14. mar, 2019   Agencija Oskar, Iran, Maroko, Turčija  

 

Oskarjeva poletna mistika Orienta

Turčija, Maroko in Iran

Vroče in strastne, mistične in barvite, polne vsebine in nepozabnih doživetij; v njih raziskujemo in odkrivamo neznano, odstiramo tančico za tančico njih skrivnosti. 
Potovanja, vredna življenja.

TURČIJA

Istanbul 3, 4 in 5 dni (stopnja 2 – turistično potovanje) je skok v eno najslovitejših mest na svetu. Obogatimo ga z ladjico po Bosporju in izletom v tradicionalno Burso ter začinimo z zanimivimi večeri.

Istanbul in Marmorno morje 4/5 dni (stopnja 2 – turistično potovanje) je krasna izbira za vse, ki želite spoznati Istanbul ter ga nadgraditi s tradicionalnim vzdušjem in zgodbami onstran morja – tu so Homerjeva Troja in Aristotlov Assos, Galenov Pergamon in slavna ožina Dardanele.

Turčija-Istanbul-Bospor

Klasična Turčija 9 dni (stopnja 2 – turistično potovanje) je temeljno potovanje, kjer doživimo vse glavne turistične znamenitosti ZAHODNE (znane) Turčije. Pot nas popelje skozi Ankaro do Kapadokije, preko Konye in Pamukkal do čudovite antike na Egeju (Efez, Priene in Didim, Pergamon in Troja), za piko na i pa je tu še Istanbul. Najbolj vsebinsko in popolno »klasično« potovanje pri nas.

Turška nagajivščina 12 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) ima bolj doživet poudarek. Po uvodnih taktih v Kapadokiji se spustimo v Sredozemlje in si na dinamičnih počitnicah privoščimo nekaj obmorskih dni. Potem obiščemo vse glavne antične znamenitosti (Didim, Priene, Efez in Pamukkale), da se preko tradicionalne Burse na koncu posvetimo Istanbulu. Več spontanosti in narave, stika z deželo in morjem. Korektne namestitve, ena nočna vožnja, lahko spanje na ladjici, nagajivost pri Kadirju. Razgibano in doživeto, cenovno ugodno.

Turška nagajivščina

Poletna turška pravljica 15 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je najbolj celovita in vsestranska potovalna izkušnja po zahodni Turčiji. V pravem in sproščenem ritmu nas valovi po neznani in znani Turčiji, med samobitnostjo in znamenitostmi, v osrednjem delu pa si privoščimo dinamične počitnice po najlepših kotičkih turškega Sredozemlja. Udobni hoteli na nivoju 3-4*, eno spanje na ladjici, dve nočitvi pri Kadirju v Olimposu, od junija do septembra. Preizkušeno najboljše, sproščeno in za sladokusce, za družine in samotarje.

Vzhodnoturški trojček 11 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je vstop v VZHODNO Turčijo, v povsem drugačen, odmaknjen in veličasten svet spreminjajoče se narave, veličastnih znamenitosti in prelivajočih se tradicij. Začnemo na vzhodni črnomorski obali, se zavihtimo na skrajni vzhod in potujemo ob gruzijski, armenski in iranski meji do Anija, Ararata in Vanskega jezera. V zadnjem delu vstopimo v Mezopotamijo in se soočimo z Evfratom in Tigrisom, zaživimo v pravljici Mardina in Šanliurfe, obiščemo biblični Harran in se vzpnemo na veličastni Nemrut. Morda eno najbolj vsestransko doživetih potovanj! Izjemno! Če je zahodna Turčija 3, je njen vzhod 10 :).

Vzhodna Turčija-Ararat-Armenska cerkev

MAROKO

Klasični Maroko 8 dni (stopnja 2 – turistično potovanje) nas popelje po vseh glavnih znamenitostih (Fez, Meknes, Rabat, Marakeš) Maroka. Poleg glavnih prestolnic in mest se zapeljemo preko Atlasa, kjer začutimo puščavo in nekaj utrinkov življenja v palmerijah in kasbah. Vključeni hoteli 4* s polpenzionom.

Maroška nagajivščina 11 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je odlično potovanje, kompromis med vsebino in doživetjem. Ogledamo si vse glavne znamenitosti, potovanje pa se spremeni v doživetje tam, kjer je Maroko najbolj spektakularen – v svetu palmerij in kasb. Vključeni so hoteli 2-3* z zajtrkom ter spanje pod zvezdami v puščavi. Ugodna cena za edinstveno doživetje. Za vse, ki želite „nekaj več“.

Maroko-Ait Ben Haddou

Berberska pravljica 15 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je vrhunsko celovito potovanje za sladokusce. S čutnim ritmom drsimo po glavnih znamenitostih dežele ter občutimo kotičke s posebnim vzdušjem. Doživimo presenetljivo maroško naravo in spoznamo svet kasb, palmerij in ksarjev ter odmaknjenih vasic, za nameček pa še dve noči prespimo v puščavi. Razgibano potovanje vključuje spanje v izbranih hotelih, tradicionalnih riadih, penzionih in v puščavi. Vrhunsko občutenje dežele. Enkratno!

Dragulji južnega Maroka 11 dni (Oskar plus) je atraktivno in vznemirljivo potovanje izven uhojenih poti. Vpelje nas v skrivnost odmaknjenega južnega Maroka, v ospredju je presenetljiva narava in vstop v prvinska in tradicionalna okolja, pravi civilizacijski odklop. Potovanje je sproščeno in dinamično; vozimo se z mini avtobusi, z džipi gremo v puščavo, deželo raziskujemo tudi s kolesi. Priporočamo vsem, ki bi Maroko radi obiskali še enkrat in svoje izkušnje nadgradili z izzivi.

Dragulji južnega Maroka

IRAN

Klasični Iran 8/9 dni (stopnja 2 – turistično potovanje) vas popelje po vseh glavnih znamenitostih dežele – mesta Teheran, Širaz, Yazd in Isfahan, Perzepolis in Pasargade. Ustavimo se marsikje ob poti in posnamemo množico tradicionalnih prizorov. Potovanje je udobno turistično, zagotovljeni so boljši hoteli s polpenzionom, kolikor je mogoče vključimo tudi lokalno tradicijo in samobitnost.

Iransko doživetje 16 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je nepozabno doživetje in enkratna kombinacija, ki znani in neznani Iran združuje v vrhunsko potovalno izkušnjo. V prvem delu na bolj doživet način obiščemo »znani Iran« (Teheran, Širaz, Yazd in Isfahan, Perzepolis in Pasargade), prespimo tudi v puščavi (ta del lahko doživite na potovanju Iranski kalejdoskop 9 dni). V drugem delu se spustimo v bogato doživljanje iranske narave in samobitnosti – vstopimo v Mezopotamijo in antični Elam, spoznamo Kordestan in gorati predel vzhodnega Irana, Hamadan in za konec osvojimo ismailsko utrdbo Alamut (samo drugi del lahko doživite na potovanju Skrivnostni neznani Iran 10 dni). Potovanje temelji na hotelih 3* z zajtrkom, trikrat prespimo pri domačinih. Vključuje veliko gibanja, spontanosti in doživljanja narave. Vstop v iransko resničnost, tradicijo in gostoljubnost.

Iran - Esfahan - RoyalMosque-foto Nejc Trpin