Maroko-Beduin s kačo

  • kraljevi Rabat, antični Volubilis in eksotični labirint v Fezu
  • zaživite v čarobnem berberskem kraljestvu palmerij, ksarjev in kasb
  • doživite Marakeš s trgom Jemaa el Fna

Maroška nagajivščina

Cena od: 945 EUR

Maroška nagajivščina

cena od:
945 EUR
Čas trajanja:
11 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje

Zadnja novica s potovanja:

14.11.2014

Sanjski sprehod po zasnezenem gozdu ceder in kepanje na prelazu Ticka, prava dogodivscina!

Uvodne takte doživljamo v ogledih in spoznavanju dežele. Najprej so tu moderna prestolnica Rabat, pa nekdanji pestolnici Meknes in Fez, v slednji zaživimo v labirintu starega mesta – nepozabno doživetje! Tu je še antični Volubilis in romarski Moulay Idriss … Vse je tako, kot smo vajeni, bolj turistično, udobno. Vpeljevanje je za nami.

V osrednjem delu potovanja pa vstopimo v maroško pravljico berberskega življenja in veličastne narave. Najprej je tu Srednji Atlas in cedrov gozd, potem se začne prava zgodba; romantična nočitev v palmeriji kanjona Ziz, doživljanje in nočitev na puščavski sipini Erg Chebbi, doživeto in enkratno raziskovanje kanjona Dades in spanje v odmaknjeni berberski vasici Bou Tahrar! Potovalno letenje, odklop v drugačnosti, preprosto življenje v naravni veličastnosti.

Zadnji večer se začne vzdušje počasi umirjati v romantični filmski vasici Ait ben Haddou. Potem se preko prelaza Tizi n'Tichka vrnemo na osrednjo maroško planoto v živahni in neverjetni Marakeš, mešanico zgodovine in sedanjosti, tujcev in hribovskih berberskih plemen, mesta in vasi … Izgubimo se v živosti vonjev, hrupa in živžava.

Potovanje je pripravljeno na solidnem nivoju namestitve. Vključene so tudi nočitve v šotorih in preprostih penzionih. Sopotnik potrebuje spalno vrečo!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*, penzioni, taborjenje … nočitev/zajtrk, polpenzion
Velikost skupine:
20 - 44

Tabela odhodov

Datum Št. dni Redna cena Aktualna cena Razlika Status Predvideni vodnik Opomba
14.09.2017 11 od 1059 EUR od 945 EUR -114 EUR zagotovljeno MRAVLJAK ALJA Program Prijava na potovanje
26.10.2017 11 od 1059 EUR od 945 EUR -114 EUR zagotovljeno SAVARIN OSKAR ML. Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Maroška arhitektura

Piše: vodnica Alja Mravljak Maroška arhitektura je lepa in bogata in tako raznolika, kot je raznolika pokrajina te dežele. V svoji dolgi...

Maroška kuhinja (beri, ko si lačen)

Dolgo je veljalo, da je maroška kuhinja med najbolj raznolikimi na svetu. To je gotovo rezultat stoletja dolgih stikov Maroka z zunanjim sv...

Jahanje kamel ali zakaj nam je tega treba!

Piše: vodnik Brane Struga Na prvomajski Maroški nagajivščini je bilo kar nekaj doživetij. Po logiki, da si najbolj zapomnimo dogodke...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več