Iran-Yazd

  • preverite vzklik: "Isfahan je pol sveta!"
  • raziščite puščavski Yazd
  • vstopite v Širaz
  • mesto pesnikov

Klasični Iran

Cena od: 1398 EUR

Klasični Iran

Iran - daljna in neznana dežela, eksotika in izziv, drugačnost na vsakem koraku, vrhunci arhitekture, umetnosti in zgodovine, civilizacija srednjega vzhoda, ki očara gosta v njej. Iranci – čutni, spontani in radovedni, odprti in vabljivi – glavno doživetje dežele! Tradicija – drugačnost na vsakem koraku, od zanimive kulinarike do vasi iz blata in krajev, kjer se je ustavil čas. Narava – da, tu je umetnik ustvarjal z velikim navdihom! Dežela torej, ki vam dopolni pogled na svet. Taka kot je, izziv in slast čutečemu sopotniku!

"Ishafan je pol sveta!" Samo zanj je vredno priti sem. Vrhunska arhitektura, čarobno vzdušje pod ishafanskimi mostovi ob reki Zajandeh, tržnica iz 1001 noči in prijazni domačini … V Yazdu spoznamo značilnosti puščavske arhitekture in zaživimo z mestom, kjer se je ustavil čas. Spoznamo tudi zaratustrijance v njihovem svetovnem središču. Naj vam Ahura Mazda nakloni srečno pot! Vstopimo v čas starega perzijskega kraljestva. Tu so Darijeva prestolnica Perzepolis in grobnice drugih perzijskih vladarjev, tudi Darija Velikega samega, tu je Kirova grobnica v Pasargade, simbol iranske identitete. V mestu pesnikov Širazu vstopimo v pravo perzijsko stvarnost. Beremo pesmi ob grobnici velikega pesnika Hafisa, sprehodimo se skozi mestne tržnice in spoznavamo domačine na vsakem koraku.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3-4*, polpenzion
Velikost skupine:
15 - 30

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
28. Apr 06. Maj 9 od 1530 EUR od 1470 EUR zagotovljeno TRPIN JERNEJ ugodno Program Prijava na potovanje
23. Jun 01. Jul 9 od 1530 EUR od 1440 EUR prijavite se TRPIN JERNEJ odličen potovalni čas Program Prijava na potovanje
26. Okt 03. Nov 9 od 1560 EUR od 1398 EUR prijavite se ugodno, zgodnje prijave Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več