16. mar, 2022   Agencija Oskar, Egipt, Islandija, Jordanija, Kanarski otoki, Kuba, Maldivi, Maroko, Mehika, Oman, Tanzanija, Tenerife, Turčija, Vtisi potnikov, Zanzibar  

 

Vtisi potnikov s potovanj

Maroška nagajivščina
– 24. marec

Peto najino potovanje z Oskarjem, in sigurno ne zadnje. Čudovito je, ko se prepustiš vodenju in samo uživaš v potovanju. Maroko naju je presenetil s prijaznostjo in ponosnostjo domačinov ter čudovito pokrajino, ki se je spreminjala skozi celo potovanje. Navdušena sva bila tudi nad pristnimi doživetji Maroka, naj bo to ogled sipin s hrbta kamel s prenočevanjem v puščavi. Ali pa sprehajanje po ozkih ulicah tržnic in obiski znamenitosti velikih in majhnih mest. Seveda ni šlo tudi brez res pristnega stika s trgovci na stojnicah. Na potovanju zapletov ni bilo, bili pa so prijetni popotniki in čudovita vodička. Hvala.
Z lepimi pozdravi, Vida in Mirko

Maroko 3 1024x767 - Vtisi potnikov s potovanj

Kuba – Chejeva zgodba
– 19. marec

 • Vsak dan je najlepši dan.
 • To kar na lastne oči vidiš, doživiš in občutiš je neprecenljiva popotnica za vsakdanje življenje.
Kuba Havana avtomobili 1024x678 - Vtisi potnikov s potovanj

Omanska pravljica
– 27. marec

 • Naj izrazim svoje zadovoljstvo in uresničitev pričakovanj ob obisku dežele, ki mi je segla do srca. Seveda dežela je taka kot je, predstavitev dežele pa je v vaših rokah, ki jih lahko pohvalim, saj je bila predstavljena z vseh možnih zornih kotov. Tudi vodnik ima precej oz. vse zasluge za dobro predstavitev v besedi, v organizaciji in počutju vseh v skupini. Skupina je bila zelo raznolika, a kljub temu je poskrbel, da smo doživeli v celoti  potovanje andrenalinci kot turistični popotniki. Naj bodo vaša potovanja še v naprej tako skrbno izbrana in predstavljena nam, ki se jih bomo z veseljem udeleževali. Se vidimo na naslednjem potovanju Azori.
  Vaš sopotnik

 • Rada bi se zahvalila za lepo izvedeno potovanje v Oman prejšnji teden (Omanska pravljica). Bil je res prijeten odklop z ravno prav zanimivostmi, aktivnostmi in razlage.
  Po navadi ne potujem organizirano, ampak v lastni režiji in priznam, da sem pred odhodom imela tremo, kako bo potekalo potovanje v skupini. Vodnik Senad je imel kar konkreten izziv, kako uskladiti različna pričakovanja in želje (ter zmožnosti) potnikov, ker je bil starostni razpon v skupini res velik. Mislim, da mu je dobro uspelo, za kar si zasluži pohvalo. Hvala tudi za upoštevanje moje želje glede veganske prehrane (vedno sem lahko našla nekaj zase).

  Želim vam še veliko lepih poti, Simona
 • Sporočam vam, da je potovanje “Omanska pravljica” od 27.3.2022 do 3.4.2022 bilo nadvse uspešno in prelepo. Bila je čudovita izkušnja z veliko prečudovitih ogledov. Pohvalit in zahvalit se želim tudi turističnemu vodiču g. Senadu Osmanaj, kateri se je izjemnim vodenjem potrudil predstavil prelepo deželo Oman. Zelo sem zadovoljen in prav tako zahvala velja s strani soproge Damjane. Hvala vam Agencija Oskar za vse.     

  Lepo je potovati z vami.
  Zdenko 
Oman starejsi gospod 1024x683 - Vtisi potnikov s potovanj

Mehika – Med Azteki in Maji
– 18. marec

Spoštovani Oskarjevci!

