Oman-džip v puščavi

  • spoznajte moderni Muškat in tradicionalno Nizwo
  • obiščite slikovite doline z vodnimi bazeni
  • doživite » Veliki kanjon Arabije« in samoto otočkov sredi morja

Omanska pustolovščina

Cena od: 1860 EUR

Omanska pustolovščina

Sultanat Oman je ena izmed najbolj slikovitih dežel ter na Arabskem polotoku. Oman ni samo neskončna puščava  - je čudovita in varna država z oazami, trdnjavami, plažami in bogato zgodovino.

V prvem delu potovanja v Muškatu spoznamo največjo omansko mošejo, se sprehodimo po slikovitih dolinah Wadi Shab in Wadi Bani Khalid, ter si ogledamo pomorsko mesto Sur. Vrhunec prvega dela pa je prav gotovo izlet v Ras Al Jinz, kjer imamo priložnost videti ogrožene morske želve.

Nato pa se začne naša pustolovščina z džipi! Preko sipin se peljemo globoko v neskončno puščavo Wahiba, kjer nas prevzame igra barv. Kampiramo v puščavi ter ob morju blizu mesta Al Khaluf, kjer nas uspavajo zvoki valov! Po ogledu Nizwe pa se odpravimo v drug svet – v omanska gorovja, kjer nas čakajo doživeti sprehodi  in treking, ki ga preprosto morate doživeti. Nato pa nas čaka še mali kanjoning, ki nam zagotovo ostane v spominu! Za odlično sprostitev za konec potovanja pa se s čolnom odpravimo na otočje Dimaniyat, kjer zaplavamo med slikovitimi koralnimi grebeni.

Potovanje je raznoliko in dinamično; nekaj dni se vozimo z avtobusom, večino dni pa z džipi. Tudi vožnja z ladjico na prelepo otočje Dimaniyat nam ne uide. Spimo v hotelih, še večje doživetje pa je spanje v šotorih pod zvezdami! Podajte se na razgibano pustolovščino po še neuhojenih poteh Omana!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2*, kampiranje, zajtrk, večerja, razno
Velikost skupine:
10 - 25

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
16. Okt 27. Okt 12 od 1899 EUR od 1860 EUR kmalu zagotovljeno novo Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Zakaj v Oman skozi fotoobjektiv?

Doživetje Omana skozi fotoobjektiv, lahko sanjate ali doživite!...

Zakaj mi je Oman pri srcu?

Piše: vodnica Nina S. "Vsake oči imajo svojega malarja," pravi slovenski pregovor. In vsak potnik ima svoje razloge za odhod v tujo de...

OMAN – FAQ o kulinariki

Piše: vodnica Nina S. Poznate kratico FAQ? V angleščini pomeni "frequently asked questions" ali po naše "pogosta vprašanja". Tu j...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več