17. sep, 2018   Agencija Oskar, Belize, Gvatemala, Kostarika, Kuba, Mehika, Mehika Gvatemala Belize, Nikaragva, Panama  

 

Srednjeameriška sedmica

KUBA, MEHIKA, GVATEMALA, BELIZE, NIKARAGVA, KOSTARIKA IN PANAMA

 

Zakaj SEDMICA? Ker se na naših potovanjih po Srednji Ameriki počutiš bolje, kot če bi zadel na loteriji. Takega bogastva doživetij ne ponuja nobena igra na srečo. Pa tudi nobena druga potovalna agencija ne 😊.

Oskarjeva Kubanska potovanja so že vrsto let ena izmed številčnejših. Vsako leto Kubo obišče približno 15 naših skupin. Izjemna dežela severnega dela Karibskega otočja je polna revolucionarnih zgodb, sproščenih domačinov in čudovite narave. Od tu še nihče ni prišel ravnodušen!

Načinov za obisk Kube je veliko, mi pa smo skozi leta prilagajali ter pilili naše programe in zdaj lahko rečemo, da ponujamo tri izjemne različice, v katerih zagotovo najde vsak (vsaj eno) sebi primerno.

Potovanje Klasična Kuba ima stopnjo 2, kar pomeni, da gre za turističen nivo potovanja. Ima optimalne letalske povezave in kvalitetne namestitve. V desetih dneh ponuja lagodno doživetje Kube za vsak žep. Potovanje vas popelje po vseh glavnih znamenitostih zahodnega dela otoka, hkrati pa je vključenih tudi nekaj lepih doživetij. V starih živobarvnih avtomobilih se popeljemo po vzdušja polni Havani in vse skupaj zaokrožimo s počitnicami v turističnem letovišču Varaderu. Kratko in sladko!

Kuba Santiago de Cuba 1024x678 - Srednjeameriška sedmica

Za dodatna dva dneva in približno dva stotaka več je na voljo Kubansko doživetje. Kot pove že ime samo, gre tu za stopnjo 3 – Oskarjevo doživeto potovanje, ki ga odlikujeta intenzivnost in pestrost s poudarkom na  stiku z domačini. V treh mestih prespimo tudi pri Kubancih doma. Njihove »case« potnike pogosto bolj navdušijo kot turistični hoteli, pa tudi kuhajo zelo slastno. Kraljica menijev je velikokrat sveže ulovljena morska hrana. Če imate raje govedino, morate poizkusiti obaro ropa vieja, za ljubitelje mesa kralja živali (beri svinjine) pa je na voljo lechon asado ali po domače pita iz praženega prašička.

Kuba Havana glasba na ulici 743x1024 - Srednjeameriška sedmica

Ultimativna izkušnja Kube pa je Oskarjev dolgoletni hit – Chejeva zgodba. Tudi to potovanje spada pod stopnjo 3, vendar pa je bogatejše za dodatnih 5 dni in nudi najboljše, kar Kuba lahko ponudi. Naši izkušeni vodniki vas v sodelovanju z lokalnimi vodiči v 17-ih dneh popeljejo po potovalni pravljici, ki sprošča in zateguje, vznemirja in pomirja, zasanja in vzburja … Postavlja vas v vlogo glavnega igralca, ki bo Chejevo zgodbo lahko pripovedoval drugim! In kot je rekel Che Guevara sam: »Pusti, da te svet spreminja, potem lahko tudi ti spreminjaš svet.«.

Kuba ima tudi lepe leve sosede, ki slišijo na ime Mehika, Gvatemala in Belize.

V turističnem slogu lahko za 13 dni skupaj z nami raziščete največjo izmed treh. Mehika vedno očara s svojimi visokimi piramidami v Teotihuacanu, čudovito okrašenimi majevskimi templji, prelepo arhitekturo, pestro ponudbo umetnosti in šarmantnimi domačini, ki dobro vedo, kako zadovoljiti svoje goste. Tako kot zna naše potovanje Med Azteki in Maji zadovoljiti svoje potnike.

