18. apr, 2016   Agencija Oskar, Azori, Irska, Islandija, Korzika, Madeira, Oskar piše, ZDA  

 

Vse večja priljubljenost "SELF DRIVE" potovanj

Piše: Oskar

Povsem odveč so morebitni predsodki do “self-drive” potovanj, saj nam omogočajo večjo prilagoditev vsakemu izmed vas. To so izvrstno pripravljena potovanja, ki nam v razvitih deželah omogočajo veliko več potovalnega doživetja, spontanosti in gibljivosti, hkrati pa poudarjajo družabnost in vse, zaradi česar potujemo.

zda np arches delcate arch 285x300 - Vse večja priljubljenost "SELF DRIVE" potovanj»Self-drive« potovanja so DOŽIVETA potovanja (stopnja 3) po razvitih evropskih, ameriških in avstralskih deželah, po znosnih cenah in v skladu z Oskarjevo potovalno filozofijo. To so v doživetja, naravo, družabnost in odmaknjenost vpeta potovanja v manjših skupinah, kjer si med potjo ogledamo tudi vse glavne znamenitosti gostujočih dežel.

Pod vodstvom izkušenega vodnika potujemo v kombijih ali avtomobilih, nekateri od sopotnikov lahko tudi vozimo. Sopotniki lahko sodelujemo pri skupinskih aktivnostih, pripravi zajtrkov in večerij ter drugi družabnosti, kot so pomivanje posode in postavljanje šotorov (če so!). Tovrstna potovanja omogočajo več svobode in spontanosti (sončni vzhodi in zahodi, zgodnji jutranji sprehodi itd.) in tudi v “bolj enakih” deželah omogočajo potovalno doživetje.

“Self drive” potovanja so odlična priložnost za vse ljubitelje doživetih potovanj.

Self drive potovanja smo začeli pred nekaj leti s potovanji v ZDA, lansko leto smo jih vpeljali tudi na Evropskih tleh (Korzika, Madeira in Islandija), letos pa smo jim dodali potovanja po Irski in na Azore.

Self drive potovanja v letu 2016:

–       Narodni parki ameriškega zahoda 18 dni 
–       A(tra)ktivna Korzika 9/11 dni 
–       Pohodniška Madeira 8 dni 
–       Islandska saga 11 dni 
–       Irska nagajivščina 11 dni 
–       Azori 10 dni 

Azores São Miguel Miradouro St. Iria View 300x225 - Vse večja priljubljenost "SELF DRIVE" potovanj»Self drive« potovanja so pravi vir inspiracije. Nekatera potovanja so pripravljena z nočitvami v prijetnih penzionih ali motelih, pri nekaterih (Korzika, poletna potovanja v ZDA, Azori) pa že načrtno vključujemo tudi posamezne nočitve v šotorih (v kampih s posebnim vzdušjem), na skupnih ležiščih (doživetje skupinskega vzdušja), kar povečuje potovalno doživetje.

»Self drive« potovanja bodo v prihodnje vir inspiracije in potovalne nagajivosti, saj nam omogočajo veliko gibljivost in raznovrstnost, ki presegajo bolj klasično in standardno zasnovana turistična potovanja. Ta potovanja bodo v prihodnosti svetla zvezda v kroni Oskarjevih potovanj.

Oglejte si jih in primerjajte. Vse self drive destinacije v 2016 so že zagotovljene!

Lep pozdrav,

Oskar