16. avg, 2022   Agencija Oskar, Azori, Egipt, Francija, Irska, Maroko, Peru, Portugalska, Sicilija, Skandinavija, Turčija, Uzbekistan, Vtisi potnikov  

 

Poletni vtisi potnikov

Doživeti Azori,
15. julij, vodnik Senad

 • Sporočilo skupine vodniku Senadu: »Your smile is your logo, your personality is your business card, and the way you make others feel is your trademark.«
 • Čudovite, nepričakovane dogodivščine. Senad SI UPA in hkrati izjemno poskrbi za popotnike.
 • Lazili smo mimo običajnih poti, se pogrezali v mehko travo, Senadu pa kar ni zmanjkalo optimizma.
 • Sami odlični ste vsi, od vodiča Senada, do storitev v sami agenciji.

Doživeta Škotska,
11. junij, vodnika Kristina in Klavdij

 • Vsa pohvala vodniku in tudi so-voznici za veliko požrtvovalnosti, vnemo, dobro voljo … Potovanje je bilo zame zaradi vaju ‘brezskrbno’. Če bi potovala sama, vsega tega zagotovo ne bi doživela.
 • Pohvale Kristini in Klavdiju za požrtvovalnost, prilagajanju našim željam in da sta nas tako varno vodila.

Klasični Uzbekistran,
30. julij, vodnik Gorazd

Oskarjev Uzbekistan lahko samo pohvalim. Mislim, da je bil program bogat, a ravno prav intenziven. Čudovita mesta, zanimiv puščavski del.

Kombinacija slovenskega in uzbeškega vodnika je bila po pojem mnenju dobra. Zanimive informacije, pol sem seveda takoj pozabila 🙂 Všeč mi je kombinacija zgodovinskih in geografskih dejstev ter informacij iz vsakdanjega življenja. Tudi s hrano sem bila zadovoljna. Rada poskusim lokalno in podpiram sezonsko, čeprav je to včasih lahko enolično.

Lokacije nočitev super, usluga in higiena primerni pričakovanjem.

Pohvalila bi tudi voznika avtobusa in sopotnike v skupini, ki so se vsi držali dogovorov. Nihče se ni trudil posebej izstopati. Še bom šla z vami!

Sopotnica Lenča

Irska nagajivščina,
9. julij, vodnik Klavdij

 • (narisano sonce govori) ‘Rad imam agencijo Oskar’ – Maks 11 let
 • Zelo pristno smo doživeli Irsko, Irce, njihove ovce, kulturo, pube, hvala vodniku, da nam je vse to predstavil z lastno navdušenostjo nad vsem tem.
 • Naravne lepote so bile lepše, še bolj doživete zaradi prečudovitih sopotnikov in seveda vodiča.

Portugalski kalejdoskop,
29. julij, vodnik Mitja

 • Naj Mitja ohrani vero v sopotnike, ki so zanj dragocenost na poti.
 • Ste dobri! Imate dobre programe! Ne popustite preveč tistim, ki iščejo udobje na potovanju.

Od lepote do lepote,
od narave do narave,
od zgodovine do sedanjosti,
od znamenitosti do človeka.
Vse to je Portugalski kalejdoskop!

 • Če komu priporočiva agencijo, je to agencija Oskar!

Potovanje ni samo lepota dežele, kamor potuješ ampak tudi odnos voditelja in skupine, kako se povežemo, kako se znamo poslušati… Zadnje potovanje pod vodstvom Mitje Grudna je bilo iz tega stališča odlično, namreč vodnik je znal povezati skupino, iskati kompromis med različnimi interesi ter nam so/potnikom dovolil dovolj svobodnega odločanja, da smo si potovanje »prikrojili« našim interesom, željam… zagotovo smo iz tega dela Portugalske odnesli največ, kar je bilo mogoče.

Kjer se le dalo, smo nadgradil predviden program potovanja: najbolj sem uživala, ko smo se spontano ustavili ob obali in smo kot otroci tekli na peščeno plažo namakati noge v mrzli Atlantik …  Pravi utrip dežele spoznaš na tržnici, na sprehodu in pri opazovanju prebivalcev izven ustaljenega turističnega območja.