Pred kratkim sem se vrnila s potovanja po Mehiki “Med Azteki in Maji”, z vodnikom Romanom Požegom. Nekaj časa potrebuješ, da zbereš misli in opredeliš čudovite trenutke – po skoraj dveh letih abstinence. V izjemno homogeni skupini je bilo čudovito druženje, bila so nepozabna doživetja, nova spoznanja … Vsak dan nas je obdaril in bogatil in vsakemu od nas dal, kar potrebuje. Hvala, dragi sopotniki in sopotnice, hvala, dragi Oskarjevci, za zelo dober program, za izjemnega vodnika, za dobro logistiko. Hvala, Roman, za vse, kar si nam dal v času potovanja med Azteki in Maji – in sedanjostjo. Aha, še to. Čeprav sem z vami potovala že večkrat in malo poznam prednosti in običaje Agencije Oskar, sem bila prijetno presenečena in vesela pozornosti ob mojem rojstnem dnevu. Posladkali smo se s slastno Oskarjevo torto. Hvala, Oskarjevci.

Maríe Sabine, mehiška zdravilka in pesnica, je zapisala: “Skočite, plešite, pojte, da boste živeli srečnejše. Zdravite se z lepoto ljubezni in vedno se spomnite … vi ste zdravilo.”

Nasvidenje ob novih skupnih doživetjih. Se veselim, plešem, pojem …

Vaša sopotnica Marija

Mehika kapucino 81081046 1024x683 - Vtisi potnikov s potovanj

Ostali vtisi Med Azteki in Maji
– 18. marec

 • Super skupina in odličen vodnik = Oskar potovanje.
 • Vsi kraji z našima vodnikoma so bili čudoviti. Z Romanom smo vsak večer doživeli kaj novega. Hvala, ker nam je spremljal in organiziral tudi večerna doživetja. 3x BRAVO! Naš potnik Sandi pa je poskrbel za smeh in enkratno povezanost skupine.
 • … kako lepo je potovati z vodnikom, ki uspe povezati celotno skupino in jo obdržati homogeno do zadnje minute potovanja. Pravi profi je in zasluži si vso pohvalo, pohvale tudi za izbor odličnega avtobusnega prevoznika. Bolje res kak sedež prazen kot pa stiskanje pri potnikih. Vse čestitke Agenciji Oskar za dobro organizacijo potovanja.
 • Življenje je najlepše v svoji preprostosti.
Mehika zacimbe 105327251 1024x681 - Vtisi potnikov s potovanj

Kuba – Chejeva zgodba
– 19. marec

Pozdravljeni!

Chejeva zgodba je bilo za naju z možem čudovita potovalna izkušnja, ki sva jo doživela v enkratni družbi sopotnikov in slovenskega vodiča Gvida ter kubanskega Abela. Vodiča sta nam na zanimiv predvsem pa spontan način predstavila državo njeno zgodovino, naravo, znamenitosti in ljudi. Skupno raziskovanje države v dobri družbi z razgibanim programom se bova vedno rada spominjala. Upam, da nama bo tudi naslednje leto  z vami – Oskarjevci dano izkusiti novo potovalno pravljico. Ste Ekipa z veliko začetnico. Čestitke. 

Vse dobro vam želim in lep pozdrav. 👍🌞

Vaša sopotnica Mateja

Kuba Havana3 - Vtisi potnikov s potovanj

Klasična Jordanija
– 26. marec

Pozdravljeni.

Potovanje je bilo resnično nepozabno.

Skrbno pripravljen program vaše agencije in njegova odlična izvedba s strani Simone, Tinkare in Danice, da me pozabim pohvaliti tudi voznika. Vesela sem, da je bila med nami prisotna pozitivna energija in povezanost skupine. Verjamem, da je k temu pomagal nov pristop k potnikom, da naj bo to potovanje, kot da smo se pravkar rodili. Je nekaj novega in mi je bilo všeč.

Z vašo agencijo sem potovala prvič in po priporočilu sem se prepričala, da ste res dobri. Še bom potovala z vami, že imam nekaj v ožjem izboru, komaj čakam.

Srečanje pred potovanjem preko zooma, supeeer.

Hvala in veliko uspeha.

