Nikaragva, Kostarika, Panama

Osnovni podatki

Zakaj v Nikaragvo, Kostariko in Panamo?

Nikaragva, dežela vulkanov, kulture in arhitekture. Vzpon na vulkane je prebojna uvertura v potovanje treh dežel. 

Kostarika, dežela barvitega živalskega sveta, nacionalnih parkov in visoko razvitega eko turizma. Življenje po principu ‘Pura Vida’ pomeni čisto, (po)polno življenje brez stresa. Izjemno bujno rastlinje, skrivnostni gozdovi v oblakih ter živo pisan živalski svet navdušujejo vsak trenutek. Naravni ekosistem ponuja obilo možnosti tudi za adrenalinska ...

Zakaj v Nikaragvo, Kostariko in Panamo?

Nikaragva, dežela vulkanov, kulture in arhitekture. Vzpon na vulkane je prebojna uvertura v potovanje treh dežel. 

Kostarika, dežela barvitega živalskega sveta, nacionalnih parkov in visoko razvitega eko turizma. Življenje po principu ‘Pura Vida’ pomeni čisto, (po)polno življenje brez stresa. Izjemno bujno rastlinje, skrivnostni gozdovi v oblakih ter živo pisan živalski svet navdušujejo vsak trenutek. Naravni ekosistem ponuja obilo možnosti tudi za adrenalinska doživetja.

Panama, svetovljansko glavno mesto in Panamski prekop, ki je zaznamoval Panamo. Za povrhu pa še rajske plaže na otočkih San Blas, ki nas prevzamejo s pristno naravo ter sproščenim vzdušjem…

Enkratna kombinacija treh dežel!
 

Več

Odhodi

Cena

od 1860

Čas trajanja

19 dni

Status

Zagotovljeno

Prijavite se

Program

1. dan NIKARAGVA. Let v Nikaragvo (Managuo) iz izbranega letališča. Namestitev in nočitev. (H)

2. dan MANAGUA – ESTELI. Zajtrk. Vožnja na SV del Nikaragve, ki je še vedno turistično razmeroma manj razvit. Mesto Esteli je bilo nekoč zatočišče za kubanske proizvajalce cigar. Še dandanes se tu nahajajo tobačne plantaže in tovarne kubanskih cigar. Eno izmed njih bomo tudi obiskali. Živahno mestece pa zaznamuje tudi kavbojska kultura, zato nam morda nasproti prijaha čisto pravi kavboj? Nočitev. (H, Z)

3. dan ESTELI – LEON. Zajtrk. Na poti do Leona naredimo nekaj foto postankov – v lovu na številne vulkane, ki se dvigujejo na obzorju. Univerzitetno mestece Leon slovi po kolonialni arhitekturi, cerkvah in katedralah, zaradi česar je tudi pod zaščito UNESCA. Sprehodimo se skozi živahne ulice, morda prigriznemo ...

1. dan NIKARAGVA. Let v Nikaragvo (Managuo) iz izbranega letališča. Namestitev in nočitev. (H)

2. dan MANAGUA – ESTELI. Zajtrk. Vožnja na SV del Nikaragve, ki je še vedno turistično razmeroma manj razvit. Mesto Esteli je bilo nekoč zatočišče za kubanske proizvajalce cigar. Še dandanes se tu nahajajo tobačne plantaže in tovarne kubanskih cigar. Eno izmed njih bomo tudi obiskali. Živahno mestece pa zaznamuje tudi kavbojska kultura, zato nam morda nasproti prijaha čisto pravi kavboj? Nočitev. (H, Z)

3. dan ESTELI – LEON. Zajtrk. Na poti do Leona naredimo nekaj foto postankov – v lovu na številne vulkane, ki se dvigujejo na obzorju. Univerzitetno mestece Leon slovi po kolonialni arhitekturi, cerkvah in katedralah, zaradi česar je tudi pod zaščito UNESCA. Sprehodimo se skozi živahne ulice, morda prigriznemo na bogato obloženi tržnici. Povzpnemo se na katedralo, ki je največja kolonialna stavba v Srednji Ameriki, od koder je presenetljiv razgled na mesto in okoliško vulkansko verigo. Zvečer se zlijemo z domačini na trgu in uživamo v sproščenem vzdušju. Nočitev. (H, Z)

4. dan LEON (Unesco) – vulkan Telica. Zajtrk in prosto dopoldne. Po želji (doplačilo) se podamo na poldnevno avanturo na enega najmlajših vulkanov Cerro Negro (728 m), ki nam ponuja čudovit razgled na okolico. Od tod se spustimo in preizkusimo tudi v deskanju (sandboarding) po drobnem vulkanskem pesku. Popoldne se vzpnemo na prvi vulkan Telica. Je eden najmlajših in aktivnejših vulkanov, ki zaradi pogostih izbruhov ohranja gola pobočja. Po krajšem vzponu (cca. 2 uri hoje) morda ujamemo sončni zahod in žarečo lavo v kraterju pod nami. Magično. Vrnitev v Leon. Prost večer. Nočitev. (H, Z)

5. dan LEON – GRANADA. Zajtrk. Granada, najstarejše špansko mesto nas pričakuje. Na poti se ustavimo na aktivnem vulkanu Masayaa, iz katerega se dvigajo oblaki dima. Pokukamo v krater Santiago. Naužijemo se vulkansko preoblikovane pokrajine in obiščemo lokalno tržnico; vstopimo v množico in občudujemo raznoliko ponudbo. Po kosilu se nam prileže naravni sok iz svežega tropskega sadja. Nadaljujemo do prestolnice, ki leži ob obrežju jezera Lago de Nicaragua. Sprehodimo se skozi ozke uličice do širokih trgov in uživamo v sproščenem vzdušju mesta. Namestitev v hotelu. Nočitev. (H, Z)

6. dan GRANADA – PENAS BLANCAS – LA FORTUNA (KOSTARIKA). Zgodnji zajtrk. Zapustimo Granado in čez dobri dve uri že prečkamo mejo s Kostariko. Na poti zaznavamo spremenjeno pokrajino in občudujemo zelene odtenke kavnih plantaž, nasadov ananasa in banan. Postanemo za barvite posnetke. Pozno popoldanski prihod v prestolnico La Fortuno in namestitev v hotelu. Nočitev. (H, Z)

