14. maj, 2013   Agencija Oskar, Turčija  

 

Turško doživetje 10/11 dni

Turško doživetje 10/11 dni – kliknite tukaj

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Glavni poudarek je na optimalni kombinaciji potovalnih DOŽIVETIJ. Obiščemo vse glavne znamenitosti zahodne Turčije, večji pa je poudarek na doživljanju turške tradicije in podeželja ter na sprehodih po čudovitih naravnih okoljih (Kapadokija, Sredozemlje, Egejska obala, 1 – 2 urni sprehodi, ki jih je možno tudi izpustiti).
Ogledamo si glavne antične znamenitosti kot Turčija-Kapadokijasi jih v programu Klasična Turčija – ne obiščemo le severnega Egeja; Pergamon, Assos in Troja. Obisk glavnih znamenitosti Carigrada je vključen v “dodatni dan”. Namesto “izpuščenih” ogledov se spustimo na turško Sredozemlje in si v srednjem delu potovanja privoščimo 2 dni obmorskih doživetij – morje, izbrani kotički, Olympos, sprehodi, izlet z ladjico.
Potovalni stil: doživeto potovanje je bolj aktivno in doživeto od turističnih potovanj, vendar lahko stopnjo intenzivnosti prilagodite željam (in se kakšnega sprehoda tudi ne udeležite …). Nočimo v hotelih na nivoju 3*, vključeni so vsi zajtrki in večina večerij. Potovanje vključuje 4 – 6 ur dnevne vožnje, razen drugi in četrti dan, ko nas čakajo sicer dolge vožnje, polne zanimivih postankov. Pol prve in pol zadnje noči preživimo na avtobusu. Najboljši potovalni čas je v obdobju april – oktober.
Priporočamo vsem sopotnikom, ki si želijo večji stik z deželo in bolj aktivne potovalne počitnice. Primerno tudi za družine in zanimivo za otroke.