22. mar, 2017   Agencija Oskar, Albanija, Armenija, Bolgarija, Gruzija, Indonezija, Iran, Irska, Islandija, Kirgizija, Kitajska, Kolumbija, Korzika, Kuba, Maroko, Nepal, Peru, Portugalska, Romunija, Škotska, Španija, Šrilanka, Tanzanija, Tibet, Uzbekistan, ZDA   , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

21 poletnih potovanj za 21 let AO

1.    Portugalska – uspešnica leta 2016/17

Portugalski kalejdoskopPortugalski kalejdoskop je potovanje, ki nas popelje skozi velika mesta ob obali in glavne znamenitosti dežele. V notranjosti pa najdemo čutno portugalsko bit in veličastno naravo. Obiščemo  šarmantno Lizbono, študentsko Coimbro, čutni Porto, umetniški Obidos ter ribiški Aveiro. Tu je še dolina reke Duoro, kjer vstopimo v sanjski svet Visoke planote. Začarajo nas odmaknjene vasice prijaznih ljudi, kjer se je v mesečevi pokrajini granitnih balvanov nekoč ustavil čas.

MadeiraMadeira – potovanje v eksotičen vrt večne pomladi sredi Atlantika. Privoščimo si sprehode po levadah v gozdu lovorikovca in uživanje v subtropskem zelenju. Potovanje nas očara s spektakularnimi panoramami z najvišjih vrhov na vse konce otoka in pogledi na mogočne klife. Priporočamo ljubiteljem narave in aktivnih počitnic.

AzoriAzori –  Evropski dragulji sredi Atlantskega oceana, na katerih stoji najvišji vrh Portugalske – Pico, stotine raztrganih vulkanov ter slikovitih jezerc. Tišine in izolacije se z besedami ne da opisati. Lahko pa ju čutiš v svojem srcu ter na svoji koži. Za vse, ki ne želite le kljukice na zemljevidu in ste pripravljeni, da se v Azore zaljubite.

2.    Irska – Zeleni vrt Evrope

Irska-zeleni vrt EvropeIrska je skrivnostni zeleni otok, katere prestolnica je živahen Dublin. Obiščemo Velikanovo cesto, nacionalni park Connemara, mogočne Moherske klife, Ring of Kerry – divje, drugačno, lepo … Aranske otoke raziščemo s kolesi. Irska je dežela piva, glasbe, neskončnih zelenih pašnikov ter neokrnjene narave. Potovanje za ljubitelje dobrega piva in izjemne narave.

3.    Škotska – skrivnostna škotska lepotica

Skrivnostna škotska lepoticaPotovanje vas popelje na skrajni sever Velike Britanije. Poleg viskija, kiltov in dud je poznana tudi po svoji divji, neokrnjeni ter lepi naravi. Edinburg, znan tudi pod imenom “Severne Atene”, velja za eno najlepših in najbolj šarmantnih mest v Evropi. Ogledamo si nekaj spektakularnih gradov, s katerimi je posejana škotska pokrajina, kot so grad Blair, mogočni Stirling, grad Glamis ter idilični Eilean Donan. Škotska nas navduši in začara!

4.    Islandska saga

Slap Godafoss-Islandska sagaIslandska saga je krožno potovanje po mahnem otoku, kjer spoznamo svet bučečih slapov, mogočnih ledenikov, tlečih ognjenikov, brizgajočih gejzirjev ter pomirjujočih termalnih bazenov. Na voljo so štiri potovanja, ki so v osnovnem krogu enaka, vsako pa ima določeno posebnost, tako da vsakdo najde program po svojem okusu.

5.    Severni  Španija in Portugalska

Severna Španija in PortuaglskaPotovane je polno raznolikosti in zgodb. Špansko zgodbo smo združili z nekaj portugalske mehkobe. Potovali bomo skozi neverjetne kontraste osrednje Španije do severne obale, potem pa preko severne Portugalske, Zamore in Salamance zaokrožimo nazaj proti Madridu. Prevzame nas mogočna atlantska obala in slikovit narodni park Picos d’ Europa, »manj znana« Portugalska, kjer vstopimo v mehko portugalsko gričevje ter čudovita mesta Burgos, Bilbao, Santiago de Compostela in še mnoga druga.