7. dan LA FORTUNA – Rio Celeste – vulkanske toplice Los Lagos. Zajtrk. Čaka nas prijeten in umirjen dan v naravi. Izlet do edinstvene reke Rio Celeste, ki teče skozi deževni gozd v NP Tenorio, je eden zanimivejših fenomenov narave. Posebnost je v njenem božanskem odtenku turkizne barve, ki nastane ob združitvi dveh potokov in kemijske reakcije vulkanskih mineralov ter odseva sončne svetlobe. Po sprehodu mimo termalnih vrelcev in modre lagune zapustimo ta skriti dragulj. Izlet lahko po želji zamenjate za rafting po svetovno znanih rekah za rafting in kajak ali pa za SUP-anje po jezeru Arenal. Po poznem kosilu se vrnemo La Fortuno. Proti večeru obiščemo luksuzne toplice vulkanskega izvora. Uživamo na tropskem rajskem vrtu s kokosovimi palmami, med cvetočimi orhidejami in dehtečim cvetjem. Prijetno utrujeni se vrnemo v hotel. Nočitev. (H, ZK)

8. dan LA FORTUNA – SANTA ELENA (NP Monteverde). Zajtrk. Vožnja po slikoviti pokrajini, po obrobju lagune Arenal, ob stožcu aktivnega vulkana Arenal, ki se dviguje nad okolico. Vstopimo v osrčje narodnega parka Monteverde – Santa Eleno, kjer imamo prosto za kosilo. Popoldne se ustavimo na plantaži kave, ki je bolj grobo mleta, močnejšega vonja in z večjo vsebnostjo kofeina. Ogledamo si postopek od pobiranja zrnja do priprave, z malo sreče pa nam dovolijo obirati tudi plodove. Ne uideta nam niti slastno kosilo in dišeča skodelica kave. Vrnitev v hotel, kjer prisluhnemo raznovrstnim zvokom deževnega gozda. Po želji (doplačilo) sprehod skozi naravni rezervat in ogled različnih rastlinskih in živalskih vrst v nočnem času. Zvoki in aktivnost netopirjev, žab, kuščarjev, pajkov, lenivcev, številnih ptic, metuljev, so nepozabni. Nočitev. (H, ZK)

9. dan MONTEVERDE. Zajtrk. Čaka nas aktiven dan. Nacionalni park Monteverde je naravni rezervat, znan kot oblačni gozd (»cloud forrest«). Pravijo mu tudi temni biser, saj se sončni žarki težko prebijejo skozi bujno rastje tudi kadar ni oblakov. Tukaj domuje sto sesalcev in številne tropske ptice. Naša avantura se začne v objemu gozda v adrenalinskem parku. Najprej se sprehodimo med krošnjami dreves po visečih mostovih različnih dolžin in višin, od koder imamo čudovit pogled. Priča smo izjemni živalski raznolikosti, ki je značilna za NP Monteverde. Za adrenalina željne je na voljo še znamenita kostariška atrakcija, spuščanje med drevesi po jekleni vrvi (zip line – doplačilo). Po celodnevnih doživetjih, se polni vtisov vrnemo v hotel. Nočitev. (H, Z)

10. dan MONTEVERDE – JACO – QUEPOS (NP Manuel Antonio). Zajtrk in odhod proti pacifiški obali. Ustavimo se v kraju Jaco ob reki Tarcoles, ki je izjemen habitat za krokodile, saj jih tukaj živi največ v Srednji Ameriki. Po kosilu nadaljujemo do priljubljenega narodnega parka Manuel Antonio. Končno smo dočakali kopanje v toplem Pacifiku in deskanje na valovih je nov izziv. Namestitev in nočitev. (H, Z)

11. dan QUEPOS (NP Manuel Antonio). Zajtrk. Najmanjši nacionalni park v državi je pravi dragulj, ki navdušuje z osupljivo belimi peščenimi plažami, bujnim tropskim gozdom in mangrovami ter živalskim svetom, kjer ne manjka pisanih žabic, lenivcev, opic, rakunov, legvanov in številnih ptic. Popoldne prosto za namakanje v toplem Pacifiku. (H, Z)

12. dan QUEPOS (NP Manuel Antonio) – PASO CANOAS – DAVID – let v PANAMA CITY. Zajtrk. Zapustimo Kostariko in na obmejnem prehodu Paso Canoas prečkamo mejo ter vstopimo v najbolj razvito državo Srednje Amerike. Sledi vožnja do Davida in polet do Panama city. Center glavnega mesta je zaradi številnih mednarodnih bank, podjetij, visokih stolpnic, ekskluzivnih trgovin in restavracij pravo nasprotje staremu mestnemu jedru, Casco Viejo (UNESCO). Tu najdemo pročelja kolonialnih stavb, tržnice, glasbenike in plesalce, ki zavzemajo živahne ulice. Skratka mesto, kjer ni nikoli dolgčas. Namestitev v hotel. Prosto za prve vtise in morda sprehod. Nočitev. (letalo, H, Z)

13. dan PANAMA CITY – Panamski kanal. Zajtrk. Obisk največjega inženirskega čuda na svetu – Panamskega prekopa, ki je največ prispeval k svetovljanskemu razvoju države. Za promet je odprt vse od leta 1914. Razteza se 80 km od glavnega mesta Panama City na pacifiški strani in vse do mesta Colon na atlantski strani. Neverjeten prehod ogromnih ladij si ogledamo v živo na najvišji točki prekopa ob zapornicah Miraflores. Obiščemo še muzej zgodovine gradnje in razvoja kanala. Po obisku kanala se sprehodimo po čudovitem starem delu mesta, imenovanem Casco Viejo. Vrnitev hotel in nočitev. (H, Z)

14. dan PANAMA CITY – otočje SAN BLAS. Dan začnemo zgodaj. Z jeepi se odpravimo na karibsko stran, kjer nas s čolni zapeljejo na rajsko otočje San Blas, ki ga sestavlja 365 majhnih otokov – s palmami, belo mivko in turkizno modrino morja. Gostovali bomo pri zanimivem avtohtonem plemenu Guna Yala. Čakajo nas dnevi polni užitka in počitka. Namestitev je v preprostih kolibah – ste pripravljeni na Robinzonski odklop? (džipi, čoln, K, V)

15. dan otočje SAN BLAS. Počitnice! Možen je izlet s čolnom in raziskovanje okoliških otočkov. (P, Z, K, V)

