ARGENTINSKA JUHA LOCRO
KOLIČINA: za 12 porcij
ČAS PRIPRAVE: 30 min
SKUPNI ČAS KUHANJA: 4,75 ur
SESTAVINE
– 0,7 kg pustega svinjskega mesa, narezanega na 2,5 cm koščke,
– 0,5 kg pancete, narezane na 1 cm koščke,
– 0,5 kg govedine (bočnik) narezane na 2,5 cm koščke,
– 0,5 kg govejih reber, prerezanih med kostmi,
– 3 sladke italijanske klobasice, narezane na 4 cm koščke,
– 2 španski klobasi chorizo (pikantna suha svinjska klobasa), narezani na 4 cm koščki,
– 3 litre vode,
– 6 korenov, narezanih na 1 cm kolobarčke,
– 0,7 kg buče (olupljene in narezane na 2 cm kocke),
– 1 velik krompir (olupljen in narezan na 2 cm kocke),
– 2 rdeči papriki, narezani na 2 cm koščke,
– 1 žlica mlete paprika,
– 3 (0,4 kilogramske) pločevinke bele koruze,
– 2 (0,5 kilogramski) pločevinki belega fižola,
– 1 žlica soli,
– 1 žlica popra.
PRIPRAVA
V velikem loncu zmešajte meso in vodo ter zavrite. Na majhnem ognju v napol pokriti posodi kuhajte 3,5 ure. Občasno premešajte.
Dodajte zelenjavo in paprika v prahu in kuhajte nadaljnje pol ure, dokler zelenjava ne postane mehka.
Dodajte koruzo, fižol, sol in poper ter kuhajte še 15 minut.
Juho lahko naredite tudi do 2 dni prej.