Dogodki doma

Srečanja Oskarjevih sopotnikov v Knjigarni Konzorcij v Ljubljani

– 26.3. Oskarjevo popotniško srečanje, vodi Nejc Trpin, gremo na Islandijo – ODPOVEDANO!

Islandija je popotovanje k naravi: prvinski, surovi, izpostavljeni vsem zemeljskim silam. Kot da bi potovali okoli vhoda v središče Zemlje. Islandija je otok zase: oblikujejo jo potoki in reke, izvirajoče iz čistega ledu, surova vulkanska pokrajina in kraterji, žvepleni izviri in modrikasta jezera. Divje, strme obale, ki ustavljajo mogočno vodovje Atlantskega oceana, ter krhke ribiške barke, obkrožene s kiti grbavci, pričajo o boju za preživetje. Mogočne ledene vesine, veter, sneg in skromne, pa vendar tople hiške redkih naselij ob naši poti pričarajo domišljiji dolge zimske noči pod polarnim sijem – ko se rodijo sage in legende. Islandija je ena in edina. V sliki in besedi vodi Nejc. 

Islandija

– 7.4. Oskarjevo popotniško srečanje, vodi Matjaž Pirš, gremo v Peru! Ob 18:00.

Redko katero potovanje lahko ponudi sopotniku toliko raznolikosti, lepot in barvitosti, kot tisto po Peruju. Ko so starodavni bogovi ustvarjali ta kos planeta, zares niso varčevali. Srčnim in marljivim staroselcem so podarili neskončno lepo naravo – od neprehodnih in skrivnostnih deževnih gozdov, do visokih Andov, katerih visoke očake preletavajo mogočni kondorji, pa vse do samotnih puščav, kjer se lahko v miru srečamo sami s seboj. Čeprav so pred petsto leti sem Španci prinesli drugo vero in običaje, pa se potomci Inkov niso dali, ter so ostali zvesti svojim bogovom, tesno povezanimi s Soncem in Materjo Zemljo. Potovanje po Peruju nam ponudi mnogo več, kot le lepe fotografije – če se mu prepustimo, nam dovoli pokukati tudi v prvinskost otrok Sonca.

Peru - Matjaž Pirš

 

 

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)