26. sep, 2019   Agencija Oskar, Argentina, Belize, Brazilija, Čile, Ekvador, Galapagos, Gvatemala, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Mehika, Nikaragva, Panama, Peru  

 

Srednja in Južna Amerika = LATINSKA AMERIKA

Konec oktobra in novembra so zagotovljena skoraj vsa potovanja v Srednjo in Latinsko Ameriko! Naslednja priložnost pa se že ustvarja z odhodi januarja, februarja in marca!

SREDNJA AMERIKA

Temperamentna karibska Kuba je še vedno hit. Radoživost, glasba in ples, odhajajoči komunizem, Castro in Cheguevara, rajske tropske plaže, večno poletje in  enkratna zgodba v treh različicah, klasično ali  doživeto, odhodi skozi vse leto.

Kuba-Trinidad-ulica

Klasična Kuba 10 dni je najbolj klasično potovanje po Kubi, ki nas na udoben in cenovno ugoden način popelje po glavnih znamenitostih Kube (Havana, Vinales, Trinidad), zadnje dni pa preživimo v turističnem vrvežu Varadera.       

Doživeta Kuba 12 dni je odličen kompromis med časom in vsebino, med turizmom in nadgradnjo. Poleg glavnih turističnih krajev na kratko vstopimo tudi v kubanske nedri vse do Santiaga, duše otoka.  

Chejeva zgodba 16/17 dni je dolgoletna uspešnica, za aktivne in dinamične sopotnike. Preplet morja in narave, tradicije in temperamenta, spontanosti in življenja, spanja pri domačnih v »casa particulares«. Oblikujemo manjše skupne, večjo spontanost v vrhunsko potovalno zgodbo.     

Oskarjeva Kuba je vrhunska – takšne ne najdete nikjer drugje.

Srednjo Ameriko spoznavamo še skozi dva izjemna trojčka iz nabora  Oskar + potovanj. Kombinacija treh raznolikih  dežel, ki se prepletajo in zaokrožijo v svojevrstno potovalno zgodbo.  Eno ali drugo, vsako  je drugačno in samosvoje.

Med Azteki in Maji 12 dni, klasično in udobno  potovanje, kjer v kratkem času obiščemo  vrhunce Mehike, na koncu pa se prepustimo še počitniškim užitkom v karibski Playa del Carmen. Zagotovo marca in oktobra, zgodnje prijave zagotavljajo najugodnejšo ceno.       

Mehika, Gvatemala in Belize 18 dni,  če si Mehiko še lahko prestavljamo, nas tradicionalna Gvatemala povsem preseneti in prevzame s  čarobno naravo, majevsko tržnico in pristnostjo domačinov. Zadnja dežela v trojčku, Belize, nas zapelje s karibskim vzdušjem, pisanim koralnim grebenom in dobesedno rajsko plažo.

Nikaragva, Kostarika in Panama 18 dni, izjemno atraktivna in doživeta potovalna zgodba. Najprej odkrivamo vulkane in kolonialna mesta, potem se prepustimo življenju brez stresa in zaživimo  »Pura Vida« zeleni Kostariki, kjer nam bujni fauna in flora jemljeta dih, spust po jekleni vrvi med drevesi pa  požene adrenalin po žilah. Panama ni le Panamski prekop, pika na i je robinzonski odklop na rajskem otočju San Blas, kjer gostujemo pri indijanskem plemenu in se čas ustavi … Če v vas živi mali avanturist, priporočamo.   

Panama-San-Blas

JUŽNA AMERIKA

Južna Amerika je ravno zaradi svoje večplastnosti tako atraktivna destinacija, zato je prav vsaka dežela vredna naše pozornosti.  

V Agencijo Oskar južno Ameriko osvajamo počasi, a preverjeno. Trenutno naš zemljevid pokriva Peru, Kolumbijo, Brazilijo, Argentino (delno Čile) ter Ekvador z Galapagosom. Večinoma vse razpisane odhode zagotovimo in odpeljemo. 
Le kdo si ne bi želel odkriti izgubljenega mesta Machu Picchu, se sprehoditi po kolumbijski kavni plantaži, raziskovati edinstvenega živalskega sveta Galapagosa, videti kraljevih pingvinov  na Ognjeni zemlji in občutiti bobnenja mogočnih slapov Iguasu …?
Razmerje med kvaliteto storitev in ceno potovanja je pri vsakem potovanju odlično.  Potovanja so skrbno pripravljena in večkrat izpeljana, namestitve so udobne. Naša cena potovanja vedno vključuje tudi  prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča in nazaj, ter vstopnine. Lahko ste brezskrbni, saj drugih, skritih stroškov na potovanju ni.

Peru - Cusco-mavrična gora

Potovanja v Južno Ameriko so nedvomno edinstvena doživetja za vse potovalne sladokusce.   

Peru – Med potomci Inkov 15 dni,  doživeto potovanje in naša dolgoletna uspešnica, ki vsakič znova navdušuje tako potnike kot vodnike. Odhodi v top terminih (zimske počitnice, 1.  maj, jesenske počitnice) so zagotovljeni, dodatni odhod junija je posvečen festivalu Inti Raymi. Poleg vseh vrhuncev, ki jih obiščemo, velja omeniti še izjemno perujsko kulinariko.  Cedimo sline  …

Kolumbijski vrtiljak  19 dni, Oskar + potovanje, ki je v domeni našega vodnika Romana alias Che-ja. Po tem, ko je po Kubi odkril Kolumbijo, je le-ta njegova nova strast. Lepe namestitve, bogato in zelo doživeto potovanje za popotniške duše, izpeljemo 3 – 4 x letno, vedno po vrhunski ceni.

Brazilski kalejdoskop 12 dni, iz prve roke doživeto potovanje, saj potujemo pod »taktirko«  našega, v Braziliji živečega, vodnika. Pripravite se na potovalni tempo, saj v kratkem času napolnimo do roba vsa čutila, a to je vendar Brazilija!      

Ekvador in Galapagos 15 dni, Oskar +  potovanje precej klasično obarvano, primerno za vsakogar. Ne spreglejte, da je Galapagos s polnim penzionom vključen v ceno, ki je vedno izjemna. Odhod marca ali novembra, priporočamo zgodnje prijave, da lahko potovanje čim prej zagotovimo.   

Brazilija-Rio-de-Janeiro