Osnovni podatki

"V lemurjevi deželi" je čutno in doživeto potovanje, ki vas mehko popelje po sicer samobitni deželi. Na poti se nam ni potrebno povsem odreči udobju. Na potovanju so v večjem delu vključene tudi večerje.

Potovanje po izgubljenem kontinentu je vstop v brezčasen svet. Tu ne najdemo veličastnih palač in prelestnih templjev, saj vstopimo v stvarstvo največjega umetnika – narave. Ponekod prvobitna in neokrnjena, spet drugje zaznamovana od človeške roke, vendar vedno znova spreminjajoča in včasih zasanjana … Gozdovi se prelivajo v prostrane savane s čredami zebujev, terasasta riževa polja in travnati osamelci žarijo v večerni svetlobi, to so ...

"V lemurjevi deželi" je čutno in doživeto potovanje, ki vas mehko popelje po sicer samobitni deželi. Na poti se nam ni potrebno povsem odreči udobju. Na potovanju so v večjem delu vključene tudi večerje.

Potovanje po izgubljenem kontinentu je vstop v brezčasen svet. Tu ne najdemo veličastnih palač in prelestnih templjev, saj vstopimo v stvarstvo največjega umetnika – narave. Ponekod prvobitna in neokrnjena, spet drugje zaznamovana od človeške roke, vendar vedno znova spreminjajoča in včasih zasanjana … Gozdovi se prelivajo v prostrane savane s čredami zebujev, terasasta riževa polja in travnati osamelci žarijo v večerni svetlobi, to so še vabljivi gorski masivi in skrivnostna jezera, rajske plaže in turkizno morje … Večino rastlinskega in živalskega sveta najdemo samo na tem otoku. Je raj za opazovalce živali, zlasti lemurjev in ptic. Posebnost je, da na otoku ni strupenih kač.

Malgaši ljubijo življenje! Navdušeni so nad njim, uživajo v njem, ga opazujejo in igrajo glavno vlogo v njem! Tako močna je njihova življenjskost, da vanjo potegnejo tudi nas. Vedno pripravljeni za klepet, za šalo in seveda za širok nasmeh, za glasbo in ples. Mešanico 18. samobitnih afro-azijskih plemen združuje starodavna vera v prednike … In na otok je vredno priti že samo zaradi okusne malgaške kuhinje!

Prepustimo se svetu, kjer še vedno vladajo tabuji in kjer ljudje iščejo pomoč vračev (ombiasa). Vse je povezano z vintano (usodo), ki jo lahko omili mpanandro (tisti, ki dela dan). Tesno so povezani s predniki in živijo zato, da bi umrli in postali visoko spoštovani predniki. Denarja ne vlagajo v banke, ampak ga hranijo za pogrebe in famadihano (obračanje trupel umrlih). Če pa niso uspeli vsega potrošiti, pa raje povečajo čredo zebujev – vrednost, ki je neodvisna od inflacije …

Več

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)