Skandinavska pravljica,
10. julij 2022, vodnik Branko

Branko je  vodnik z veliko začetnico, ki zelo dobro opravlja svoje delo, je istočasno tudi poznavalec dežele, v kateri smo preživeli dva tedna. Podal nam je pravšnjo mero informacij prav v vsem; o zgodovini dežele, ureditvi, ljudstvih, navadah, o vsem, kar smo videli in čutili … Ima pa tudi presežne kvalitete znanja, izražanja, umirjenosti. Čestitke njemu in vaši agenciji, ki jo odlično zastopa! 

Hvala tudi vašim zaposlenim za izjemno dobro izbran program in logistiko, pa tudi našemu  zanesljivemu šoferji Damjanu, ki z je našo hišo na kolesih upravljal skozi potovanje.

Sama ne bi zmogla nekaj posebnega izpostaviti, ker je bilo vse videno, doživeto, občuteno in preživeto  naravnost odličnooooo…..magična, čista dežela z bogato zgodovino pobarvana v zeleno, ki se zrcali v modrini morja in jezer, ter od Boga in ljudi, ki z njo upravljajo nepozaben in z vso lepoto obdan košček našega planeta.

Pohvala tudi zaposlenim, s kateri komuniciram, za izjemen čut in ustrežljivost mojim željam in  pomoči za izbrane destinacije.

 Želim si, da smo še naprej drug drugemu navdih in, da med plastmi nalog in obvez vedno najdemo sebeeee……

 En topel in čuteč, tak ta prav objem vsem vam, sopotnica Marija

Peru – Med potomci Inkov,
11. junij 2022, vodnik Iztok

Pred nekaj dnevi sem se vrnila iz popotovanja po Peruju – med potomci Inkov. Že pred vrnitvijo domov sem vedela, da tokrat pa res moram napisati par besed, ampak sem si vzela nekaj dni, da se vtisi nekoliko “vsedejo”. Glede na to, kako znamo biti hitro kritični in polni pritožb, kadar gre kaj narobe, se mi zdi prav, da ne vzamemo za samoumevno, kadar je vse super. Ker je žal v človeški naravi, da s pohvalami veliko bolj varčujemo, kot s kritikami. Zato naj tokrat ne bo tako.

Celotno potovanje, od poteka poti, vrstnega reda ogledov, stopnjevanja high-lightsov, izbira nastanitev … vse je bilo točno tako, kot mora biti. Peru je že sam po sebi tako čudovito mavričen, da verjetno nikogar ne pusti hladnega. Vse te barve, posebna energija, nasmejani in ustrežljivi domačini na vsakem koraku, zgodovinsko ozadje … vse to mora narediti vtis in napisati nepozaben spomin.

Draguljček v tej zgodbi, ki ga res želim posebej izpostaviti, je vodnik Iztok Mervič. Tako pozitivnega, sončnega in srčnega človeka se ne sreča prav pogosto. Izjemno strokovno podkovan, z obilico znanja in informacij, ki jih zna predajati na tako sproščen in zabaven način, da se zdi, kot da je tudi on del potovalne skupine. Z izrednim občutkom za ljudi. Ves čas pazi, da se nihče ne počuti spregledan in zapostavljen. Vedno dobre volje, vsako težavico rešuje z nasmeškom in optimizmom. Še veliko pohval bi lahko napisala na njegov račun, ampak mislim, da če zaključim s tem, da je Iztok eden tistih vodnikov, ko naslednji potovalni cilj izbereš zaradi vodnika in ne zaradi destinacije, povem dovolj.

Veliko uspešno izvedenih potovanj in vse dobro tudi v prihodnje želim.

Sopotnica Helena

Klasični Maroko,
26. junij, vodnica Kristina

Prevzela me je barvitost pokrajine. Menjavale so se rdeča, rumena, modra in zelena barva. Navdušila me je reka zelenja ob reki Ziz (ob reki vse zeleno, okrog pa puščava). 

Nepozabno je mesto Fes s svojo medino in tradicionalnimi obrtmi, poseben vonj in garaško delo ljudi pri tradicionalnem načinu barvanja usnja.