6. Iransko doživetje

Iran-Shiraz-Iransko doživetjeIran je vrhunska potovalna poslastica – je drugačen, skrivnosten in neprimerljiv svet, ki vedno znova očara obiskovalce. V prvem delu nas potovanje popelje po vseh glavnih znamenitostih dežele, kjer spoznamo kulturno prestolnico Širaz, antični Perzepolis, puščavski Jazd ter čarobni Isfahan. V drugem delu potovanja vstopimo v čudovito naravo Irana, doživimo sončni zahod na Alamutu, obiščemo puščavske vasice iz nekega drugega časa ter pokukamo v domove prijaznih domačinov.

7. Maroko – Berberska pravljica

Maroko-puščava kamele-Berberska pravljicaV tej čutni a dinamični maroški berberski zgodbi se najprej spoznamo s prvimi velikimi prestolnicami in znamenitostmi. Tu so kraljeva mesta Rabat, Meknes in Fez ter njihove srednjeveške medine. Nato doživimo samobitnost Atlasa in neskončno maroško puščavo. Več je sprehodov in gibanja, poglobljen je stik s tradicijo in domačini. Za konec se pomešamo med domačine v Marakešu in si privoščimo počitnice v obalni Essauiri. Najcelovitejše maroško potovanje, ki je izvedljivo samo poleti.

8. Klasični Uzbekistan in Kirgizija

Uzbekistan-Klasični Uzbekistan in KirgizijaNa svilni cesti začutimo vzdušja tisočletne poti, po kateri so potovale dragocenosti, v njih odete miselnosti in verovanja ter inovacije in ljudje. Najprej spoznamo razvit in kmetijski Uzbekistan z najlepšimi mesti preteklosti. Nato sledi kontrast – gorata in zasanjana Kirgizija, dežela pašnikov in konjev ter višinskih nomadov, ki nas bodo z veseljem sprejeli v svoje jurte.

9. Doživeti Gruzija in Armenija (in Svaneti)

Gruzija-Kazbegi-GergetiČudovito, aktivno in dinamično potovanje nas popelje v čarobni svet Zakavkazja. Najprej nas navdušuje zelena Gruzija s prijaznimi ljudmi ter kulinariko in njihovimi vini. Nato pa vstopimo v višinsko in vulkansko Armenijo z modernim Erevanom, ki nas navduši s kulturnimi in naravnimi znamenitostmi. Vrhunec potovanja je tudi doživetje odmaknjene doline Svaneti.

10. Kolumbijski vrtiljak

KolumbijaKolumbija je varna, cenovno dostopna in nadvse gostoljubna dežela. Potovanje Kolumbijski vrtiljak nas zavrti skozi živahno prestolnico Bogote, smaragdno zelene plantaže kave, zasnežene vulkane ter visokogorska jezera, idilične vasice s tradicionalnimi tržnicami, bogata kolonialna mesta, temperamentne ritme salse in seveda toplo karibsko morje z belo peščeno plažo….Kot nalašč za poletne počitnice in to z letom iz Ljubljane!

11. Med potomci Inkov

PeruPoletje je odličen letni čas za eno najbolj kontrastnih dežel na svetu, Peru.  Ogledamo si vse glavne znamenitosti, od mogočnih vrhov in sotesk sredi Andov, do deževnega tropskega gozda ter najbolj suhe puščave na svetu, vključno s plavajočimi otoki in nepozabnim doživetjem pri domačinih. Dobra cena in preverjene namestitve ter fleksibilnost pri letalski vozovnici!   

