ZDA - Route_66

  • spoznajte mesti San Francisco in Las Vegas
  • ogledi najlepših naravnih parkov Amerike
  • rafting po reki Colorado, vožnja po divjini s hammerji
  • sprehodi po čudoviti naravi

Narodni parki Ameriškega zahoda

Cena od: 2559 EUR

Narodni parki Ameriškega zahoda

Amerika. Čarobna beseda nekoč in danes za veliko število ljudi. Obljubljena dežela, dežela presežkov, neslutenih priložnosti in sanj. Od nekdaj simbol upanja, sreče in bogastva za revne množice, ki so se tekom preteklih stoletij zlivale vanjo v upanju na boljše življenje. Ogromna dežela, raznolika tako geografsko kot kulturno, etnično in versko, ima mnogo obrazov.

En obraz predstavljajo velika mesta, ki so pravo mravljišče različnih ljudi, kultur in ras. V mestih spoznamo ves blišč in bedo Amerike. Stavbe, ki se dvigajo proti nebu. Bančna središča, kjer se cedita med in mleko, a že na naslednjem vogalu množica beračev, ki prosi za svoj dnevni obrok hrane. Tu najbolje vidimo in začutimo razliko med bogatimi in revnimi in spoznavamo različne obraze Amerike.

Drugi obraz Amerike opazujemo, ko se sprehajamo in odkrivamo čudovito ohranjeno naravo v narodnih parkih ameriškega Zahoda. Spoznavamo, da je narava zares največji umetnik, in ko se sprehajamo med različnimi stožci, naravnimi okni, granitnimi klifi in kanjoni, so vse besede odveč.

Naslednji obraz Amerike predstavlja žalostna zgodba ameriških staroselcev, ki so jim vzeli čisto vse. Najprej zemljo, nato kulturo in na koncu človeško dostojanstvo. Tisti redki, ki so uspeli preživeti, so danes stisnjeni v svojih rezervatih, kjer se trudijo živeti svoje življenje. Velika večina jih tragično propada in se zateka v svet omame. Še ena žalostna slika Amerike, ki jo spoznamo na naši poti.

Reka Kolorado nam pokaže lepši obraz Amerike. Ko se odpravimo na rafting po njenih brzicah, se je dotaknemo in potopimo svoje noge vanjo, lahko samo občudujemo mogočne kanjone, ki jih je skozi tisoče in tisoče let ustvarila. Kanjone, ki jih danes občuduje ves svet.

Zakaj potovati na ameriški Zahod?

- ker gre za rajski svet za ljubitelje narave in sprehodov po neokrnjeni naravi
- spoznamo najlepše parke ameriškega Zahoda (Zion, Bryce, Grand Canyon, Arches ...)
- spoznavanje kulture staroselcev in lepot narodnega parka Monument Valley
- rafting po mogočni reki Colorado in vožnja s terenskimi vozili v neznano
- objeli bomo največje drevo na svetu in se med temi drevesi tudi sprehodili
- obisk Antilop kanjona, raj za fotografe
- vožnja po znameniti Route 66
- mesti San Francisco in Las Vegas
- Hooverjev jez na reki Colorado
- ameriške sanje – tukaj še žive?
 

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Velikost skupine:
10 - 15

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
02. Jun 20. Jun 19 od 2658 EUR od 2592 EUR zagotovljeno POŽEG ROMAN self drive, iščemo sopotnico Program Prijava na potovanje
19. Jul 05. Avg 18 od 2806 EUR od 2806 EUR kmalu zagotovljeno FRITZ JANKO iščemo sopotnico Program Prijava na potovanje
13. Sep 30. Sep 18 od 2625 EUR od 2559 EUR zagotovljeno iščemo sopotnika in sopotnico Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

10 razlogov, zakaj se odpraviti na potovanje Parki Ameriškega zahoda

Piše: vodnik Gvido Pevec 1.   San Francisco: Mlado mesto, ki je zacvetelo po letu 1849 in odkritju zlata, ki je sprožilo veliko presel...

Oskarjevo potovanje po Ameriki (tretjič)

Prejšnji članek – Zion – kliknite tukaj. BRYCE Na poti v Bryce so naju presenetili odmaknjeni kraji, ki so bežali mimo nas. Ko ...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več