Nekaj posebnega je hotel La Kasbah sredi puščave. Jutranja vožnja z džipi. Jahanje kamel in ogromne peščene sipine ter sončni vzhod izza Alžirije. 

Posebno doživetje je prečkanje Visokega Atlasa preko gorskega prelaza Tizi’n Tichka in spust proti Marakešu. Marakeš je zelo živahno mesto, ki nikoli ne spi. Najbolj pa me je prevzel vrt Majorelle (počutila sem se kot v raju).

Dobri in prijazni ljudje, nepozabni sopotniki, odlični vodniki in šoferji. Posebej mi bo ostal v spominu lokalni vodnik Boubker, ki je skupaj z vodnico Kristino vedno poskrbel za vse.

“Potovanje so sanje, od popotnika je odvisno, kako jih bo izsanjal.
Razumeti moraš drugačnost dežele, njen zgodovinski razvoj,
geografsko lego, kulturo, običaje in navade ljudi.
Izkušnje in spoznanja bogatijo tvoja potovanja.
Potuj in razmišljaj pozitivno!”

Vaša sopotnica Darja

Bella Sicilija,
25. junij, vodnica Saša

Všeč mi je bilo zelo prijetno vzdušje v skupini, bili smo vedno točni in prijazni drug do drugega, a ne vsiljivi. Navdušila me je Sicilija kot dežela, presenetila velikost mest, najbolj všeč mi je bil Palermo in vodnica Saša. V slabo voljo me ni spravilo nič, potovanje je bilo odlično.

Hvala vsem Oskarjevcem.

Sopotnica Danica

Baskija in Bordeaux,
25. junij, vodnik Janko

Potovanje v te kraje smo že dolgo iskali in smo ga našli, pri vas. Takšnega bi namreč težko organizirali v lastni režiji.

V potovalnem času, polnem lepih doživetij, smo obiskali veliko zanimivih krajev in začutili posebnosti dežel med Atlantikom in Pireneji.

Vodnik g. Janko Fritz pa si zasluži pohvalo za vodenje in priznanje za obvladovanje vseh nepredvidenih situacij. 

Sopotnica Damjana

Plesni Čirali z Natašo Kočar,
26. junij, vodnica Vesna

Potovanje v Turčijo – Čirali z Natašo Kočar in vodičko Vesno Selan je bilo sanjsko zame, ki iskreno obožujem ples, morje in potovanja.

Popolnoma vse mi je bilo noro fajn. To potovanje je bilo eno izmed najboljših do sedaj. Zelo bom srečna, če še kaj podobnega doživim na drugem kraju.

Hvala za uresničitev mojih sanj.

Sopotnica Brigita

Bivanje v čudoviti naravi polni cvetočih grmov s prijaznimi kužki, odkrivanje čarobnosti plesa v starih grških amfiteatrih, odkrivanje skrivnosti sufijskih plesov pri povezovanju s svojimi globinami, povezovanje z boginjo v sebi, deljenje energije, znanj, podpore v ženski družbi, gojenje nežnosti, ženstvenosti, ustvarjalnosti. Počutila sem se kot del plemena žensk, ki si znamo pomagati, nuditi varnost, podporo. Smo ponosne, nežne, ranljive, negujoče in hkrati zelo močne.

Sopotnica Pika

Vzhodnoturški trojček,
24. junij, vodnik Oskar

O organizaciji in o potovanju samem govoriva samo v superlativih. Vse skupaj je potekalo gladko in brez stresov. Družba je bila prijetna, vodič učinkovit in dober poznavalec zgodovine in sedanjosti pokrajine, skozi katero smo potovali. Odkrit nam je bil košček sveta in dogodkov, ki smo ga načeloma poznali, vendar nismo dobro vedeli zakaj, kje in kako. Tu misliva predvsem na starodavne trgovske poti, pretakanje religij in narodov od davnin do danes. Hvala za kvalitetno potovanje.  (Oskar si za Vzhodnoturški trojček zasluži Oskarja.)

Sopotnika Ana in Franc

Egipt s križarjenjem po Nilu