Sabina🤗

Jordanija Wadi Rum 2 1024x681 - Vtisi potnikov s potovanj

Klasična Jordanija
– 26. marec

Pozdravljeni,

škoda, da je potovanje v Jordanijo končano, ker je bilo prečudovito. V kratkem času doživiš in vidiš ogromno.

Morava zelo pohvaliti organizacijo, posebna pohvala gre tudi vodnici Simoni. Nisva pričakovala tako doživetega potovanja, kar je gotovo tudi njena zasluga. Rada bi pohvalila tudi TInkaro, ki se je zelo dobro pripravila in s svojimi prispevki obogatila naše znanje Je zelo prijazna in če bo priložnost, bova z veseljem potovala z njo.

Hvala za čudovito izkušnjo in lep pozdrav, Bogdan in Helena

Jordanija Petra panorama 1024x437 - Vtisi potnikov s potovanj

Omanska pravljica
– 27. marec

 • Pozdravljeni,

ravnokar smo se vrnili s potovanja Omanska pravljica v terminu od 27.3.2022-3.4.2022. Potovanje je bilo super, resnično pravo doživetje. Zanimivi kraji, raznolike aktivnosti ter dobro vzdušje med udeleženci ter vodnikom Senadom Osmanajem, ki si zasluži vse pohvale. Skozi celotno potovanje se je trudil vsak dan, da nam je pričaral vsakodnevno lepo in novo  izkušnjo, ki nam bo ostala v spominu, skrbel je za prijetno vzdušje, delil z nami svoje znanje in izkušnje ter program sproti prilagajal sposobnostim in različnim željam ter pričakovanjem udeležencev, kar je predstavljajo velik izziv, ki pa ga je zelo uspešno obvladal. Večkrat se je potrudil in nam ponudil tudi dodatni program, ki je še bolj obogatilo naše potovanje, zato menim, da si zasluži poleg anonimne pohvale v anketi tudi pohvalo preko maila s strani zadovoljne udeleženke. 

Z veseljem se bom še kdaj udeležila potovanja, ki ga bo vodil Senad, saj zna ustvariti res prijetno in sproščeno vzdušje, ki je na potovanjih še tako pomembno.

Lepo vas pozdravljam, Barbara

 •  Všeč mi je bila dežela, ljudje, vodnik je zelo dobro poznal običaje, ljudi, bil je zelo prijazen, ustrežljiv, želel nam je podati še dodatne možnosti (vožnja z ladjo, kopanje). Povedal je ravno prav, da je bilo dovolj po sklopih, vedno je bil na voljo, podajal je jasne informacije, se prilagajal skupini.

– Ne išči zlata okoli sebe, najdi ga v sebi.

Oman decek 1024x683 - Vtisi potnikov s potovanj

Mehika – Med Azteki in Maji
– 18. marec

Pozdravljeni,

Še vedno pod vtisom potovanja po Mehiki od 18.3. do 29.3.2022 (med Azteki in Maji), ki sva se ga z možem udeležila, vam sporočam, da je bilo potovanje nepozabno z našim vodnikom Romanom Požegom. Tudi mehiški vodič Louis je bil tak, kot si ga samo želiš. Videli smo veliko lepih krajev, dogodkov, vsak večer smo bili z Romanom na družabnih dogodkih, kar smo v skupini, ki je bila super in povezana kot da se že 10 let poznamo, odlično sprejeto. Potnik Sandi pa je nasploh poskrbel za duhovitost in dobro voljo, da smo se vsi smejali in aplavdirali vsak dan. Skratka, energija je bila pozitivna celo potovanje.

Bilo je nepozabno, čudovito. Roman se je res izkazal za odličnega poznavalca Latinske Amerike in tudi ostalih stvari. Vse je teklo kot po “maslu”.

Hvala in lep pozdrav z upanjem, da se kmalu vidimo.