12. Narodni parki Ameriškega zahoda

ZDA-Grand CanyonOdlična sezona (maj-okt) za uspešnico zadnjih let. Najlepše parke ameriškega Zahoda in kulturo staroselcev spoznavamo z najetimi avtomobili. Občudujemo mojstrovine narave v raznovrstnosti oblik v vseh barvnih odtenkih. Za kontrast poskrbita bleščeči Las Vegas in prelepi San Francisco. Na kratko: best of.

13. Kubanska nagajivščina

KubaZa Kubo je vedno pravi (potovalni) čas. Nagajivščina je nova vibracija kubanskih potovanj in naše najbolj celovito potovanje po Kubi. Je aktivno, dinamično, iskrivo in igrivo. Stik z deželo začutimo pri domačinih doma, čez dan pa poleg drugega jahamo konje, se potapljamo z morskimi psmi, naskakujemo najlepše plaže in otoke s katamarani, snorklamo med najlepšimi grebeni. Edino kubansko potovanje, ki zagotavlja manjšo skupino!

14. Indonezija

Indonezijski trojček – Sulawesi, Java z Bromom, Bali in Giliji

Indonezijski trojcek - Sulawesi, Java z Bromom, Bali in GilijiDoživeto, a udobno potovanje začnemo na tradicionalnem Sulawesiju. Sledi skok v Jogyakarto, kulturno središče Jave, kjer si ogledamo mogočne templje Borobudur in Prambanan. Bali nas očara s svojo tropsko resničnostjo, za konec pa si privoščimo zaslužene počitnice na otočkih Gili.

Indonezija – Flores in Bali

Indonezija – Flores in BaliPotovanje za vse, ki si želite prave tropske dogodivščine. Odkrivamo plemenski Flores in se podamo na barvit vulkan Keli mutu, kjer občudujemo pisana vulkanska jezera. Obiščemo otoka Rinca in Komodo, ter opazujemo zadnje dinozavre na svetu – komodške varane. Pot nas nato ponese na Bali, kjer vstopimo v svet tradicij in verovanj. Zadnji del pa preživimo v umirjenem Amedu, ki je znan po koralnih grebenih in opazovanju delfinov.

Sulawesi – Otok moči in čutenja

Sulawesi - Otok moci in cutenjaAvanturistično potovanje poteka po enem najlepših potovalnih terenov Indonezije. Ponuja poudarjen stik z deželo. Tradicionalni, plemenski Sulavesi je dežela pogrebnih slovesnosti, pravljičnih »tongkonanov«, neverjetnih riževih polj ter mistične vere prednikov aluk – to – dolo. Tu se srečamo z umirjenim življenjem in pristno naravo v enem najbolj odmaknjenih kotičkov sveta. Potovanje za vse, ki si želite nečesa več. Začinite si življenje.

15. Tibet in Nepal (Od Katmanduja do Lhase in V iskanju Šambale)

Tibet-palača Potala-Od Katmanduja do LhaseOd Katmanduja do Lhase je potovanje, ki nas popelje po poteh Himalaje. Najprej raziščemo nepalski Katmandu ter doživimo tropsko vzdušje mesta Pokhara. Nato nas pot pelje naprej v Tibet, ki nas bo navdušil z raznoliko panoramo, višek potovanja pa je zagotovo ogled baznega tabora Everest, kjer se nam odpre prelep razgled na Mount Everest.

V programu »V iskanju Šambale« najprej spoznamo Tibet kot deželo, njihovo kulturo, tradicijo in verovanje. Nato pa vstopimo v komaj dostopni zahodni Tibet, v svet brez cest in neskončnih dolin, pod mogočni Kajlaš in 3-dnevno “koro” naokrog, v iskanje izgubljenega kraljestva Guge.

16. Šrilanka

Šrilanka-obiralke čaja-ŠrilankaŠrilanka je neskončno prijeten tropski otok, na katero vas popeljemo na treh različnih potovanjih. Klasična Šrilanka 10/11 dni je bolj lagodna in udobna, z dobrimi hoteli in polpenzionom. V prvem delu potovanja spoznamo in doživimo vse glavne znamenitosti dežele, na koncu pa uživamo v toplem tropskem morju.

