15. jan, 2019   Agencija Oskar, Bocvana, Etiopija, Gana, JAR-Južnoafriška republika, Kenija, Madagaskar, Namibija, Podsaharska Afrika, Sudan, Tanzanija, Uganda, Zanzibar   , , , , , , , , , ,

 

Africa time – čas za Afriko

Podsaharska Afrika

Podsaharska Afrika je tista prava, prvinska Afrika, ki ji kraljujejo živali, številna prvobitna ljudstva in pridih ultimativne eksotike. Popotnik, ki je enkrat vstopil v Afriko, težko izstopi. Redno se vrača. V njem se nekaj premakne, hoče še. Morda sta krivi afriška sproščenost in svoboda ali pa gostoljubnost in radost ter ljubezen do domače zemlje. Lahko nas zmede, saj prav to, kar morda iščemo v domačem življenju, najdemo prav tam – v Afriki.

Tanzanija in Zanzibar (11/12 dni, stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje)

Prvi vstop v Afriko. Potovanje med Bušmani in Masaji ter skok na Zanzibar je primerno za vse. Prvovrsten safari po savani z džipi ponuja slike z dokumentarnih oddaj na televiziji. Slon in žirafa sta povsem blizu, pogosto pa tudi levi in leopardi. Safari, Masaji in plaže Zanzibarja so vedno zmagovalna kombinacija. Vsi poletni odhodi (julija in avgusta se jih zvrsti kar šest!) že zagotovljeni.

Kenija (7 ali 10 dni, stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje)

Kenija je destinacija, ki smo jo v 2019 ponovno oživili, saj ste se mnogi naši sopotniki v Tanzaniji zaljubili v safarije in želite še. Program je zastavljen tako, da za novo vrhunsko doživetje afriške savane ne potrebujete več kot 7 dni. Postanite del srečnežev, ki so obiskali legendarni park Maasai Mara in se z ladjico med povodnimi konji popeljali po jezeru Naivasha. Kot bonus je ob koncu na voljo podaljšek na izjemnih kenijskih obalah indijskega oceana, ki se kosajo s tistimi na Zanzibarju ali Sejšelih. Priporočamo. Poleti na voljo kar trije odhodi.

Oskarjeva Afrika

Južna Afrika (12 dni, Oskar +).

Pot od Johannesburga do Cape Towna se že sama po sebi sliši atraktivno. Rdeča nit je raznolikost dežele. Med popotovanjem po deželi Nelsona Mandele namreč slišimo različne afriške jezike (od afrikaansa do zuluja), še bolj osupljiv pa je živalski svet – poleg Velikih pet, ki jih poskušamo opaziti na safariju v slovitem NP Kruger, kasneje srečamo še krokodile in nilske konje v močvirjih ob Indijskem Oceanu ter tjulnje in pingvine v Atlantiku. Če dodamo v to zgodbo še jutranji sprehod po Kraljevini Svazi, potop z morskimi psi ter treking na Mizasto goro v Cape Townu … Ste za? Naslednji odhod je že čez zimske počitnice.

Čarobna Namibija (12 dni, Oskar +) ali Namibija, Bocvana z Viktorijinimi slapovi (19 dni, Oskar +).

Namibija je povsem prebujena, toda v Sloveniji še vedno premalo vemo o tej izredno raznoliki deželi, ki ponuja izjemne kontraste na relativno majhni površini. Vrhunci si sledijo dnevno: ogromne rdeče sipine puščave Namib, tjulnji ob obali Atlantika, rdeče pleme Himbe, vrhunski safari v NP Etosha. Zares, svet v malem. Odhod 10.9. je že zagotovljen.

Če imate še nekaj več časa, potem se splača potovanje podaljšati v Bocvano, vse do Viktorijinih slapov. To je morda naše najbolj celostno potovanje v Afriko. Dodamo delto reke Okavango, puščavo Kalahari in krono potovanja – Viktorijine slapove.

