Oskarjeva Otočkanja

... otočkanja ...

Otočkanja so prav posebna potovanja stopenj 2, 3 ali Oskar plus, ki jih krasi svežina otoškega vetra, čudovita narava, gibanje na prostem, sprehodi in pohodi, uživanje v prizorih. Potovanja za dušo, torej. Sopotniki se nanje radi vračate. Večina vas je vstopila skozi Madeiro, zdaj pa se vračate na Tenerife z Gomero, Kanarski trojček, Azore in Islandijo. Zanimiva so bližnja Otočkanja po Korziki, Sardiniji, Siciliji in Kreti. Dve novosti pa sta Balearski otoki in Kapverdski otoki.

Pri Otočkanjih smo uspeli najti prava razmerja med udobjem in kulinariko, lokalnimi zanimivostmi in zunanjimi aktivnostmi; vsega je v pravi meri za sopotnika, ki želi priti domov vedrega obraza, poln energije in z zanimivimi zgodbami v beležki. Otočkanja so odvisna tudi od stila.

Otočkanja stopnje 2 – Oskarjevo turistično potovanje – so primerna za VSAKOGAR. Tu gre za udoben koncept s sproščenimi aktivnostmi, ki jih lahko po želji tudi izpustite. Vključene so turistične namestitve (3-4*), vsebina je bogata z dovolj prostega časa. To so potovanja kot na primer Madeira – Zeleni vrt Atlantika 8 dni, Tenerife in Gomera 8 dni, Bella Sicilija z Eolskimi otoki 8 dni, Korzika – otok lepote 5 dni, Korzika in Sardinija 7 dni, Kreta in Ciper 8 dni.

Otočkanja Oskar plus so bolj izpostavljena – doživljamo, kar je na otoku najmočnejše: na Madeiri so to daljši pohodi tudi po njenem vulkanskem drobovju (Atraktivna Madeira 8 dni). Pri drugih Otočkanjih izkoriščamo spontanost t.i. self-drive potovanj. Raziskujemo v manjših skupinicah, kjer vozijo potniki, ki to želijo, in vodnik, spimo pa v izbranih penzionih in včasih tudi hostlih, saj se želimo otoku prilagoditi, da nas napolni z bogastvom, ki ga nosi za nas. Tovrstna potovanja so Azori 9/10 dni, Kapverski otoki 11/12 dni, Islandska saga 12/13 dni, Atraktivna Korzika 9 dni, Kreta 8 dni.

Vsako Otočkanje je svojevrstna izkušnja, vsem pa je enak potovalni princip. Če ste enkrat spoznali, da vam je Otočkanje všeč, se lahko veselite naslednjega Otočkanja, ki je lahko učinkovito nadomestilo za klasične počitnice, odlično je tudi za tedenski odklop, polnjenje baterij in užitek v sprostitvi od domačega samega sebe.

Za konec: vsak otok je samosvoj »mikrosvet« in mikro civilizacija, ki je ustvarila svojevrstno mrežo življenja in običajev ter odzivov na zunanje dogodke. Lahko nam prinesejo pomembno sporočilo ali spoznanje, ki ga uporabimo v domačem življenju. Da o dobroti otoške kulinarike in odlični pijači raje ne izgubljamo besed!?

Več … Stopnje/stili Agencije Oskar

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)