16. dan SAN BLAS – PANAMA CITY. Zajtrk. Prosto do odhoda pozno popoldan. Po kosilu vožnja z ladjico do celine in prevoz do hotela v Panama City. Prost zadnji večer. (Z, K, čoln, džipi, H)

17. dan PANAMA CITY. Zajtrk. Čas za samostojno raziskovanje mesta. (H, Z)

18. dan PANAMA CITY.  Zajtrk. V skladu s časom glede na povratni let, dopoldan namenite zadnjim nakupom pred odhodom ali počitku. Let v Evropo. (Z)

POT IZ SLOVENIJE IN NAZAJ TRAJA DODATNA DVA DNEVA  (SKUPAJ 19 dni). DOPLAČILO ZA LETALSKO VOZOVNICO OKVIRNO OD 650 EUR DALJE (PRIPOROČAMNO ČIMPREJŠNJE PRIJAVE). Za letalske vozovnice preverite na info@agencija-oskar.si.

Več
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
razpisni program 1860 € 1860 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 120 €
Vstopne in izstopne pristojbine (na kraju samem) 43 USD
Doplačila po želji
Doplačilo za enoposteljno sobo 372 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 60 USD
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** 4.56 %
Prevoz Ljubljana - Milano- Ljubljana 160 €
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, dvojno kritje - M* 38.97 €
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S* 25.09 €
Popusti
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 10 %
Članski popust od redne cene aranžmaja 39 €
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 5 %

Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: notranji let David – Panama City, nočitve glede na spodnji opis, privat prevoze s klimatiziranim avtobusom, vse vožnje s čolni in džipi po programu, vstopnine po programu, izlet s čolnom po okolici na otočju San Blas (sosednji otoki), slovensko vodenje izkušenega vodnika in odlične lokalne vodnike, stroške priprave in organizacije potovanja.

Letalska vozovnica iz okoliškega letališča v Managuo in povratek iz Panama City: –       cca. 650 EUR (in več v času sezone oz. ob nakupu tik pred zdajci) je informativna in velja na dan objave potovanja. Ob prijavi na potovanje vam bomo predložili najbolj prijazno letalsko ponudbo. Priporočamo čim prejšnjo prijavo, saj cene letalskih prevozov rastejo.

Namestitev: 14 nočitev v hotelih 3* ali penzionih z zajtrkom, 2 nočitvi na otočju San Blas v lesenih kolibah brez elektrike, namestitev v štiriposteljnih sobah s souporabo kopalnice in s polnim penzionom. Enoposteljna soba tukaj ni možna.  

Vstopnine: katedrala v Leonu, tobačna tovarna, vulkan Telica, NP Masaya z vulkanom, NP Tenorio z Rio Celeste (ali rafting ali SUP), vulkanske toplice, NP Monteverde in viseci mostovi, NP Manuel Antonio, obisk kavne plantaže, Panamski kanal.

 Obvezna doplačila (na osebo):– *vstopne in izstopne pristojbine (na kraju samem) približno 43 USD.*Nikaragva vstopna taksa 10 usd, Nikaragva izstopna 3 usd, Kostarika izstopna taksa 8 usd, San Blas pristojbina 22 usd. 

Doplačila po želji (na osebo): – vulkan Cerro Negro 28 USD,– ZIPLINE v NP Monteverde 30 USD,– nočni sprehod v NP  Monteverde 23 USD.

VIZE: Slovenci viz za te države (Nikaragva, Kostarika, Panama) ne potrebujemo, potrebujemo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.

ZDRAVJE: Za vstop v Nikaragvo je potrebno cepljenje proti rumeni mrzlici zgolj v primeru, če ste manj kot 11 dni pred prihodom potovali na območju okuženim z rumeno mrzlico. Rumeno knjižico, v kateri bo zavedeno cepljenje morate obvezno vzeti s seboj na pot. V nasprotnem primeru cepljenje ni potrebno. Dodatne informacije najdete tudi na www.zdravinapot.si.

Splošni pogoji poslovanja Oskar d.o.o. so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

Z izpolnitvijo prijave na tej spletni strani se prijavljate na potovanje v organizaciji Oskar d.o.o. Prijava je informativne narave, program potovanja pa velja kot prva ponudba. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Oskar d.o.o. Po prijavi boste prejeli dokument Agencije Oskar (račun), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem potovanju in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. S plačilom prvega obroka računa v višini 30% cene potovanja ali po dogovoru se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine.

Nikaragva, Kostarika, Panama 

PRIPOROČENA PRIJAVA: vsaj 3 mesece pred odhodom

NAŠ DODATEK/MNENJE: doživeto potovanje, ki vas zapelje v kolonialno Nikaragvo, živalski in rastlinski svet Kostarike in v sodobno Panamo z rajskim otočjem.  Udobno, gibljivo in le z manjšimi napori, predvsem zaradi vročine in vlage. Potovalnim dnevom sledita počitniška dneva na otočju San Blas.  Kjer se srečamo s posebno kulturo plemena Kuna Yala.

Nikaragva-ulicaZA KOGA: ZA VSE, ki želite poleg glavnih znamenitosti doživeti tudi enkratne naravne lepote in izjemen živalski svet. Ter se zliti s kulturo obiskanih držav. Na otočju San Blas  pa se je potrebno odpovedati tudi turističnemu udobju in se predati robinzonskemu vzdušju ter imeti »odprto glavo«.  

POUDAREK POTOVANJA: kolonialna mesteca, narava, stik s tradicijo lokalne kulture.

NAČIN POTOVANJA: z najetim kombijem/manjšim avtobusom, letalom. Na San Blas potujemo z jeepi in čolni. Zaradi možnosti dežja oz. valov, priporočamo ustrezno zaščito prtljage. Pomembna sta tudi velikost in teža prtljage zaradi omejitve teže notranjem letu in zaradi občasnega lažjega prenašanja prtljage.

PREDVIDENA VELIKOST SKUPINE: 10-16. Srednje velika skupina je gibljiva in potovalno učinkovita. Cena potovanja je izračunana pri 15 sopotnikih. V primeru manjše skupine Agencija Oskar lahko uveljavi doplačilo za manjšo skupino. S tem se kvaliteta potovanja še poveča.