Vaša zvesta potnika Helga in Marko

MEHIKA CHICHEN ITZA 1280x640 1 1024x512 - Vtisi potnikov s potovanj

Omanska pustolovščina
– 16. marec

 • Sproščujoče, navdihujoče, pravo Oskar+ potovanje z odličnimi vodniki in zelo prijetno skupino. Eno mojih najboljših potovanj.
 • Nasmeh in iskrena prijaznost domačinov.
 • Lokalni vodniki so bili super. Naredili so vzdušje in bili strokovni.
Oman puscava 1024x768 - Vtisi potnikov s potovanj

Mehika – Med Azteki in Maji
– 18. marec

Spoštovani pri Agenciji Oskar. Skupaj z ženo Tino se ravno vračava iz potovanja po Mehiki. Vezano na ta čudoviti dogodek želiva na vas nasloviti veliko pohvalo.

Vse je potekalo gladko in usklajeno. Program optimalno pripravljen. Zelo dobri hoteli. Odlična povezava z lokalnim prevoznikom in lokalnim vodnikom.

Prav posebej pa želiva pohvaliti vodnika Romana. Lahko rečeva, da je s svojim entuziazmom omogočil, da smo Mehiko ne samo videli ampak tudi občutili. Romanovo izjemno vodenje in široko poznavanje sta to deželo resnično približali našim srcem. Poleg rednega programa nam je bil z nasveti in vodenjem ves čas na voljo tudi v njegovem prostem času. 

Potovanje je bilo za naju nepozabno. Hvala vsem za to izjemno dogodivščino. Sopotnika Aleksander in Tina

Mehika Mexico city rocno delo 23023315 1024x686 - Vtisi potnikov s potovanj

Madeira – eksotični vrt Atlantika
– 20.03.2022

 • Lepo je potovati in se srečno vrniti.
 • Clouds come floating into my (Madeira) life, not to carry rain, but to add color to my sunset sky.
 • Hvala Maruši za super vodenje, upam da se še srečamo. Vso srečo naprej, super si.
 • Pozdravljeni,

Naj na hitro utrnem nekaj misli in vtisov najinega prvega potovanja z vašo agencijo.

Vse super organizirano, celo zapleti z obrazci iz SLO so bili pravilno izpolnjeni z vašo pomočjo, gdč. Maruša nam je vsem na licu mesta nudila pomoč in vse uredila, kot je potrebno, da smo se tudi vrnili z lahkoto. Urejen sprejem na letališču, pomoč pri čekiranju, obrazcih v obe smeri … Hvala za vašo gesto in dodaten avtobus za prevoz v Lizbono.

Izleti so bili vsi dobro premišljeni, pravilno razporejen čas, prijetna – ne prevelika in obvladljiva skupina. Malček je zmotil obisk razgledne točke, ki je bil v megli, a očitno mora biti tudi nekaj takih vtisov – meglenih. Dovolj časa za osebno raziskovanje in počitek. 

Vodenje gdč. Maruše Gorjanc je bilo, za njena mlada leta, izredno dodelano, odločno, pa kljub temu mirno, preudarno. Bila je ob pravem trenutku na pravem mestu. Podala nam je veliko informacij o otoku, življenju, zgodovini, nastanku … Manjka ji le malo zgodbic iz življenja otoka, kar pa bo pridobila s kilometrino. Vsa pohvala vodički.

Pa še vtis o otoku. Prijazni, preprosti in ustrežljivi ljudje. Z veseljem opravljajo svoje delo. Niso “tišasti” in izredno prijetni. Čudovita narava, urejena infrastruktura, čistoča. Predvsem pa vsa ta prijetna umirjenost in lahkotnost, za katero upam, da jo kruta realnost v naši deželi in v svetu ne bo takoj uničila.

Umirjenost v človeku se odraža na človeku in okolici.

