Maroko-Ait Ben Haddou

  • od kozmopolitske sedanjosti do Chefchouena v Rifu
  • preko tradicionalnega Meknesa, Feza in Marakeša
  • v puščavo in samobitnost Atlasa, do obmorske Essauire.

Maroko-Berberska pravljica

Cena od: 1170 EUR

Maroko-Berberska pravljica

Kako čutna je maroška berberska zgodba, vam pričara naše najdaljše potovanje.

Pravljični uvod nas spozna s prvimi velikimi prestolnicami in znamenitostmi. Tu so kraljeva mesta Rabat, Meknes in Fez ter njihove srednjeveške medine. Predstavljeni so nam oprijemljivi elementi in ko že mislimo, da nekaj poznamo, nam pisatelj zamaje tla pod nogami, ko nas odpelje v osrčje dežele, kjer se cedi konopljina smola.

Jedro pravljice se lagodno stopnjuje in nam kaže maroško bistvo. Zazibani smo v pesem, katero pišejo avtohtoni prebivalci Berberi s svojo samobitnostjo, za slikovno podporo pa vihti narava svoj čopič tisočerih barv. Več je sprehodov in gibanja, poglobljen je stik s tradicijo in domačini. Ko že mislimo, da smo s spanjem pod saharskim nebom dosegli vrh v zgodbi, nam tudi druga stran Atlasa razkrije nova doživetja in nas popelje v dušne sfere potovanja.

V zadnjem delu potovanja se z Atlasa spet spustimo nazaj v realnost, da pa pristanek ni pretrd, se pomešamo med domačine na znamenitem trgu južnega bisera Marakeša in si za konec privoščimo počitnice v čudoviti Essauiri.

Potovanje je dinamično; vozimo se z najetim avtobusom, uporabimo pa tudi džipe. Spimo v hotelih, riadih (manjši hoteli preurejeni iz tradicionalnih hiš – posebno vzdušje), penzionih in na puščavski sipini. Vključeni so sprehodi in ježe na kameli. Imamo se presežno!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2-3*, riadi, razno
Velikost skupine:
10 - 45

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
15. Jul 29. Jul 15 od 1260 EUR od 1170 EUR zagotovljeno GANNA MAHMOUD DAŠA ugodno Program Prijava na potovanje
29. Jul 12. Avg 15 od 1260 EUR od 1170 EUR zagotovljeno GANNA MAHMOUD DAŠA Program Prijava na potovanje
21. Okt 04. Nov 15 od 1260 EUR od 1170 EUR prijavite se GANNA MAHMOUD DAŠA zgodnje prijave Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Prvi maroški vtisi nikoli ne izginejo …

  Veliko je zlata v maroški kroni, a na sredi sije en sam diamant! Maroko sem prvič raziskal z avtom. Na letališču v Casablanci s...

Blišč (in beda) Casablance

Casablanca, mesto z najbolj skrivnostnim in romantičnim imenom, maročani poznajo kot umazano, zanemarjeno, kriminala polno pristaniš...

Maroko je definitivno čisto zanimiva dežela

Maroko je definitivno čisto  zanimiva dežela. Ujet med skrajnosti  Zahoda in Vzhoda, je od nekdaj veljal za zadnjo točko Afrike na poti...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več