Oskarjeva Šrilanka 12 dni je odličen kompromis med vsebino in časom. Od Klasične Šrilanke se razlikuje z dodanim vzponom na Adamov vrh ter dodanim dnevom v značilno tropski Kitulgali. Doživeta Šrilanka 16 dni je najbolj zaokroženo potovanje. Poleg glavnih znamenitosti obiščemo Kitulgalo in Adamov vrh, se sprehodimo okoli Elle in si na koncu privoščimo 3 proste dni ob morju.

17. Kitajsko doživetje

Kitajska-Yangshou-Kitajsko doživetjeDoživeto in raznoliko potovanje nas najprej popelje po vseh glavnih znamenitostih vzhodne Kitajske – obiščemo Veliki kitajski zid, glinene vojščake v Xianu ter spoznamo moderni Šanghaj. Nato se pot  nadaljuje v čarobno južno Kitajsko, kjer občudujemo prelepi kitajski kras, se vozimo po reki Li ter obiščemo vasi in tradicionalno podeželje, ki še vedno živijo v duhu tradicije. Za konec pa doživimo velemestni utrip – moderni Hong Kong in igralniški Macao.

18. Tanzanija – Med Bušmani in Masaji

Tanzanija – Kdo je carNa tem potovanju kombiniramo vrhunski safari s pravimi počitnicami. Vozimo se po širnih savanah Tanzanije od enega narodnega parka do drugega, vsak drugačen od prejšnjega, vsak edinstven. Spoznamo se z različnimi plemeni – z Bušmani lovimo, pri Masajih prespimo. Nadaljujemo na Zanzibarju. Bele plaže? Vključeno. Zeleno morje? Vključeno.

19. Albanski biseri

Albanija- Butrint-pastir s čredo ovacAlbanija je (še) vedno originalna. In nudi čisto vse. V vibrantn, sodobno in barvito prestolnico Tirano priletimo direktno iz Ljubljane. Napotimo se do peščenih plaž, kjer se prepletata Jadransko in Jonsko morje. V notranjosti skriti spomeniki grške, rimske in osmanske kulture nam razkrivajo bogato zgodovino države. Skupaj poiščemo romantične vasice, kjer se je ustavil čas. Jasno, ves čas nas spremljajo priljubljene kulinarične dobrote.

20. Skrivnostni Romunija in Bolgarija

Romunija – Sighisoara – barvne hišeNi slučaj, da je to potovanje eden od letošnjih hitov. Tako Romunija kot Bolgarija ponujata ogromno in se med seboj krasno prepletata. Vsak dan od začetka do konca se vrstijo novi in novi neverjetni kraji: Veselo pokopališče, izjemne lesene cerkve, stara mestna jedra, gradovi, narava … Kje je živel in kaj je počel Drakula v Transilvaniji, kaj skrivajo Karpati? Zadiši bolgarska dolina vrtnic z zgodbami iz življenja Tračanov. Eden vrhuncev je zagotovo obisk samostana Rila. Res bogato potovanje.

21. A(tra)ktivna Korzika

Korzika-Bonifaccio in modrina morjaKorzika vedno poskrbi za naše dobro počutje. Gre za pravo avanturo, kjer celotno pot opravimo s kombiji, vmes tudi kampiramo. Ker smo fleksibilni, lahko otok raziščemo »v nulo«. Najdemo tiste obljubljene plaže s kristalno čistim morjem in neturistične vasice s pristno kulturo lokalnih prebivalcev. Vsak dan smo aktivni, dobro jemo, pijemo in se sproščamo. Vsebinsko bogato, z naravo stkano in razgibano potovanje, kjer vsi sopotniki sodelujemo in soustvarjamo skupinsko vzdušje.

Več na spletni strani: randy.agencija-oskar.si/agencija-oskar