NAMESTITVE: v hotelih 3* in penzionih z lokalno kategorizacijo. Počitniški del na San Blasu je  zasnovan na nočitvah v štiri ali več posteljnih preprostih kabanjah, brez elektrike…

Nikaragva-Masaya-marketPREHRANA: vključene so nočitve z zajtrkom. Ponekod tudi kosilo. Na San Blasu so obroki preprosti in večinoma sestavljeni iz riža, jajc, nekaj zelenjave, perutnine ali ribe. Izbire ni. V sezoni jastogov je včasih možno doplačilo za jastoga na kraju samem. Svetujemo, da si kake priboljške (kar vzdrži visoke temperature in vlago) vzamete s seboj že iz Paname.   

VODENJE: vodnik Agencije Oskar in lokalni vodniki. Vodenje in razlage so v slovenskem jeziku, včasih v prevodu. Vodniki vas vpeljejo v deželo in poskrbijo za vas in organizacijo potovanja.

VOŽNJA: turistični tempo, doživeti tempo. V potovalnih dneh je povprečno 3-4 ure vožnje ali manj. Intenzivnim dnem sledijo bolj sproščeni.

HOJA IN FIZIČNA AKTIVNOST: Glavna fizična aktivnost so ogledi in sprehodi. Vzpon na vulkan Telica in izlet do Rio Celeste sta nezahtevna, otežujejo ju predvsem okoliščine (nočni spust po drobljivih vulkanskih kamninah, spolzka tla in blato tropskega gozda). Sopotnik se lahko v skladu s počutjem vedno odpove določenemu izletu.

Nikaragva-hrana-fritangaSTIK S TRADICIJO: Potovanje vključuje spontane dogodke in srečanja z domačini. V Panami na San Blasu gostujemo pri plemenu Kuna Yala, ki je popolnoma avtonomno znotraj same države in diktira pravila.

POMEMBNA OPOZORILA: zaščita pred komarji (vsebnost Deeta vsaj 30%), zaščita pred tropskim soncem, prtljaga max.  23 kg, saj so omejitve na notranjem letu v Panami, občasno pa je potrebno tudi prenašanje prtljage. 

VIZE: Slovenci viz za te države (Nikaragva, Kostarika, Panama) ne potrebujemo, potrebujemo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni, nekatera območja so delno malarična. Nikaragva zahteva cepljenje proti rumeni mrzlici v primeru, da ste 11 dni pred vstopom obiskali okuženo območje. Dodatne informacije najdete tudi na www.zdravinapot.si.

SPLOŠNI  POGOJI  POSLOVANJA Oskar d.o.o.

I. SPLOŠNA DOLOČILA

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe, ki jo skleneta Oskar d.o.o. (v nadaljevanju Oskar Plus) oziroma v njenem imenu pooblaščena agencija, in potnik, ki se prijavlja za določeno potovanje v organizaciji Oskar Plus. V primeru, da je posamezna določba v programu urejena drugače kot v teh splošnih pogojih, veljajo določbe, navedene v programu.

V primeru telefonske prodaje oziroma prodaje preko interneta se šteje, da je potnik sprejel določila teh splošnih pogojev takrat, ko je telefonsko oziroma preko interneta naročil potovanje. Z določili splošnih pogojev se potnik lahko seznani na spletni strani www.oskarplus.net oziroma prodajalca www.agencija-oskar.si, kjer so posebej označeni in splošno dostopni.

Naročnik oziroma potnik je vsaka oseba, ki je opravila veljavno rezervacijo ali opravila nakup/plačilo potovanja.

Ti splošni pogoji ne veljajo za nakupe letalskih vozovnic ter prodajo aranžmajev v organizaciji drugih ponudnikov turističnih aranžmajev, kjer nastopa Oskar Plus kot posrednik in potnika zavezujejo splošni pogoji organizatorja oziroma letalskega prevoznika in mednarodna zakonodaja na tem področju. Ti splošni pogoji tudi ne veljajo za pogoje zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini (če je vključeno v ceno potovanja), kjer Oskar Plus ravno tako nastopa le kot posrednik in veljajo splošni pogoji zavarovalnice.

II. PRIJAVA IN POGODBA        

Za razpisno potovanje v organizaciji Oskar Plus se potnik lahko prijavi v Oskar Plus, d.o.o. ali kateri drugi pooblaščeni agenciji. Program potovanja velja kot ponudba. Na osnovi ponudbe se potnik pisno ali ustno prijavi na ustrezno potovanje. Ob prijavi potnik prejme dokument pooblaščene agencije (račun/pogodbo o potovanju), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem potovanju in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. Potnik je dolžan dokument pregledati in v primeru kakršnega koli nesoglasja ali napake le-tega reklamirati v roku 3 (treh) dni po izdaji računa. S plačilom prvega obroka računa (akontacija) se šteje, da je pogodba sklenjena. Potnik je dolžan navesti vse podatke in predložiti dokumente, ki jih zahteva program potovanja ter izvršiti plačilo v skladu z določbami iz IV. točke teh splošnih pogojev. V primeru, da potnik ob prijavi ne navede pravilnih podatkov, je odgovoren za vse stroške oziroma posledice, nastale zaradi napačnih podatkov.       

Prijava potnika je zavezujoča. Od nje lahko odstopi le v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja (IX. točka splošnih pogojev). Za zavezujočo prijavo se poleg plačanega 1. obroka računa šteje tudi vsaka prijava ali naročilo, posredovano v ustni ali pisni obliki, ki vsebuje ime in priimek potnika in ostalih udeležencev, številko kreditne kartice ali identifikacijo drugega plačilnega inštrumenta, plačilo ali delno plačilo cene potovanja ali drugo konkludentno dejanje, ki nakazuje na to, da je potnik posredoval zavezujočo prijavo.

Zgoraj navedeni pogoji ne veljajo za potovanja, ki jih organizira Oskar Plus za t.i. zaključene skupine oziroma po naročilu (individualne ponudbe). V tem primeru velja program potovanja kot ponudba, na osnovi ponudbe pa se potnik pisno prijavi na ustrezno potovanje z izpolnitvijo prijavnice, ki je posebej izdelana na osnovi pogojev iz programa, oziroma s kakršno koli drugo pisno potrditvijo. Z izpolnitvijo prijavnice oziroma predložitvijo osebnih podatkov potnikov se šteje, da je pogodba sklenjena in je potnik ob morebitni odpovedi potovanja dolžan poravnati vse stroške v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja (IX. točka splošnih pogojev).

