Etiopija-V pekel in nazaj

  • Adis Abeba – svetovljanska 4 miljonska prestolnica
  • ljudje Etiopije: pravi konglomerat eksotičnih kultur, navad, ...
  • mistični gradovi Gondarja in skrivnostni samostani jezera Tane
  • dželada pavijani, neponovljiva prostranstva NP Simiena in kava
  • eden najaktivnejših vulkanov v Afriki in izjeman pokrajina Dallol

Etiopska avantura in Danakilska depresija - Oskar plus

Etiopska avantura in Danakilska depresija - Oskar plus - V PRIPRAVI

Čas trajanja:
23 dni
Potovalni stil:
Oskar Plus

Navdušujoča, nenavadna, svojevrstna, edinstvena, divja, presenetljiva, afriška ... Zgodbe in skrivnosti so tiste, ki sopotnika zapeljejo v pravo etiopsko pravljico. Kontrasti sledijo kontrastom, od gorsko–zelenega vzdušja na severu, do stepsko–puščavske samobitnosti v dolini reke Omo. Zgodovina se s sedanjostjo prepleta v neverjeten presek daljne antike, vse od Salomonovih časov preko sodobne prestolnice, da le korak proti jugu spet vstopimo v muzej in zaživimo v plemenskem vzdušju ene največjih eksotik na ljubem planetu.

Slavni Etiopski spomeniki. Potovanje nas spretno vodi skozi slavne ostanke preteklosti, od gradov Gondarja do samostanov na otočkih jezera Tana, z viškom v Lalibeli in njenimi iz kamna izklesanimi cerkvicami, kjer je črta med preteklostjo in sedanjostjo najtanjša ... Ta del si ogledamo skupaj z skupino na programu Etiopska pravljica.

S številnimi presežniki nas vabi dih jemajoča narava ... Dramatični kanjoni, slapovi in reke ter navdušujoč endemični živalski in rastlinski svet – tukaj so dželade, pavijani "krvavečega srca", in velikanske lobelije, ki zacvetijo enkrat v življenju!

Pravo avanturistično potovanje v srce Danakilske depresije - na enega najbolj odročnih in edinstvenih krajev našega planeta - delno uresničuje dobro znan oskarizem "Pot v raj vodi skozi pekel!". Obiskali bomo pravi približek pekla! To je nepozabna dogodivščina, ki ostane v pripovedih neustrašnih popotnikov kot eno tistih najbolj posebnih doživetij! Dih jemajoča narava, ki je v najskrajnejših razmerah ustvarila izjemne podobe, ustvarja zgodbe, ki jih ni moč najti nikjer drugje na našem planetu!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2 - 4*, penzioni, šotori, razno, 10 - 21 os
Velikost skupine:
10 - 21

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

"Tekoča" bodočnost Etiopije

Piše: sopotnik Bruno Križman   Poln pričakovanj sem odletel proti Afriki! Etiopija je splošno znana kot pojem lakote. Redno jo omenja...

Injera, etiopski kulinarični biser

Piše: Matej   Prve ne pozabiš nikoli. Tako kot prvega poljuba tudi prve Injere ne pozabiš nikoli. Prvi dan potovanja po Etiopiji stoji...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več