Etiopija-V pekel in nazaj

  • Adis Abeba – svetovljanska 4 miljonska prestolnica
  • ljudje Etiopije: pravi konglomerat eksotičnih kultur, navad, ...
  • mistični gradovi Gondarja in skrivnostni samostani jezera Tane
  • dželada pavijani, neponovljiva prostranstva NP Simiena in kava
  • eden najaktivnejših vulkanov v Afriki in izjeman pokrajina Dallol

Etiopska avantura in Danakilska depresija - Oskar plus

Cena od: 3180 EUR

Etiopska avantura in Danakilska depresija - Oskar plus

Navdušujoča, nenavadna, svojevrstna, edinstvena, divja, presenetljiva, afriška ... Zgodbe in skrivnosti so tiste, ki sopotnika zapeljejo v pravo etiopsko pravljico. Kontrasti sledijo kontrastom, od gorsko–zelenega vzdušja na severu, do stepsko–puščavske samobitnosti v dolini reke Omo. Zgodovina se s sedanjostjo prepleta v neverjeten presek daljne antike, vse od Salomonovih časov preko sodobne prestolnice, da le korak proti jugu spet vstopimo v muzej in zaživimo v plemenskem vzdušju ene največjih eksotik na ljubem planetu.

Slavni Etiopski spomeniki. Potovanje nas spretno vodi skozi slavne ostanke preteklosti, od gradov Gondarja do samostanov na otočkih jezera Tana, z viškom v Lalibeli in njenimi iz kamna izklesanimi cerkvicami, kjer je črta med preteklostjo in sedanjostjo najtanjša ... Ta del si ogledamo skupaj z skupino na programu Etiopska pravljica.

S številnimi presežniki nas vabi dih jemajoča narava ... Dramatični kanjoni, slapovi in reke ter navdušujoč endemični živalski in rastlinski svet – tukaj so dželade, pavijani "krvavečega srca", in velikanske lobelije, ki zacvetijo enkrat v življenju!

Pravo avanturistično potovanje v srce Danakilske depresije - na enega najbolj odročnih in edinstvenih krajev našega planeta - delno uresničuje dobro znan oskarizem "Pot v raj vodi skozi pekel!". Obiskali bomo pravi približek pekla! To je nepozabna dogodivščina, ki ostane v pripovedih neustrašnih popotnikov kot eno tistih najbolj posebnih doživetij! Dih jemajoča narava, ki je v najskrajnejših razmerah ustvarila izjemne podobe, ustvarja zgodbe, ki jih ni moč najti nikjer drugje na našem planetu!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2 - 4*, penzioni, šotori, razno, 10 - 21 os
Velikost skupine:
10 - 21

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
29. Sep 21. Okt 23 od 3270 EUR od 3180 EUR kmalu zagotovljeno PIRŠ MATJAŽ Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

"Tekoča" bodočnost Etiopije

Piše: sopotnik Bruno Križman   Poln pričakovanj sem odletel proti Afriki! Etiopija je splošno znana kot pojem lakote. Redno jo omenja...

Injera, etiopski kulinarični biser

Piše: Matej   Prve ne pozabiš nikoli. Tako kot prvega poljuba tudi prve Injere ne pozabiš nikoli. Prvi dan potovanja po Etiopiji stoji...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več