Zdravje

Zdravje - priprava pred odhodom

Bodite dobro telesno pripravljeni in na potovanju boste uživali. Zato postorite vse potrebno že doma. O formalnih ali priporočenih zdravstvenih pred ukrepih glede potovanja razmislite že ob prijavi!

Fizična pripravljenost in zmožnosti

Vsa potovanja Agencije Oskar zahtevajo določeno aktivno sodelovanje, pa naj gre za turistično potovanje, treking, safari ali ekspedicijo. Sopotnik lahko na potovanju fizično aktivnost prilagodi svojemu stanju. Načelno so vsa potovanja za vsakogar.

Če imate omejene možnosti gibanja ali druge zdravstvene posebnosti (alergije, kronične bolezni, slabosti na vožnji …) se posvetujte z nami. Pomembno je, da vaše stanje poznamo, saj lahko z dodatno pripravo in obveščenostjo vodnikov olajšamo vaše potovanje ter izvršimo dodatne priprave.

Priporočilo - čim boljša fizična pripravljenost

Načelno so vsa potovanja za vsakogar s povprečno fizično pripravljenostjo. Potovanja ki zahtevajo večjo fizično pripravljenost (planinska potovanja, trekingi, drugo) so posebej označena.

Fizična pripravljenost na potovanju vedno le koristi. Ne toliko za premagovanje naporov, kot bolj za splošno potovalno počutje ter odpornost organizma. Na potovanju je telo izpostavljeno mnogim spremembam in izzivom, katere bolje pripravljeno telo lažje sprejme in se jim prilagodi. Počutje je boljše, potovalni užitek večji.

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini

Vsi sopotniki Agencije Oskar, ki potujete z nami se lahko dodatno zdravstveno zavarujete z asistenco v tujini tudi pri nas. Podrobnosti preverite pri naših potovalnih svetovalcih.

Obvezna cepljenja in zdravstvena preventiva

Za vstop v nekatere države je potrebno potrdilo o cepljenju (Rumena knjižica). Informacijo o obveznem cepljenju najdete v programu potovanja.

Za dodatna cepljenja ali preventivne zdravstvene ukrepe se lahko posvetujete v ambulantah za popotnike (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Ravne na Koroškem). Uporabne informacije pa lahko pridobite tudi na povezavi Zavoda za zdravstveno varstvo Ljubljana. http://www.zdravinapot.si/

Če se odločite za jemanje preventivnih sredstev (proti malariji …) je potrebno nekatere začeti jemati že doma (tudi do 7 tednov pred odhodom!).

Če redno jemljete zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj.

Zdravje na potovanju

Osnovno pravilo 1: preventivno zdravstveno ravnanje na potovanju je ključ do potovalnih užitkov!

Osnovno pravilo 2: v primeru zdravstvenih težav se posvetujte z vodnikom!

Na potovanju je najbolj pomembno, da je sopotnik pozoren na preventivno zdravstveno ravnanje in potrebne zaščite. Človeški organizem na potovanju je izpostavljen in deluje drugače kot doma. Tudi na luksuznem turističnem potovanju ali počitnicah so zdravstvena tveganja prisotna. Upoštevajte nasvet vodnika!

V primeru uveljavitve zavarovanja Coris potnik komunicira in ureja z zavarovalnico. Vse morebitne stroške nosi potnik ter jih kasneje uveljavlja pri zavarovalnici neposredno. Vodnik vam je pri tem v dragoceno pomoč!

Zdravje po potovanju

Če po potovanju zbolite ali se slabo počutite, zdravniku ne pozabite omeniti, da ste potovali in kje ste potovali.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)