Agencija Oskar je v skladu s pogodbo dolžna potniku nuditi storitve, ki imajo vsebino in lastnosti, kot so napovedane v pogodbi oziroma programu potovanja, in skrbeti za pravice in interese potnika v skladu z dobrimi poslovnimi običaji.

Potnik je dolžan skrbeti, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi upravnimi predpisi. Oskar Plus ima pravico zavrniti prijavo potnika, za katerega lahko upravičeno vnaprej domneva, da teh pogojev ne izpolnjuje oziroma lahko ne bi izpolnjeval tekom potovanja.

III. PRIJAVNINA IN VARŠČINA

Oskar Plus za svoje storitve zaračunava naročniku standardne rezervacijske stroške in stroške za sestavo ponudbe pri prodaji turističnih aranžmajev v višini 15 EUR na rezervacijo oziroma v polovični višini za enodnevne izlete. V primeru bolj zapletenih ponudb po želji za individualna potovanja Oskar Plus lahko zaračuna potniku 21 EUR v obliki varščine za izdelavo ponudbe. V primeru, da potnik ponudbe ne sprejme, se varščina ne vrača.

IV. PLAČILO

Za dan plačila se šteje dan, ko potnik izvrši vplačilo pri Oskar Plus ali pooblaščeni agenciji, oziroma ko Oskar Plus prejme plačilo na transakcijski račun. Potnik ob prijavi plača 30 % cene potovanja, v kolikor ni na programu potovanja drugače označeno. Preostali del plača potnik najmanj 10 dni pred začetkom potovanja, v kolikor ni na dokumentu Oskar Plus (pogodba, račun) drugače določeno. Pravočasno plačilo prvega obroka pomeni potrjeno rezervacijo. Če potnik na plača v dogovorjenem roku, to pomeni odpoved rezervacije in se smiselno uporabijo določila o potnikovi odpovedi potovanja iz IX. točke teh splošnih pogojev.

Potnik se obvezuje vplačati razliko, ki bi nastala zaradi morebitne računske napake na izdanem dokumentu Oskar Plus, Oskar Plus pa se obvezuje vrniti potniku eventualno preveč zaračunani znesek, ki izvira iz računske napake. Ta obveza velja do izteka poslovnega leta.

Oskar Plus lahko v programu določi, da potnik plača določene storitve, ki bodo opravljene na kraju samem, njenemu predstavniku ("obvezno doplačilo na kraju samem"). V tem primeru Oskar Plus ne nastopa kot organizator niti kot posrednik, ampak zgolj kot informator. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke izključno od izvajalca storitve na kraju samem.

>Kadar za potnika potovanje rezervira pooblaščena turistična agencija, veljajo vsa določila iz te točke smiselno tudi za pooblaščeno turistično agencijo.

V. CENE

Cene potovanja so določene s programom potovanja, ter veljajo od dneva objave programa do spremembe. V ceni so vštete storitve, navedene v programu potovanja. Za potnika je veljavna cena na dan sklenitve pogodbe/izdaje računa.

V skladu z veljavno zakonodajo lahko Oskar Plus to ceno spremeni tudi po sklenitvi pogodbe, in sicer zaradi sprememb v menjalnem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja. V primeru spremembe cene iz tega naslova Oskar Plus najkasneje 20 (dvajset) dni pred odhodom pisno obvesti potnika oziroma pooblaščeno turistično agencijo, ki je naredila rezervacijo, o tem, ter izda dodatni dokument (račun), ki ga je potnik dolžan plačati pred odhodom.

Sprememba cene iz naslova tečajnih razlik se obračunava kot razlika vrednosti tistega dela stroškov, ki so izraženi/obračunavani v tuji valuti, obračunana po tečaju (1) tuje valute na dan priprave potovanja (planirana cena po ponudbi) ter (2) na dan priprave obvestila o spremembi cene (običajno 20 – 23 dni pred odhodom). Za preračun se vzame tečaj Banke Slovenije.

Če zvišanje dogovorjene cene preseže deset odstotkov cene potovanja, lahko potrošnik odstopi od pogodbe, ne da bi moral povrniti škodo. V tem primeru bo Oskar Plus potniku vrnila vplačani znesek.

Ravno tako Oskar Plus v programu potovanja določi izhodiščno ceno pri določenem številu potnikov, katera se lahko spremeni, v kolikor se za potovanje prijavi manjše število potnikov. Oskar Plus lahko v programu navede to dodatno ceno (v obliki “obveznega doplačila v primeru velikosti skupine od/do oseb”). Ob prijavi Oskar Plus oziroma pooblaščena agencija potniku zaračuna izhodiščno ceno potovanja. V kolikor nastopijo pogoji za spremembo cene iz naslova "manjše skupine", potnik ne more odstopiti od pogodbe, saj je bil z njimi seznanjen ob prijavi. 

VI. ARANŽMAJI, KJER OSKAR PLUS NI ORGANIZATOR POTOVANJA

V primeru, da Oskar Plus ni organizator potovanja, nastopa v vlogi informatorja. V teh primerih podaja prejete informacije od organizatorja potovanja potniku in mu pomaga pri prijavi na potovanje. Pogoji prijave, plačila in morebitne odpovedi potovanja so v skladu z veljavnimi pogoji organizatorja potovanja. Na dokumentu Oskar Plus mora biti naveden organizator potovanja. Šteje se, da Oskar Plus prodaja tovrstne aranžmaje v tujem imenu in za tuj račun. Morebitno reklamacijo ureja potnik z organizatorjem potovanja.         

VII. POSEBNE STORITVE IN DOPLAČILA PO ŽELJI

Posebne storitve so tiste storitve, ki praviloma niso vštete v ceni potovanja (enoposteljna soba, posebna prehrana, letalska karta, druga doplačila po želji, …) ali so za njih v programu predvidena doplačila (vizumi, druga doplačila ipd.), zato jih potnik plača posebej, razen če ni v programu drugače določeno.

V primeru, da so k posameznemu potovanju razpisane posebne storitve, potnik posreduje želje po teh storitvah ob prijavi, doplača pa jih k ceni potovanja. Objavljene cene posebnih storitev veljajo zgolj v primeru naročila in plačila teh storitev ob prijavi na potovanje. Med samim potovanjem potnik doplača posebne storitve vodji potovanja ali predstavniku Oskar Plus v kraju, kjer se storitev opravlja, v ustrezni valuti, če je med potovanjem to storitev še mogoče naročiti, po ceni, veljavni na kraju samem.   

