Potni listi in vizumi

Veljavni potni list in urejene vize so ključni pogoj za vstop v določeno državo. Vsakemu znano dejstvo, ki pa nam lahko povzroči veliko preglavic, če nanj ne pomislimo pravočasno! Glede potnega lista in vizuma je najbolje razmisliti ob prijavi!

Potni list

Zlato pravilo: potni list naj bo veljaven 6 mesecev po planiranem izstopu iz države! Če torej ob prijavi ugotovite, da se veljavnost vašega potnega lista izteče prej, je bolje razmišljati o podaljšanju oz. pridobitvi novega.

Nekatere države imajo posebne pogoje (npr. v potnem listu me sme biti izraelskega žiga ...). Za nekatere države potrebujemo vizum.

Za veljavnost potnega lista je odgovoren potnik.

Vizumi

V programu potovanja je podatek Caye Caulkero potrebnih vizumih za imetnike slovenskega potnega lista ter eventualni posebni pogoji. Sopotnik vizum lahko uredi sam ali se odloči, da mu ga za doplačilo uredi Agencija Oskar.

O vizumih razmislite ob prijavi. Postopki za pridobitev vizuma so lahko dolgi (za potovanja po nekaterih osrednjeazijskih državah trajajo tudi do 7 tednov!), pa tudi politike izdajanja vizumov in zahtevani pogoji za pridobitev vizumov se neprestano spreminjajo.

Pomembno! Pridobitev nekaterih viz (vizumov) zahteva, da nekaj časa ostanete brez potnega lista. Premislite, ali lahko v obdobju pred potovanjem lahko ostanete brez njega (službene poti ...).

Urejanje viz - asistenca Agencije Oskar

Ob prijavi se lahko odločite za možnost, Indijada vam potrebne vizume uredi Agencija Oskar. S tem se izognete izgubi časa in zapletenim postopkom, običajno pa tudi višjim stroškom, ki so povezani z individualnim pridobivanjem vizumov.

Objavljene cene in postopek pridobitve vizuma je zasnovan na skupinskem pridobivanju vizumov in velja v primeru, da potnik v agencijo pravočasno in v skladu z navodili Agencije Oskar dostavi vse potrebne podatke in dokumente. Potnik jamči za verodostojnost informacij ter predloženih dokumentov. V primeru, da potnik ne predloži vseh dokumentov pravočasno, sam prevzame odgovornost za pridobitev vizuma oz. dodatne stroške, povezane s tem.

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več