Ekvador-Galapagos

  • spočijte si oči na dramatični, neskončno raznoliki pokrajini Ekvadorja
  • doživite kolonialna Quito in Cuenco ter se izgubite na barviti tržnici Otavala
  • privoščite si vrhunsko pustolovščino – raziskovanje edinstvenega Galapagosa

Ekvador in Galapagos

Cena od: 3510 EUR

Ekvador in Galapagos

Ekvador, majhna dežela mnogih znamenitosti, s svojo raznolikostjo prepriča vsakogar. Ekvador ima vse. Vulkanske vrhove v Andih in neskončne višinske planote, tropski deževni gozd, tihomorsko obalo in slavno otočje Galapagos, zanimivo tradicionalno kulturo in barvite tržnice, lepo ohranjena središča kolonialnih mest in še mnogo več. Ekvador razkriva številne skrivnosti dan za dnem med potovanjem po svojih najlepših krajih.

Potovanje se začne v kolonialnem Quitu in nadaljuje z eno največjih in najbolj barvitih tržnic Južne Amerike v Otavalu, ves čas v spremljavi spektakularne pokrajine. Sledijo si lepi razgledi in mnogi postanki za uživanje trenutka v čudoviti okolici ekvadorskega višavja. Nepozabni so pogledi na slikovita vulkana Cotopaxi (5897 m) in Chimborazo (6268 m), najvišji vrh Ekvadorja, vulkansko jezero Quilotoa pa preprosto začara s svojo lepoto.

Doživetja se vrstijo, med njimi vratolomna vožnja z ekvadorsko železnico, kopanje v termah z zdravilno vodo izpod vulkanov, občudovanje izjemno lepo ohranjenega mestnega središča Cuence, prostranost višinskega narodnega parka Cajas. Seveda nas spremljajo tudi vedno prijazni in zgovorni domačini, živahna večerna vzdušja in močna tradicija.

Na koncu potovanja pride še tisto, na kar vsakdo najprej pomisli ob omembi Ekvadorja, otočje Galapagos. Češnja na vrhu smetane potovanja po Ekvadorju je res prvovrstno potovalno doživetje. Vulkanski otoki uživajo v pravi izolaciji in tam se je razvil edinstven živalski svet, kateremu namenimo dovolj časa za spoznavanje in si privoščimo tudi nekaj počitniškega vzdušja v tej izjemni naravni okolici.

Spoznavanje avtohtone kulture, občudovanje kolonialne arhitekture, strmenje v neskončnost izjemnih pokrajin, stapljanje z naravo in plavanje v kristalno čisti vodi Galapagosa. To je Ekvador.

Vabljeni na doživetje poezije v modrem, zelenem in belem!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3 - 4*, penzion, nočitev/zajtrk, razno
Velikost skupine:
10 - 25

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
24. Nov 08. Dec 15 od 3660 EUR od 3510 EUR kmalu zagotovljeno PIRŠ MATJAŽ ugodni leti Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Južna Amerika – poezija narave in strast do življenja

Južna Amerika je izjemen prostor; od skrivnostnosti največjih pragozdov na svetu in starodavnih šamanskih tradicij na eni strani, do ogro...

Galapagos

Piše: vodnik Matjaž Pirš Tisto, kar dela otočje zares izjemno,  je živalski svet. Še bolj kot same živali, pa ga posebnega...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več