V primeru posamezne prijave za potovanja lahko potnik prepusti Oskar Plus, da se mu potrudi najti sopotnika, s katerim bo delil sobo, oziroma ki je pripravljen z njim deliti sobo. Ne glede na omenjeno pa mora posamezno prijavljeni potnik ob prijavi doplačati za enoposteljno sobo. V primeru, da se posamezno prijavljenemu potniku najde sopotnik, se potniku po potovanju vrne doplačilo za enoposteljno sobo. V primeru, da se na potovanje prijavita dva, ki sta skupaj v sobi, pred potovanjem pa eden od njiju potovanje odpove, mora drugi doplačati za enoposteljno sobo, če mu ni možno najti drugega sopotnika.

VIII. ODSTOPNINA

 Potnik se ob prijavi lahko odloči za vplačilo odstopnine. Odstopnina znaša 5 % cene potovanja in se obračuna za vsakega potnika na rezervaciji. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma da odstopnina ni mogoča. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (potnik, zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Potnik je na osnovi potrdil upravičen do vrnitve vplačanega zneska potovanja (brez odstopnine). Ne glede na plačano odstopnino ima Oskar Plus v primeru tovrstne potnikove odpovedi potovanja pravico tudi do povrnitve administrativnih stroškov, ki znašajo 15 EUR po prijavi. Prav tako potnik nima pravice do vračila stroškov za pridobitev vize.

V primeru, da je potnik vplačal odstopnino, vendar odpove potovanje iz drugih razlogov, se višina povračila stroškov odpovedi obračuna v skladu s IX. točko splošnih pogojev, potnik pa tudi nima pravice do vračila administrativnih stroškov, ki znašajo 15 EUR po prijavi, stroškov za pridobitev vize ter odstopnine.

Če potnik potovanja ne odpove pred odhodom, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačila na podlagi plačane odstopnine. Smatra se tudi, da je potnik odstopil od pogodbe, kadar potnika ne sprejme na prevoz prevoznik (letalski, ladijski, avtobusni in podobno) iz kakršnih koli razlogov, ki so lahko varnostne ali regulativne narave, ne glede ali se je to zgodilo med potovanjem ali pred pričetkom potovanja. Potnik je v takem primeru odgovoren za vso povzročeno škodo in ne more uveljavljati nobenih vračil na podlagi plačane odstopnine.

V primeru, da potnik odpove potovanje oziroma odstopi od pogodbe zaradi dokumentirane višje sile, ki je ni mogel predvideti ali se ji izogniti v času pred podpisom pogodbe o potovanju, ter ima o tem ustrezne veljavne uradne dokumente, pa ni položil odstopnine, ima Oskar Plus pravico do povračila vseh svojih že nastalih stroškov, kakor tudi vseh tistih, ki z odpovedjo potovanja nastanejo. Razliko Oskar Plus vrne potniku.         

Zahtevka za uveljavitev odstopnine ni mogoče uveljavljati po začetka potovanja, kakor tudi ne za čas neizkoriščenega dela potovanja.        

IX. POTNIKOVA SPREMEMBA POGODBE ALI ODPOVED POTOVANJA

 Potnik ima pravico zahtevati spremembo pogodbe (npr. sprememba imena, dodatne storitve, sprememba namestitve ipd.) po njeni sklenitvi, Oskar Plus pa je dolžna preveriti v kolikor je to sploh mogoče. V primeru spremembe pogodbe na zahtevo potnika Oskar Plus lahko zaračuna potniku administrativne stroške v višini 21 EUR za spremembo, v kolikor ni s temi splošnimi pogoji drugače določeno. V primeru, da s spremembo nastanejo dodatni stroški (npr. sprememba letalske vozovnice), pa Oskar Plus zaračuna tudi povrnitev le-teh.

Potnik ima pravico do odpovedi potovanja, in sicer v poslovalnici, kjer se je prijavil, ali direktno na prijavnem mestu Oskar Plus. V primeru, ko potnik odpove potovanje, ima Oskar Plus pravico do povračila stroškov, ki so odvisni od časa, ki je ostal do pričetka potovanja. V vsakem primeru Oskar Plus zahteva povrnitev administrativnih stroškov rezervacije v višini 15 EUR. Če na programu ni drugače določeno, veljajo spodaj napisani odpovedni stroški:

 •  odpoved od 60 do 45 dni pred odhodom, 15% cene aranžmaja,
•  odpoved od 44 do 30 dni pred odhodom, 30% cene aranžmaja,
•  odpoved 29 do 22 dni pred odhodom, 50% cene aranžmaja,
•  odpoved 21 do 15 dni pred odhodom, 80% cene aranžmaja,
•  odpoved kasneje kot 15 dni pred odhodom, 100% cene aranžmaja.

 Ne glede na zgoraj določene stroške odpovedi so le-ti lahko tudi višji, kadar to pogojujejo pogoji organiziranja potovanja, torej ki jih Oskar Plus narekujejo veljavni pogoji prodaje in/ali jih pogojujejo poslovni partnerji.  

Ne glede na zgoraj določene stroške so stroški odpovedi lahko tudi drugačni, če tako piše v programu potovanja ali pogodbi.

Ob odpovedi potovanja pred odhodom mora potnik napisati pisno odpoved oziroma podpisati odpovedni dokument, ki mu ga v podpis ponudi Oskar Plus. V primeru, da zavrne podpis tega dokumenta, se šteje, kot da potovanja ni odpovedal. 
Med potovanjem lahko potnik prekine potovanje na svojo željo. Če potnik med potovanjem potovanje prekine, ob vrnitvi nima pravice do povračila stroškov ali kupnine, ne delno, ne v celoti. V kolikor potnik med potovanjem po svoji želji spremeni program oziroma ne potuje po programu, ki je sestavni del pogodbe z Oskar Plus, se šteje, da je potnik odstopil od pogodbe med potovanjem. V tem primeru je potnik odgovoren za stroške in škodo, ki jo je s tem povzročil. V primeru spremembe programa na lastno željo ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi na strani Oskar Plus zaradi nepravilno opravljene storitve, potnik nima pravice zahtevati kakršnekoli odškodnine ali znižanja cene.     

