Oskarjevi potovalni stili

Stopnje/potovalni stili Agencije Oskar

Raznolikost Oskarjevih potovanj med potnike vdihuje ustvarjalnost in občutljivost za podrobnosti. To je velika zmaga nad uniformnim turizmom ljudskih množic, hkrati pa je tudi priložnost za nesporazum v sopotnikovih pričakovanjih. Za lažjo orientacijo smo ustvarili stopnje/stile potovanj. Potovalna ustvarjalnost je velikokrat neulovljiva, zato je za boljše razumevanje pomembno prebrati vsaj še Uvodnik v potovanje.

Stil/stopnja pomeni ZVRST potovalnega filma, v katerem se na potovanju znajdete; pomeni torej način, kako boste potovali. Po naših izkušnjah je izbira pravega stila celo pomembnejša od destinacije. Zato velja biti pozoren na spodnja pojasnila, za več pa pokličite v Agencijo.

Danes v Agenciji Oskar poznamo 4 potovalne stile:

  • Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
  • Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
  • Oskar plus
  • Tematska potovanja.

STOPNJA 2 OSKARJEVO TURISTIČNO POTOVANJE

(po uhojenih poteh, spogledovanje z nadgradnjo)

 

Stopnja 2 – Oskarjevo Turistično potovanje je praviloma klasično zasnovano potovanje, kjer je glavni poudarek na vsebini in ogledih, kvaliteti namestitev in vključenih storitev. Običajno so intenzivna, saj želijo v čim krajšem času »obdelati« čim več znamenitosti in ogledov. Običajno so dobro organizirana, zato je manj možnosti (in časa) za spontanost, naravo in tradicijo. Turistična potovanja so cenovno konkurenčna (ugodna), primerljiva z drugimi ponudniki, zato so pripravljena za večje skupine. Kljub primerljivosti so naša turistična potovanja najboljša vrednost glede na ceno, tako zaradi odličnih vodnikov kot tudi zaradi mnogih podrobnosti, ki ustvarjajo vtis.

Turističnim potovanjem Agencija Oskar namreč dodaja svojevrsten pridih.    Kjer je le mogoče, jih nadgrajujemo v odlične zgodbe, kot na primer Portugalski kalejdoskop 8/9 dni, Južna Španija in Algarve 10 dni, Severna Španija in Portugalska 9 dni, Klasična Turčija 10 dni. Ta potovanja so morda nekoliko daljša od konkurence, a vključujejo tankočutno izbrane vsebine  in prefinjeno dinamiko, ki vas splete poleg z znamenitostmi tudi z naravo in tradicijo dežele. Vse to pa tudi klasičnemu potovanju vdihuje svežino, sproščenost in prostor, v katerem lahko potniki globlje začutijo vzdušja gostujoče dežele.

Posebna vrsta potovanja pa so Otočkanja, o katerih si oglejte poseben članek.

STOPNJA 3 - OSKARJEVO DOŽIVETO POTOVANJE

(varen skok v sfero potovalnih moči – človeku prijazna potovanja)

Stopnja 3 – Oskarjevo Doživeto potovanje je atraktivno zlitje stabilne turistične infrastrukture (hoteli, prevozi, vodnik …) in popotniškega vzdušja. Glavni poudarek je na doživetju sopotnika in vzdušjih, skupinski dinamiki in potovalni zgodbi. Pri tem obiščemo vse glavne znamenitosti, potovalni dnevi so običajno daljši, več je sprehodov in aktivnosti, več spektakularne gostujoče narave in stika s samobitnostjo dežele ter z domačini. Doživeta potovanja so običajno bolj sproščena od turističnih potovanj. Veliko potovanj ima na koncu nekaj dni počitnic ob morju. Doživeta potovanja so za vsakogar, prava doživetja za otroke, njihove starše, pa tudi dedke in babice.

Doživeta potovanja so že človeku prijazna potovanja, saj ravnotežno valovijo med znanim in neznanim, pričakovanim in nepričakovanim, organiziranim in spontanim, znamenitostmi in stikom z deželo in ljudmi, izzivom in ugodjem, preseganjem in umirjanjem, počitkom in aktivnim uresničevanjem samega sebe. Doživeta potovanja so darilo sopotnika samemu sebi.