Hvala vam za vse in v upanju nadaljnjega srečanja vam vsem želimo uspešno in srečno na nadaljnjih potepanjih. Sopotnika Tatjana in Boris

Madeira severna obala 1024x768 - Vtisi potnikov s potovanj

A(tra)ktivna Madeira 

– 20.03.2022

 • Hvala za prilagodljivost, pozornost, srčnost.
 • Čudovita misel! Romana, hvala za toliko pozitivne energije. Dobro se z dobrim vrača!
 • Človek bi se na take izlete kar navadil
 • Prijetno potovanje, vse pohvale vodički Romani.
 • Še posebej bi pohvalila Romano za vso njeno dobro voljo, energijo in prosti čas, ki nam ga je naklonila.
 • Potujmo, dokler še lahko, ne bo večno tako!
 • Lepo je potovati s prijatelji. Lepo je potovati z Oskarjem. Izjemno je potovati s prijatelji z Oskarjem.
 • Ne odlašaj s potovanjem, živi dan, kot da je zadnji!
 • Noben veter ni ugoden ladji brez cilja. Oskarjevci čudoviti ste!
 • Glede na vreme vsa zahvala vodnici za trud in spremembe pohodov.
Madeira shutterstock 1115868635 1024x682 - Vtisi potnikov s potovanj

Tropski Maldivi
– 19.02.2022

Spoštovani!

Od 19.2. do 27.2.2022 sem se vaši agenciji pridružila na počitnicah na Maldivih.

Glede namestitve ne bom izgubljala besed, saj vem, da za malo denarja ni veliko muzike, obenem pa sem svoje mnenje glede tega izrazila že na Tripadvisor-ju in Google Maps.

Pišem vam, ker želim pohvaliti vodnico Marušo Gorjanc, ki nas je spremljala na poti. Veliko potujem, delno sama, delno z agencijami, zato sem dobila nekaj vpogleda v delo vodnikov. Brez slabe vesti lahko povem, da je ga. Gorjanc ena najboljših vodnic, kar sem jih doslej imela priložnost spremljati pri delu. Njena navodila so bila jasna in izčrpna, njena podpora pri zapletih, tako na letališču kot na lokaciji in pri izpolnjevanju obrazcev je bila prisotna in nam je ves čas dajala občutek varnosti, obenem pa nam je izkazovala izjemno spoštljiv in prijateljski odnos, ki, čeprav se jemlje za samoumevnega, pri vodnikih ni pogost. Zanimala se je za vsakogar od nas, se nam pridružila pri obrokih in na izletih, na katerih je izkazovala primerno, delno otroško navdušenje, s katerim je še nas potegnila v čudoviti svet narave na Maldivih. Upam, da bom imela z go. Gorjanc še kdaj priložnost potovati. 

Lep pozdrav, Mojca

Maldivi Guraidhoo 2 1024x768 - Vtisi potnikov s potovanj

Islandija s polarnim sijem
– 22.02.2022

Spoštovani,

Nekaj dni po povratku z lepega popotovanja po Islandiji lahko tudi jaz strnem nekaj misli o samem potovanju: čeprav se je vse skupaj začelo z 8 urno zamudo poleta (zaradi vremenskih razmer), bi v prvi vrsti pohvalil vašega vodnika Mitja Lavtarja. Ob tretji uri zjutraj, po praktično neprespani noči v kombiju, je Mitja ohranil mirnost in jo prenesel tudi na ostale sopotnike. Ponudil je celo ogled mesta Dunaj, ki je bil sicer mamljiv, a po prekladanju po letaliških čakalnicah ni bil več tako aktualen. Poskrbel je za vavčerje za prehrano in nam dal natančne napotke, kdaj in kje se dobimo, ker smo se porazgubili po letališču. Ko smo končno prispeli v Reykjavik, je pripravil odličen spoznavni večer s hot-dogi. Vsako jutro pred odhodom smo bili informirani o zgodovini in poteku poti, kar je močno razširilo naša obzorja. V naslednjih dneh smo nadoknadili zamujeno, kot vodič je odlično opravil svoje delo.

Z veseljem se še kdaj udeležim kakega popotovanja pod takim vodenjem, kot je po njegovih besedah to način vodenja Agencije Oskar.

Lep pozdrav, Iztok

Islandija Jokulsargljufur 455257450 1024x520 - Vtisi potnikov s potovanj

Islandija s polarnim sijem
– 22.02.2022

Pozdravljeni,

Za Islandijo smo se odločili, ker nam je bila še nepoznana, predvsem pa zaradi polarnega sija, ki ga na žalost nismo videli, čeprav smo se trudili vstajati tudi sredi noči.

