Dogodki doma

Srečanja Oskarjevih sopotnikov v Knjigarni Konzorcij v Ljubljani

– 27.2. Oskarjevo popotniško srečanje, vodi Maj Bešlin, gremo na Kapverde! Ob 18:00.

Zelenortski otoki so raj za pohodnike in za popotnike, ki radi odkrivamo ”oddaljene” dežele, drugačne in varne. Zelenortski otoki so odmaknjenost, divjina, umirjenost in glasba. Njihova duša se čuti in sliši v morni, glasbi, ki nas posrka v občutje dežele. Prevzamejo nas pohodi po veličastni pokrajini – tako pusti, kot zeleni. Preplet portugalske in afriške kulture je ustvarilo svojo kulturo – kriolsko, s svojim jezikom, svojo glasbo, s svojo energijo. Vse to pa je postavljeno v kuliso 10ih otočkov, od katerih je vsak različen, drugačen in samosvoj. Vulkanska igra narave na zelenem, odmaknjenem in raznolikem Sao Antau, veličastni vulkan otoka Fogo, s čigar vrha (2829m) vidimo daleč na štiri strani morja, potem pa odskačemo po melišču do vznožja. Zaužijmo in doživimo čarobnost in odmaknjenost Zelenortskih otokov skupaj.

– 26.3. Oskarjevo popotniško srečanje, vodi Nejc Trpin, gremo na Islandijo! Ob 18:00.

– 7.4. Oskarjevo popotniško srečanje, vodi Matjaž Pirš, gremo v Peru! Ob 18:00.

Redko katero potovanje lahko ponudi sopotniku toliko raznolikosti, lepot in barvitosti, kot tisto po Peruju. Ko so starodavni bogovi ustvarjali ta kos planeta, zares niso varčevali. Srčnim in marljivim staroselcem so podarili neskončno lepo naravo – od neprehodnih in skrivnostnih deževnih gozdov, do visokih Andov, katerih visoke očake preletavajo mogočni kondorji, pa vse do samotnih puščav, kjer se lahko v miru srečamo sami s seboj. Čeprav so pred petsto leti sem Španci prinesli drugo vero in običaje, pa se potomci Inkov niso dali, ter so ostali zvesti svojim bogovom, tesno povezanimi s Soncem in Materjo Zemljo. Potovanje po Peruju nam ponudi mnogo več, kot le lepe fotografije – če se mu prepustimo, nam dovoli pokukati tudi v prvinskost otrok Sonca.

Peru - Matjaž Pirš

 

 

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)