Islandija-gejzir

  • • otok ledu in vulkanov, kjer doživite neverjetno moč narave, • veličastni slapovi, mogočni ledeniki in brizgajoči gejzirji, • izjemna dežela in njeni ljudje, kot jih ne najdete nikjer drugje.

Islandska saga

Islandska saga - V PRIPRAVI

Čas trajanja:
13 dni
Potovalni stil:
Oskar Plus

Islandija vas bo prevzela na vsakem koraku. Mati narava jo je bogato obdarila s čudesi in neopisljivimi lepotami, da se ljubitelju narave kar meša v njej; v odmaknjeni naravi zažarijo skromna dela človeških rok -  vsaka hiša in kmetija ima svoj pomen; tu je islandski nevidni svet, ki v sagah in verovanjih »tam nekje daleč na severu« sobiva v zemeljski veličastnosti.

Na Islandski sagi z odmaknjenim veličastjem in njegovimi ljudmi zaživimo. Potovanje je zasnovano aktivno in vsestransko. V dolgih aktivnih dneh bomo hodili in raziskovali naravne lepote, odkrivali zgodovino in življenje preprostih ljudi; skozi sage bomo vstopili v njihov čustveni in miselni svet; z zlitjem v celoto se bomo začutili živeče tam nekje daleč stran, na robu civilizacije, s kratkim poletjem in dolgo zimo … Tudi mi za potovalni čas postanemo Islandci, vsrkamo enkratno vzdušje, naj nas spremlja v domači čas.

Potovanje je pripravljeno za potovalne sladokusce in ljubitelje narave, ki uživate v odmaknjenosti skritih krajev. Potovali bomo v diskretni skupini, z veseljem bomo med seboj sodelovali in si pomagali, se vzpodbujali v čudenju in navduševanju, v odkrivanju lepot in samih sebe.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hostli/penzioni, več posteljne sobe
Velikost skupine:
10 - 20

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Islandska saga, tokrat po naše

Piše: vodnik Janko Fritz V dneh, ko ste se v Sloveniji in drugod spopadali z neznosno vročino in neobičajno visokimi temperaturami za na...

Islandska foto zgodba

Piše: vodnica Nina Slamnik 1.     ISLANDIJA IZ ZRAKA Konec marca 2015 nas je Islandija pričakala še zasnežena. Temperature, ki ...

Utrinek iz potovanja po deželi ledu in ognja

Ko se odpravljaš na potovanje ali le na kratek izlet, se seveda odpraviš v kraje, od katerih nekaj pričakuješ - nekaj lepega, novega, dr...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več