Glede programa, nastanitve in organizacije vse pohvale, glede vodnika pa smo zadeli v polno, tukaj moram poudariti, da je g. Mitja Lavtar vodnik kot si ga lahko samo želiš, razgledan, zabaven, sproščen, potrpežljiv, organiziran, dobrovoljen, s polno pozitivne energije, v glavnem ena A, skupaj z vsemi njegovimi zgodbicami o trolih in tjulnjih … 😂😂😂

Na Islandiji smo bili prvič in moram reči, da nas je celotno družino zelo navdušila in se bomo z veseljem še vrnili.

Hvala Oskarju in seveda Mitju.

Primož

Islandija slap Skogafoss 1024x682 - Vtisi potnikov s potovanj

Turčija – Istanbul in Bursa
– 26.2.2022

Spoštovani!

Potovanje in vodenje s strani gosp. Renate je bilo odlično. S soprogo sva bila zadovoljna z ogledom znamenitosti in življenja v Istanbulu. Edini minus je bila modra mošeja (zaradi obnove), ki bi jo lahko nadomestili z obiskom nove Erdoganove mošeje in novega TV stolpa. Bursa je bila zadetek v polno. Zame osebno je bil obisk v brivnici dogodek, ki ga ne bom pozabil, še posebej zaradi turistične cene. 

Istanbul modra moseja - Vtisi potnikov s potovanj

Kanarski trojček – Gran Canaria, Lanzarote in Fuerteventura

– 19. februar

Cenjeni Oskarjevci in vsi popotniki!

Po dolgih dolgih, skoraj treh letih potovalne abstinence, mi je le uspelo ponovno potovati. Čakanje je bilo zelo vznemirljivo, polno vprašanj in negotovosti. A ko se je potovanje začelo, so se dvomi in skrbi druga za drugo razblinili kot meglice nad Gran Canario.

Pred potovanjem me je znanka skušala odvrniti od poti na Lanzarote češ, da na tem otoku pač ni kaj videti, saj je vse črno, grozno črno. Mene pa je ravno otok Lanzarote najbolj impresioniral. Odkrila sem, da obstaja petdeset odtenkov črne. Ta čudovita igra narave, barv, senc in svetlobe, hribčkov in dolin, vztrajnost in trdoživost ljudi, ki so zagrizli v črno prst, ki jih nagrajuje z izjemnimi pridelki.

Potovanje me je popolnoma zadovoljilo in navdušilo. Pika na i je bil naš vodnik, gospod Janez Skubic, ki nam je dan za dnem odkrival skrite kotičke in poskrbel, da smo vsak dan našli odgovor na vprašanje KATERI DAN JE DANES?

Hvala vsem za pripravo in izvedbo potovanja. Vsekakor se tako ali drugače kmalu spet srečamo na kakšnem potovanju.

Beba in Miha

Kanarski otoki Lanzarote 1024x683 - Vtisi potnikov s potovanj

A(tra)ktivni Tenerife in Gomera – 20. februar

Poštovana gđo Fleiss,

Hvala. 

Jako smo zadovoljni s agencijom Oskar, sve ide glatko, putovanje je bilo dobro organizirano, vodič Nejc odličan i govori tečno Hrvatski, zaista sve je vrijedilo uloženog novca. I Vi ste također jako ljubazni i susretljivi.

Siguran sam da čemo još putovati s Oskarovcima, ako ne prije onda iduče godine u ovo doba. Npr. na Madeiru ili u Egipat.

Lijep pozdrav, sretno i zdravo!

Tomislav

Kanarski otoki La Gomera 1024x682 - Vtisi potnikov s potovanj

Tropski Maldivi – 19. februar

Z možem imava zelo lepe vtise s počitnic na Maldivih. Pohvaliti želiva vodnico Marušo, ki je tudi ob nepredvidenih situacijah mirna in strpna ter reši vsako težavo. Vedno nam je bila na voljo, upoštevala je in urejala sproti vse naše želje in potrebe. Zelo smo bili, mislim da vsi, navdušeni nad snorkljanjem z morskimi psi. Predlagala bi le, da se poskusite dogovoriti, da na plaži uredijo več sence in ležalnike. Vse ostalo je bilo v redu za ceno, ki smo jo plačali.