Oskar Plus oziroma pooblaščena oseba lahko kadar koli pred potovanjem ali na dan odhoda zavrne osebo, kadar oceni, da bi potnik lahko ogrozil zdravje ali premoženje sebe ali drugih, oziroma ki je ob odhodu očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc. Oskar Plus v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi.

Oskar Plus ima pravico tudi med potovanjem zahtevati od potnika, da prekine skupno pot s skupino, če sam ne skrbi za to, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi predpisi, ali če je očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc ali če se neprimerno obnaša do ostalih sopotnikov in njegovo izločitev zahteva skupina. Oskar Plus v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi. Oskar Plus bo uveljavljala vso škodo, ki bi jo na poti oziroma med trajanjem izvajanja programa potnik povzročil s svojim neustreznim ravnanjem.          

Višina stroškov odpovedi potovanja v primeru, da Oskar Plus ni organizator potovanja, je določena s splošnimi pogoji ali drugim aktom organizatorja.

 X. ORGANIZATORJEVA SPREMEMBA PROGRAMA ALI ODPOVED POTOVANJA    

Oskar Plus si v skladu z veljavno zakonodajo pridržuje pravico do odpovedi potovanja najkasneje 7 (sedem) dni pred predvidenim odhodom, če se za potovanje ne prijavi minimalno potrebno - v programu navedeno - število potnikov. V primerih, ko Oskar Plus izrecno pisno jamči odhod, ne more odpovedati potovanja, razen če se prijavi manj kot v programu predvideno najmanjše predvideno število potnikov.

Oskar Plus si pridržuje pravico do popolnega ali delnega odstopa od pogodbe, če pred izvajanjem ali med izvajanjem programa nastopijo izredne okoliščine, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, odstraniti ali se jim izogniti, za Oskar Plus pa te okoliščine pomenijo utemeljen razlog, da pogodbe ne bi sklenila, če bi obstajale ob sklenitvi pogodbe.

Oskar Plus lahko odpove pogodbo oziroma odstopi od pogodbe in zahteva povrnitev škode od potnika, ki neposredno krši določbe pogodbe, ki jo je sklenil z Oskar Plus, predvsem, če se ugotovi, da je potnik namerno sporočil napačne podatke o številu potnikov ali njihovi starosti, oziroma je med potovanjem prišlo do sprememb, potnik pa o tem ni obvestil Oskar Plus.
Oskar Plus si pridržuje pravico (in ne odgovarja) za spremembe dneva in časa odhoda oziroma za odpovedi potovanja, zaradi spremembe letalskega voznega reda ali nastopa višje sile ter pravico do spremembe smeri potovanja, če se spremenijo pogoji za potovanje (nov vozni red, negotov položaj v državi, kjer je organiziran program, naravne nesreče ali drugi nepredvideni vzroki, na katere Oskar Plus ne more vplivati), brez posebne odškodnine in po veljavnih predpisih v potniškem prometu.       

Odgovornost Oskar Plus je omejena zgolj na neizvedbo določenega dela programa, v delu, ki pomeni ustrezne materialne stroške. Oskar Plus ne odgovarja za nematerialno škodo, ki bi nastala iz naslova zamud, odpovedi ali spremembe prevoza ali prevoznega sredstva.     

Oskar Plus ne more prevzeti odgovornosti za spremembe programa zaradi nastopa kakršnekoli višje sile med potekom programa. V teh primerih lahko potnikom zagotovi storitve v spremenjeni obliki, glede na obstoječe možnosti.

V primeru, da Oskar Plus odpove potovanje, ima potnik pravico do celotnega povračila vplačane cene aranžmaja, nima pa pravice do povračila stroškov vizuma, ali stroškov cepljenj, ki so bili s programom zahtevani. O kakršnikoli naknadni spremembi programa Oskar Plus potnika nemudoma obvesti.

V primeru, da stanje na kraju samem Oskar Plus ne dopušča namestitve potnikov v naročenem objektu, lahko Oskar Plus namesti potnika v istem kraju v drug objekt enake kategorije.      

 XI. POTNI DOKUMENTI 

Potnik mora imeti veljaven potni list ali drug veljaven ustrezen dokument, s katerim lahko vstopi v posamezno državo. Potnik je dolžan paziti na vsa določila glede veljavnosti potovalnega dokumenta. Veljavnost dokumenta se upošteva na ZADNJI dan potovanja! Oskar za morebitne neprijetnosti ali prisilno prekinitev potovanja potnika iz tega naslova ne odgovarja.   
Potnik je dolžan pridobiti vizume, ki so za te države zahtevana. Če potnik te obveznosti ne izpolni, ravna Oskar Plus po določilih o potnikovi odpovedi potovanja. V primeru, da potniku ureja vizum Oskar Plus, le-ta ne jamči za uspešnost pridobitve vizuma. Stroškov pridobitve vizumov Oskar Plus potniku ne vrača. V primeru zavrnitve vstopa v državo ali druge ovire nosi vse stroške potnik sam. Smatra se, da si potnik ureja vizum sam, če Oskar Plus ne dostavi vseh potrebnih dokumentov v predpisanem roku, ne glede na to, ali je potnik pri Oskar Plus že vplačal pridobitev teh dokumentov.

Zaradi zahtev v mednarodnem potniškem prometu (letalski, ladijski, avtobusni...) je potnik dolžan ob prijavi posredovati vse potrebne podatke o vseh udeležencih potovanja, ki jih prijavlja. Podatki se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih, ki so jih udeleženci potovanja dolžni v skladu s predpisi o prestopu državne meje in ustreznimi tujimi zakonodajnimi akti nositi s seboj. V primeru, da napačni podatki povzročijo zamudo, dodatne stroške ali prekinitev potovanja, odgovarja za vse nastale stroške udeležencem potovanja zgolj potnik sam.       

Če potnik med potovanjem izgubi dokumente ali so mu le-ti ukradeni, so pa nujno potrebni za nadaljevanje potovanja ali za vrnitev v domovino, si potnik na lastne stroške priskrbi nove. V primeru, da mora potnik zaradi izgube ali kraje dokumentov prekiniti potovanje, ni upravičen do kakršnegakoli povračila vplačanega potovanja ali povrnitve stroškov.     