Mehika Playa del Carmen 1024x682 - Srednjeameriška sedmica

Če mehiški poslastici primešamo še zajemalko tedna v ponosni Gvatemali in ščepec dveh dni v sproščenem Belizeju se lahko 18 dni razvajamo z nepozabnim Oskar+ potovanjem. Poudarek je na zgodbi in doživetju, kljub temu pa je potovanje primerno za vsakogar. Na začetku vstopimo v Srednjeameriški vrtiljak oziroma Mexico City, skozi pisane vasice in kolonialna mesta pademo v objem čarobnega jezera Atitlan, navdušijo nas jezero, ognjene gore, mistične vasice ter fantastičen Tikal. Za obmorske užitke in karibsko »go slow« vzdušje poskrbi Belize, zaključimo pa v stilu – pri slavni Chichen Itzi s kančkom svetovljanske mehiške obale. Razglednice postanejo resničnost in kronajo jih živahni obmorski večeri v latino ritmih. Čustvena Mehika namreč še kako rada zapleše v noč …

Nikaragva Kostarika Panama 4 1024x678 - Srednjeameriška sedmica

Nenazadnje so tu še najjužnejše dežele srednje Amerike Nikaragva, Kostarika in Panama. Te karizmatične dame bi si močno želele svoje atribute razkazati večjemu številu Oskarjevih potnikov! Z žalostjo so nas spraševale, zakaj so Oskarjevcem tako neprivlačne in obljubili smo jim, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da to spremenimo. Dejstvo je, da naše potovanje ni cenovno NAJugodnejše na trgu, zato smo se odločili, da vam razliko v ceni tudi objasnimo. Zakaj torej potovati z nami? Razlogov je več:

  • Program našega potovanja je nastal v sodelovanju z vodnico Mihelo Zupanc, ki ima te tri dežele v malem prstu. Na našem potovanju navdušujejo neokrnjena narava, pester živalski svet, čarobna kolonialna mesta, sankanje z vulkanov, mogočni zipline spust, megalomanski Panamski kanal, plaže ter rajski otočki, krasni ljudje, okušanje omamne kave in čokolade ter domače cigare in rum. Upamo si trditi, da je potovanje zasnovano na domiseln način, ki omogoča edinstveno doživetje in za seboj pusti same lepe spomine.
  • Mihela seveda potovanje tudi vodi. Dodobra pozna vsak kotiček teh treh dežel, saj jih je do danes obiskala že 23-krat!
  • Na našem potovanju so vse namestitve v udobnih in večkrat preverjenih hotelih z zajtrki. Hoteli imajo 3 zvezde, čeprav bi si po naših izkušnjah ponekod zaslužili tudi višjo oceno. Zajtrki so obilni in okusni.  Izjema je otočje San Blas, kjer nas čaka pravi robinzonski odklop. Gostujemo pri zanimivem avtohtonem plemenu Kuna Yala, kjer smo nameščeni v preprostih kolibah. Pleme nam pripravi tudi zajtrk, kosilo in večerjo.
  • Dežele povečini raziskujemo s privatnim in ne javnim prevozom, kar nam omogoča boljši izkoristek časa in posledično več doživetij. Potujemo s klimatiziranim avtobusom, čolni in džipi.
  • Sodelujemo z dolgoletnimi lokalnimi partnerji, ki dodobra poznajo Oskarjev slog in nivo potovanj, zato znajo pričakovanja ne le izpolniti, ampak tudi preseči.

Letos lahko z nami tri srednjeameriške dame obiščete po posebni ponudbi v novembru ali pa na novoletnem terminu, kjer bomo skupaj nazdravili novemu letu na rajskem panamskem otočku San Blas!

V imenu vseh treh srednjeameriških dam se vam že vnaprej zahvaljujemo za polna potovanja v 2019!
Zagotovo se vam bodo hvaležno odkupile. In kaj je lepšega, kot osrečiti drug drugega?

Čestitamo že vnaprej za zadetek srednjeameriške sedmice!