Pohvaliti želim, da ste nam v času, ki smo ga imeli na prestop letala iz Istanbula do Ljubljane, uredili izlet po Istanbulu.

Lep pozdrav Jolanda in Zlatko

Guraidhoo plaza 1024x551 - Vtisi potnikov s potovanj

Islandija s polarnim sijem – 22. februar

Potovanje je bilo čudovito, v skupini smo se krasno ujeli. Sopotnikov nisem predhodno poznala, saj sem potovala sama, a njihova odprtost, sprejemanje, radovednost po novih spoznanjih in doživetjih je bila zelo velika. V skupini sem se zelo dobro počutila. Vodič Mitja je odlično izpeljal vodenje, z ravno pravšnjo mero informacij, prostega časa in lastnega raziskovanja. Vidi se, da je predan popotnik z velikim P. Na Islandiji sem bila že drugič, prvič sem bila poleti, a tudi zimska verzija me je popolnoma prevzela. Neizprosnost narave in nepredvidljivost vremena imata svoj čar in kažeta dinamiko in, ne glede da gre za poseljen otok, divjino.

Hvala vsem za to priložnost. Islandija bo gotovo še v mojih načrtih za potovanje, prav tako pa bi se slednjega udeležila pod vodenjem Mitje. 

Helena

Islandija 4 1024x768 - Vtisi potnikov s potovanj

Egipt – Doživeti Sinaj – 25. februar

Pozdravljeni Oskarjevci!

Po dolgem času sva bila spet na potovanju in med spomine shranila prelepa doživetja s Sinaja. Doživeti vzpon na Mojzesovo goro, opazovati puščavske gore, barve kamnin in občudovati beduine, ki živijo v tako skromnih razmerah, je bilo nekaj nepozabnega. Na drugi strani pa njihova skrb in prijaznost, kako bi nam ustregli. Vodili so nas na goro, po puščavskih kanjonih in skrbeli za varne prehode. Pripravljali so nam okusne obroke hrane in nas razvajali s čajankami.

Naš vodnik Bojan je nenehno skrbel, da bi vse potekalo po načrtih – ar pa ni bilo vedno odvisno le od njega. Če kaj ni šlo, se je zelo trudil in vedno je poskušal najti rešitev.

Moja pričakovanja so bila uresničena. Želela sem se povzpeti na Sv. Mojzesovo goro, želela sem videti najstarejši, stalno naseljeni samostan Sv. Katarine, goreči grm, najstarejše ikone, doživeti puščavo v vseh njenih odtenkih in na koncu oddih na  plažah ob Rdečem morju. Vse to in še več je bilo v tem paketu.

Prijazno in pozitivno vzdušje celotne skupine je še polepšalo to doživljanje. Hvala vodniku Bojanu in njegovi pomočnici Simoni ter vsem, ki skrbite, da nam je na potovanju lepo.

Ivica In Mirko

Egipt Sveta Katarina Sinaj 1024x680 - Vtisi potnikov s potovanj

Med Azteki in Maji – 16. februar

Mehika je bila čudovit odklop od ponorelega sveta. Hvaležna sem sama sebi, da sem si jo privoščila. Predvsem pa hvaležna vodiču, ki je potovanje naredil čarobno. Upam, da se še kje srečava, Iztok!

Spet en kamenček v mozaiku doživetij, bogastvo, ki mi ga ne more nihče vzeti.

Teotihuacan - Vtisi potnikov s potovanj

Med Bušmani in Masaji ter skok na Zanzibar – 25. februar

Doživetja so se mi usidrala v srce. Presrečna sem, da sem bila lahko del tega in da smo s tako super skupino ustvarili nepozabne spomine. Tisočkrat hvala!

Zahvaljujem se za pozornost ob moževem rojstnem dnevu. Zelo lepa poteza, ki ostane!

tanzanija glavno orodje roke 1024x680 - Vtisi potnikov s potovanj

Nekaj predlogov KAM se lahko odpravite v prihodnje, najdete TUKAJ. 😊