XII. OBVESTILA PRED ODHODOM/POTOVANJEM         
Potnik prejme končno obvestilo najkasneje 5 (pet) dni pred odhodom. Škodo, ki bi nastala, ker bi potnik podal nepopoln ali nepravilen naslov za namen izpolnitve računa in posledično obveščanja o potovanju, nosi potnik. V primeru, da potnik v navedenem roku ne prejme obvestila, se je dolžan sam javiti na svojem prijavnem mestu in ga zahtevati. Reklamacij iz naslova neprejete pošte Oskar Plus ne bo upoštevala.

XIII. ZDRAVSTVENI PREDPISI

Potnik je dolžan opraviti cepljenja, ki so za državo potovanja zahtevana. V primeru, da so v programu za potovanje navedena oziroma zahtevana določena cepljenja, si mora vsak potnik sam priskrbeti mednarodno potrdilo - rumeno knjižico z vpisanimi opravljenimi cepljenji. Oskar Plus ne odgovarja za morebitne zaplete ali potnikovo prekinitev potovanja zaradi potnikovega nespoštovanja zdravstvenih predpisov države, v katero vstopa, kakor tudi ne za stroške povezane s tem.      

 XIV. PRTLJAGA 

Oskar Plus ne odgovarja za prevoz, krajo ali poškodovanje potnikove prtljage ali drugih osebnih stvari, dragocenosti in dokumentov iz namestitvenih objektov (hotelskih sob, apartmajev ipd.) in prevoznih sredstev (letal, avtobusov, ladij ipd.). Prijavo izgubljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika ali hotel. Prevoz posebne prtljage (kot so kolo, surf, golf oprema, glasbeni inštrumenti ipd.) mora potnik najaviti že ob prijavi ter plačati prevozniku v skladu s pravili letalskega prevoznika, v kolikor v programu potovanja ni drugače določeno. Vse stroške oziroma škodo, ki bi zaradi tega nastala, nosi potnik sam.      

Pri letalskem prevozu ima potnik pravico do brezplačnega prevoza določene teže prtljage (po določilih prevoznika), vsak dodatni kilogram pa doplača potnik sam na kraju samem v ustrezni valuti oziroma po določilih letalskega prevoznika. Otroci do dveh let nimajo pravice do brezplačnega prevoza prtljage.

Pri nizkocenovnem prevozniku je dovoljena teža prtljage, ki jo oddate ob prijavi na let, običajno nižja od dovoljene pri rednih prevoznikih. Vsak dodatni kilogram se doplača. Tudi dovoljena teža osebne prtljage, ki jo vzamete s seboj na letalo, je lahko nižja, o čemer so potniki obveščeni najkasneje z obvestilom pred odhodom.

XV. INFORMACIJE       

Informacije, ki jih potnik dobi na prijavnem mestu, ne obvezujejo Oskar Plus bolj kot navedbe v programu ali ponudbi. V primeru dvoma se vedno šteje za veljavno: pisna ponudba, račun in pogodba o potovanju, pisna informacija ali pisna razlaga.

XVI. REKLAMACIJE OZIROMA PRITOŽBE

Potnik je dolžan nepravilnosti sporočiti predstavniku Oskar Plus na kraju samem, ko se zgodijo. V primeru, da bi bila reklamacija lahko rešena na kraju samem (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa ni sporočil napake oz. nepravilnosti, se šteje, da se je potnik strinjal s tako storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij.

Potnik lahko vloži reklamacijo pisno v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila storitev nepravilno opravljena, sicer Oskar Plus le-te vsebinsko ne obravnava. Reklamacija mora biti utemeljena. Potnik naj zato reklamaciji priloži ustrezne dokaze in/ali ustrezno potrdilo hotelirja, prevoznika oziroma druge ustrezne osebe o dejanskem stanju, na podlagi katerega potnik svoj zahtevek uveljavlja.

Oskar Plus je dolžna pisno odgovoriti na reklamacijo v 8 dneh po njenem prejemu. Če gre za enostavno pomanjkljivost in napaka ni sporna (oziroma, če potnik ni priložil vseh potrebnih dokumentov, v roku, potrebnem za njihovo pridobitev) je Oskar Plus dolžna po prejemu popolnega reklamacijskega zahtevka zahtevi ugoditi. Če napaka ni enostavna, je Oskar Plus dolžna raziskati vse okoliščine, ki so pripeljale do reklamacije. Dokler Oskar Plus ne odloči o pritožbi, se potnik odreče posredovanju katerekoli druge osebe, sodnih ustanov ali dajanja informacij javnim glasilom.

Višina odškodnine je v primeru, če po krivdi Oskar Plus ni prišlo do izvedbe programa ali nekaterih storitev, omejena z višino vplačanega potovanja oziroma z višino realne vrednosti neizvedenih storitev. To določilo ne velja v primeru, ko ima Oskar Plus pravico do odpovedi aranžmaja ali spremembe programa, skladno z določili teh splošnih pogojev in zakona.

Neodvisno od tega pa odgovarja Oskar Plus potniku za škodo, ki je temu zaradi neustrezne izvedbe aranžmaja nastala na drugih njegovih dobrinah, in sicer po splošnih pravilih o odškodninski odgovornosti.

Ne glede na vloženo reklamacijo je potnik dolžan poravnati svoje obveznosti po izdanih računih za opravljeno storitev v skladu z razporedom plačil, morebitna odškodnina pa se izplača po končanem reklamacijskem postopku na osebni račun potnika.

XVII. UPORABA PODATKOV

Oskar Plus vse pridobljene podatke o potnikih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da potnik s prijavo na potovanje pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbi. Če potnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi na potovanje oz. pisno izrazi kadar koli kasneje.         

XVIII. KONČNA DOLOČILA

V primeru spora med strankami se uporabi pristojno sodišče.

Oskar d.o.o.

Kranj, 01. september 2015

Prijavite se

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predviden vodnik Opomba
22. nov 10. dec 19 od 1860 € od 1860 € Zagotovljeno ZUPANC MIHELA brez letalske karte Program Prijava
31. jan 17. feb 18 od 1950 € od 1950 € Kmalu zagotovljeno ZUPANC MIHELA brez letalske karte Program Prijava
19. apr 06. maj 18 od 1860 € od 1860 € Prijavite se brez letalske karte Program Prijava

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)