Doživeta potovanja so praviloma daljša, saj doživetja, spletanje drugačnost in narava želita več pozornosti. Skupine so manjše (praviloma 10-25 oseb), vodijo jih najboljši vodniki iz vodniške šole Agencije Oskar, ki znajo ustvarjati zgodbe in skupinsko dinamiko. Posledično so »trojke« cenovno zahtevnejše, saj presegajo iskanje zgolj cenejših možnosti. Trojke so vstop v kvaliteto sopotnikovega potovalnega časa in predstavljajo najboljšo vrednost za vloženi denar, največjo dodano vrednost.

OSKAR +

(kreativen peskovnik potovalnih idej)

Potovanja Oskar plus se ne omejujejo z definicijo. Vsak potovalni sladokusec ima svoj okus. Vsak potovalni teren ima svoje vrhunce. Temu sledijo potovanja Oskar plus. Zato je ključno, da preberete Uvodnik k potovanju, kjer je zapisano za kakšno potovanje gre. Pred prijavo pa se še prepričajte v Agenciji, ali je potovanje skladno z vašimi pričakovanji.

Potovanja Oskar plus v principu niso bolj naporna ali »težka« od doživetih ali turističnih potovanj. Gotovo so bolj aktivna in usmerjena v značilno drugačnost dežele, sprehode in stik z naravo. Pripravljeni smo se odreči vajenemu udobju, da bi močneje doživljali. Poudarek je na zgodbi in doživetju. Večina potovanj Oskar plus je še vedno pripravljena za VSAKOGAR.

Potovanja Oskar plus krasijo odlične sopotniške skupine, prijetna skupinska dinamika, medsebojno sodelovanje in zaupanje. 

NEKAJ ZVRSTI POTOVANJ OSKAR PLUS

Potovanja Oskar plus imajo vse značilnosti naših trojk (doživeta potovanja), vendar smo jih zaradi nekoliko večje potrebe po prilagoditvi umestili v Oskar plus. Sem sodijo potovanja v Mehiko in Srednjo Ameriko, tudi v Ekvador z Galapagosom, Argentino z Ognjeno zemljo, in v Kolumbijo. To so torej dobro organizirana potovanja z določenimi posebnostmi in s poudarkom na potovalnem duhu.

Nekatera Potovanja Oskar plus so tako imenovana self-drive potovanja v manjših skupinah, kjer vozijo sopotniki, ki se za to odločijo. Običajno spimo v penzionih in hostlih ali manjših hotelih, včasih pa zaradi izrednih lepot tudi v šotorih. Sopotniki z vodnikom sodelujejo pri uresničitvi potovanja, kvaliteta teh potovanj pa je tudi skupinska dinamika in tovarištvo med sopotniki. Sem sodijo potovanja po Islandiji in severni Ameriki, južni Afriki in Namibiji, Irski in Škotski, Azorih, Korziki, tudi po Kreti. Kmalu se jim bodo pridružile nove destinacije, saj je priljubljenost teh potovanj vse večja. Naš pristop omogoča, da drage destinacije doživimo in raziščemo v manjših skupinah po sprejemljivih cenah.

Prav posebna potovanja iz skupine Oskar plus vas odpeljejo v najbolj odmaknjene in prvobitne kotičke sveta, brez masovnega turizma, z izjemnimi naravnimi in tradicionalnimi danostmi, kjer se počutimo kot da bi bili glavni igralci v National Geografic-u. Po scenariju Oskar plus gremo tja in vsrkamo to kar je, čim bolj spontano in naravno; pri tem običajno doživimo civilizacijski preskok, odpovemo se vajenemu udobju tam kjer je potrebno, prilagodimo se potovanju in njegovim izzivom, sodelujemo v skupinski dinamiki z željo igrati svojo glavno igro. To so potovanja po Indoneziji (Mali Sundi, Sulawesi, Aboridžinska Irian Jaya), Tibetu in Filipinih, Indiji in Pakistanu, Etiopiji in Eritreji, Sudanu in Osrednji Aziji, in še bi se jih našlo.

Oskarjeva Tematska potovanja

Raznovrstna potovanja. Običajno se zbere skupina sopotnikov in sporoči iniciativo. V Agenciji pripravimo potovanje in nanj povabimo sopotnike. Pripravljena imamo potovanja za planince in pohodnike, za ljubitelje plesa (Tango v Argentini, Salsa na Kubi, Orientalski ples v Turčiji), razvijamo pa še veliko drugih.

Več …  Oskarjeva “Otočkanja”

Več … Oskarjeva potovalna filozofija

Več … Oskar Mladi

Več … Potovanja po želji

 

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)