15. jan, 2019   Agencija Oskar, Bocvana, Etiopija, Gana, JAR-Južnoafriška republika, Kenija, Madagaskar, Namibija, Podsaharska Afrika, Sudan, Tanzanija, Zanzibar   , , , , , , , , , ,

 

Podsaharska Afrika

Podsaharska Afrika je tista prava, prvinska Afrika, ki ji kraljujejo živali, številna prvobitna ljudstva in pridih ultimativne eksotike. Popotnik, ki je enkrat vstopil v Afriko, težko izstopi. Redno se vrača. V njem se nekaj premakne, hoče še. Morda sta krivi afriška sproščenost in svoboda ali pa gostoljubnost in radost ter ljubezen do domače zemlje. Lahko nas zmede, saj prav to, kar morda iščemo v domačem življenju, najdemo prav tam – v Afriki.

Tanzanija in Zanzibar (11/12 dni, stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje)

Prvi vstop v Afriko. Potovanje Med Bušmani in Masaji ter skok na Zanzibar izpeljemo vsak mesec in je primerno za vse. Prvovrsten safari po savani z džipi ponuja slike z dokumentarnih oddaj na televiziji. Slon in žirafa sta povsem blizu nas, pogosto pa tudi levi in leopardi. Safari, Masaji in plaže Zanzibarja so vedno zmagovalna kombinacija. Večina odhodov zagotovljena. Julija in avgusta kar 6 odhodov!

Kenija (7 ali 10 dni, stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje)NOVOST V 2019

Kenija je destinacija, ki smo jo v 2019 ponovno oživili, saj ste se mnogi naši sopotniki v Tanzaniji zaljubili v safarije in želite še. Program je zastavljen tako, da za novo vrhunsko doživetje afriške savane ne potrebujete več kot 7 dni. Postanite del srečnežev, ki so obiskali legendarni park Maasai Mara in se z ladjico med povodnimi konji popeljali po jezeru Naivasha. Kot bonus je ob koncu na voljo podaljšek na izjemnih kenijskih obalah indijskega oceana, ki se kosajo s tistimi na Zanzibarju ali Sejšelih. Priporočamo. Poleti na voljo kar trije odhodi.

Oskarjeva Afrika

Južna Afrika (12 dni, Oskar +).

Pot od Johannesburga do Cape Towna se že sama po sebi sliši atraktivno. Rdeča nit je raznolikost dežele. Med popotovanjem po deželi Nelsona Mandele namreč slišimo različne afriške jezike (od afrikaansa do zuluja), še bolj osupljiv pa je živalski svet – poleg Velikih pet, ki jih poskušamo opaziti na safariju v slovitem NP Kruger, kasneje srečamo še krokodile in nilske konje v močvirjih ob Indijskem Oceanu ter tjulnje in pingvine v Atlantiku. Če dodamo v to zgodbo še jutranji sprehod po Kraljevini Svazi, potop z morskimi psi ter treking na Mizasto goro v Cape Townu … Ste za? Naslednji odhod že čez zimske počitnice.

Namibija in Bocvana z Viktorijinimi slapovi (21 dni, Oskar +).

Naše najbolj ultimativno potovanje v Afriko. Del poti kampiramo, pri pripravi obrokov sodelujemo tudi sami. Smo prava ekipa na poti čez afriške prostranosti, radi imamo presenečenja. Vrhuncev je skoraj preveč: ogromne rdeče sipine puščave Namib, tjulnji ob obali Atlantika, rdeče himbe, safari v Etoshi, delta reke Okavango, puščava Kalahari in krona potovanja – Viktorijini slapovi. Prava zgodba! Ni slučaj, da se mesta hitro razprodajo. Vsako leto 2x – v maju in oktobru.

Krajša različica, ki vključuje vse namibijske vrhunce, je program Čarobna Namibija (12 dni, Oskar +), pri katerem je število sopotnikov omejeno na največ 15, krasi nas čarobna skupinska dinamika.

Madagaskar – V lemurjevi deželi (17 ali 20 dni, Oskar +).

Prava Oskarjeva avantura z globokim vstopom v osrčje Madagaskarja. Vrhunec programa je posebno križarjenje po reki Tsiribihina, kjer doživimo pristen in avtentičen stik s prijaznimi domačini. Okrog nas skačejo lemurji, skrivajo se kameleončki, omamlja nas vanilija. Julija in oktobra imamo za vas pripravljen program 17 dni, v avgustu pa 20 dni s počitnicami ob morju.

Krajši in ugodnejši program je Doživeti Madagaskar (12 dni, stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje), ki še vedno odstira vse skrivnosti življenja Malgašev. Vodi nas od enega do drugega narodnega parka ter skozi preproste vasi s tradicionalnimi domačimi obrtmi. Če je Pedro Opeka tam, ga obiščemo.

Madagaskar

Etiopija in Danakilska depresija (18 ali 23 dni, Oskar +).

Gre za več kot potovanje. Govorimo o odpravi v središče sveta. Tja, kjer je črta med preteklostjo in sedanjostjo najtanjša. Danakilska depresija je ena najbolj odročnih in edinstvenih krajev našega planeta in delno uresničuje dobro znan oskarizem: “Pot v raj vodi skozi pekel!” Obiskali bomo pravi približek pekla! To je nepozabna dogodivščina, ki ostane v pripovedih neustrašnih popotnikov kot eno tistih najbolj posebnih doživetij! Dih jemajoča narava, ki je v najskrajnejših razmerah ustvarila izjemne podobe, ustvarja zgodbe, ki jih ni moč najti nikjer drugje na našem planetu!

Sudan – pozabljeni biser (12 dni, Oskar +).

Sudan je odmaknjen in neznan. In prav to je bistvo tega potovanja. Spoznati in začutiti deželo, ki je svoj civilizacijski višek dosegla mnogo let pred našim štetjem za časa novega egipčanskega kraljestva. Templji in piramide, ki segajo v novo kraljestvo egipčanskega imperija, so dobra podlaga za naše potovanje. A bistvo se skriva drugje. Nil in puščava nam dajo kuliso. Nubijska tradicija ter gostoljubnost s svojimi pravili dajo podlago za odličen potovalni film. Le igrati je potrebno v njem!

Barvita Gana (15 dni) in Uganda s terenskimi vozili (16 dni) so nepozabne potovalne zgodbe iz nabora Oskar + potovanj, namenjene izkušenim popotnikom, ki iščejo nekaj več, nekaj drugačnega … Tistim, ki ste videli in doživeli že vse. Ko vas lahko kar koli preseneti kadar koli.

Naj vas Afrika odpelje …