Statusi potovanj

Statusi potovanj - prednost za sodelovanje

Statusi potovanj nam povedo, kaj se s potovanjem dogaja. Pomembna inovacija, ki omogoča sodelovanje sopotnikov in Agencije Oskar za skupni cilj – da potovanje čim prej zagotovimo in izpeljemo.

Ključ je vaša zgodnja (vsaj informativna) prijava. Na osnovi vašega interesa se preko statusov potovanj aktivno vključujemo v koordinacijo vaših prijav in potovanj. Več … Modra prijava

Boljše ko je sodelovanje, bolje sistem deluje, večje so skupne koristi. Še posebej to velja za daljša in butična potovanja Agencije Oskar. Več … Sodelovanje sopotnika – Zmagujmo skupaj

Prednosti statusov - dragocena informacija in hitrost

HITROST. Že 2-4 mesece pred odhodom lahko predvidimo, katere odhode je smotrno pospešiti. S spremembami statusov in podpornim delovanjem vas obveščamo in usmerjamo na atraktivna potovanja.

INFORMACIJA. Vsak trenutek imate dostop do informacije. Iz statusa potovanja takoj razberete, kako hitro se je treba odločiti. Iz razporeda “Stanja odhodov” hitro vidimo, katera potovanja so aktualna v vašem terminu, želeno deželo ali potovalni stil.

Status: PRIJAVITE SE

MODRA PRIJAVA. Začetni status vseh potovanj – potovanje je pripravljeno za prodajo. Nanj se lahko informativno ali dokončno prijavite. Več … Modra prijava

Status: KMALU ZAGOTOVLJENO

MODRA PRIJAVA. Status “kmalu zagotovljeno” je znak sopotnikom, da interes za to potovanje lepo napreduje. Agencija Oskar vse informativno prijavljene potnike pozove k dokončni prijavi.

Status “kmalu zagotovljeno” je zadnji še povsem varen čas za Modro prijavo.

Status: ZAGOTOVLJENO

MODRA PRIJAVA – POHITITE. Vsi prijavljeni lahko zdaj potovanje dokončno vključite v svoje načrte. Agencija Oskar o zagotovitvi obvesti vse informativno prijavljene potnike ter jih pozove k dokončni prijavi.

Status ” zagotovljeno” je ZADNJI pravi čas za Modro prijavo. Če vas vleče na to potovanje NE ODLAŠAJTE! Predvsem je smiselno biti pravočasen pri manjših skupinah v visoki sezoni ter za Oskarjeva potovanja. V času statusa “zagotovljeno” se potovanja hitro polnijo.

Status “zagotovljeno” je zadnji status, v katerem vašo prijavo lahko potrdimo po ponujenih cenovnih in prodajnih pogojih takoj, ko se prijavite. Status “zagotovljeno” je tudi zadnji status, kjer je možna še kolikor toliko udobna informativna prijava.

Status “zagotovljeno” pomeni, da obstaja jasna indikacija, da se bo na potovanje prijavilo najmanj toliko potnikov, kot jih je potrebnih za izvedbo potovanja (vključno z doplačilom za manjšo skupino). Več … Doplačilo za manjšo skupino

Status: NA VPRAŠANJE

KRIZA, A ŠE VEDNO MOGOČE. Status “na vprašanje” pomeni, da je skupina polna glede na zakupljene kapacitete. Lahko vas umestimo na listo čakanja ali skušamo rezervirati dodatne kapacitete (letala …), vendar vam pri tem ne moremo zagotoviti istih pogojev (cena …).

Status “na vprašanje” vam sporoča, da informativne prijave ni več mogoče izvršiti (razen uvrstitev na listo čakanja). Hkrati vas obvešča, da gre za “izjemne okoliščine”, ki se jim boste morali prilagoditi.

Status “na vprašanje” vsem potencialnim interesentom sporoča, da na to potovanje ne morejo zagotovo računati ter da je njihova prijava lahko povezana z zapleti in višjo ceno. Morda je bolje najti alternativno potovanje, ki ima ugodnejše statuse.

Status: ZAPRTO

NI VEČ MOGOČE. Potovanje je za prijave ZAPRTO. (vize, drugi razlogi …). Pozabite nanj, poiščite alternativo.

Informativnost statusov potovanj

Statusi potovanj so informativni in temeljijo tako na dejstvih, kot tudi na predvidevanjih. K določanju statusov nas vodi dinamika vaših prijav, statistike in predvidevanja.

“Zagotovljeno” je ključni vsebinski status. Preko 95 % vseh potovanj, ki enkrat dobijo status “zagotovljeno” tudi izpeljemo. V primeru, da se nam konstrukcija zruši, pa sistem omogoča pravočasno preusmeritev na drugo potovanje.

Kaj statusi NE pomenijo?

Sistem statusov je kompetentno dopolnilo, ki že leta lepo deluje. V Agenciji Oskar je določitev statusov potovanj ena ključnih pozornosti, s katero se ukvarjamo strokovnjaki. Statusom potovanj in njihovim pomenom lahko verjamete. Napačne so naslednje logike:

PRIJAVITE SE – potovanje ni atraktivno ali se ne polni!

NI RES. Status “prijavite se” je začetni status vsakega potovanja. Nekatera potovanja se začno polniti prej, druga kasneje. Vsako objavljeno potovanje ima korekten status, zato se ni treba izogibati statusa “prijavite se”. Kajti glavno vodilo sprememb statusov so vaše prijave.

KMALU ZAGOTOVLJENO – bom raje počakal.

NAPAČNA LOGIKA. Prav status “kmalu zagotovljeno” je znak za Modro prijavo. To je najbolj varno območje, kjer vse poteka gladko in brez naglice. Vaša prijava v tem času lahko ključno prispeva k nadaljevanju – statusu “zagotovljeno”. To pa je cilj, katerega si ga vsi želimo. Od tu dalje lahko z večinsko gotovostjo računamo na potovanje.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)