07. nov, 2017   Agencija Oskar, Argentina  

 

ARGENTINSKA JUHA LOCRO

KOLIČINA: za 12 porcij

ČAS PRIPRAVE: 30 min

SKUPNI ČAS KUHANJA: 4,75 ur

Locro, argentinska juha

SESTAVINE

–          0,7 kg pustega svinjskega mesa, narezanega na 2,5 cm koščke,

–          0,5 kg pancete, narezane na 1 cm koščke,

–          0,5 kg govedine (bočnik) narezane na 2,5 cm koščke,

–          0,5 kg govejih reber, prerezanih med kostmi,

–          3 sladke italijanske klobasice, narezane na 4 cm koščke,

–          2 španski klobasi chorizo (pikantna suha svinjska klobasa), narezani na 4 cm koščki,

–          3 litre vode,

–          6 korenov, narezanih na 1 cm kolobarčke,

–          0,7 kg buče (olupljene in narezane na 2 cm kocke),

–          1 velik krompir (olupljen in narezan na 2 cm kocke),

–          2 rdeči papriki, narezani na 2 cm koščke,

–          1 žlica mlete paprika,

–          3 (0,4 kilogramske) pločevinke bele koruze,

–          2 (0,5 kilogramski) pločevinki belega fižola,

–          1 žlica soli,

–          1 žlica popra.

PRIPRAVA

V velikem loncu zmešajte meso in vodo ter zavrite. Na majhnem ognju v napol pokriti posodi kuhajte 3,5 ure. Občasno premešajte.
Dodajte zelenjavo in paprika v prahu in kuhajte nadaljnje pol ure, dokler zelenjava ne postane mehka.
Dodajte koruzo, fižol, sol in poper ter kuhajte še 15 minut.
Juho lahko naredite tudi do 2 dni prej.