Del poti kampiramo, pri pripravi obrokov sodelujemo tudi sami. Smo prava ekipa na poti čez afriške prostranosti, radi imamo presenečenja. Upamo, da se naše terensko vozilo vsaj enkrat zatakne v pesku, da ga lahko potiskamo ven in zraven smejimo. Pač, prava skupinska dinamika.

Madagaskar – V lemurjevi deželi (17 dni Oskar +).

Prava Oskarjeva avantura z globokim vstopom v osrčje Madagaskarja. Vrhunec programa je posebno križarjenje po reki Tsiribihina, kjer doživimo pristen in avtentičen stik s prijaznimi domačini. Okrog nas skačejo lemurji, skrivajo se kameleoni, omamlja nas vonj po vanilji. Julija in oktobra sta odhoda že zagotovljena. Za vse, ki želite po koncu potovanja podaljšane počitnice ob toplem oceanu, smo za avgust pripravili 20-dnevno različico. Če je Pedro Opeka tam, ga obiščemo.

Madagaskar

Etiopska avantura in Danakilska depresija (9, 18 ali 23 dni, Oskar +).

Gre za več kot potovanje. Govorimo o odpravi v središče sveta. Tja, kjer je črta med preteklostjo in sedanjostjo najtanjša. Danakilska depresija je ena najbolj odročnih in edinstvenih krajev našega planeta in delno uresničuje dobro znan oskarizem: “Pot v raj vodi skozi pekel!” Obiskali bomo pravi približek pekla! To je nepozabna dogodivščina, ki ostane v pripovedih neustrašnih popotnikov kot eno tistih najbolj posebnih doživetij! Dih jemajoča narava, ki je v najskrajnejših razmerah ustvarila izjemne podobe, ustvarja zgodbe, ki jih ni moč najti nikjer drugje na našem planetu!

Novo leto v Etiopiji? Točno to – potujemo na svež, zelen in varen SZ dežele, kjer nas pričakujejo džalada pavijani – to je Etiopska pravljica 10 dni (stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje).

Etiopija-Danakil-jezero Dallol izviri

Naslednje potovalne zgodbe so tiste nepozabne iz nabora Oskar + potovanj, namenjene izkušenim popotnikom, ki iščejo nekaj več, nekaj drugačnega … Tistim, ki ste videli in doživeli že vse. Ko vas lahko kar koli preseneti kadar koli. Vsak odhod je unikaten, program skoraj vedno vsaj malce drugačen od prejšnjega. Kar doživite, je neponovljivo. Nihče pred vami ne za vami ne bo doživel enako – in to je potovalni privilegij, ki ga pri Oskarju ohranjamo za našo in vašo dušo.

Sudan – pozabljeni biser (11 dni, Oskar +).

Sudan je odmaknjen in neznan. In prav to je bistvo tega potovanja. Spoznati in začutiti deželo, ki je svoj civilizacijski višek dosegla mnogo let pred našim štetjem za časa novega egipčanskega kraljestva. Templji in piramide, ki segajo v novo kraljestvo egipčanskega imperija, so dobra podlaga za naše potovanje. A bistvo se skriva drugje. Nil in puščava nam dajo kuliso. Nubijska tradicija ter gostoljubnost s svojimi pravili dajo podlago za odličen potovalni film. Le igrati je potrebno v njem!

Uganda – med gorilami in šimpanzi (12 dni, Oskar +)

– popolni avanturizem: džip, šotori, spalke, kupujemo in pečemo ribe,
– majhna skupina, mobilnost in fleksibilnost,
– saj res – GORILE!

Raznolika Gana (12 dni Oskar +)

– Prijetna dežela z nasmejanimi in plešočimi domačini,
– Vsak dan druga vsebina – od narave, preko zgodovine do avanture.
– Nastanjeni smo v hotelih s polpenzionom, uau!

Naj vas Afrika odpelje …

Gana-veselje