12. jul, 2018   Agencija Oskar, Francija, Italija, Poljska, Sardinija, Španija, Srbija, Švica  

 

Kratek skok na lepše

Ali ste vedeli, da v Agenciji Oskar ustvarjamo tudi kratke odklope iz domače resničnosti?
Poleg že uveljavljenjih krajših potovanj smo vam za jesen pripravili še naslednje …
Uživajte v poletju in razmišljajte, kako popestriti jesen.
 
Barcelona s Costo Bravo

panija Barcelona gaudijev park - Kratek skok na lepše.
Barcelona je čarobno in temperamentno mesto, polno barv in vrveža na ulicah. Je ena in edina. Sproščeno vzdušje, prijetne temperature, arhitektura, dobra hrana in vino so razlogi, zakaj jo imamo radi. Costa Brava se ponaša tudi z mestom zabave, Lloret de Marom. Najboljši nočni utrip in dolge peščene plaže vas čakajo prav tu! Za piko na i pa se lahko odpravite tudi na izlet do Montserrata in šampanjskih kleti. Torej, ni da ni! Katalonska prestolnica nas vabi na kratek oddih od septembra do decembra.
 

Normandija in ščepec Bretanije

1e47bf79 d9cf 4305 a685 d3049298ec4c - Kratek skok na lepše

Mnogi verjetno najprej pomislite na izkrcanje v 2. svetovni vojni in zmago zaveznikov Overload – večni pomnik predanosti – Normandija je prava zgodba, kjer se sprehodimo skozi čas. Pravljična silhueta normandijskega otočka Mont St. Michel na bretonski meji, brezpotja na strmih klifih, kozarček sladkega pomarančevca, hiške srednjeveških mestnih jeder, modrina Atlantika, dišeče omlete in plemeniti siri. Za češnjo na torti pa »blitz« doživetje nekdaj neodvisne kraljevine Bretanije, kjer še danes prevladuje ognjeni keltski duh. Divja in vetrovna pokrajina, bogata zgodovina krajev in kopica brezčasnih mest.

                                                                                                                                                                                                                                                                                       e9bb80eb 1e63 4818 9847 5da50add62c1 - Kratek skok na lepše Normandija in ščepec Bretanije  >>

 

Pariz – še in še romantike

362ce294 7d45 41ea 9ef6 2bed8636d99a - Kratek skok na lepše

Pariz je eno najlepših in najbolj romantičnih mest v Evropi. To vidimo predvsem po množici turistov, ki v dolgi kači stojijo in čakajo, da se povzpnejo na mogočni Eifflov stolp. Od tam naprej se doživetja kar stopnjujejo. Sprehod po ulicah, prežetih z zgodovino, kavica v francoskem stilu, rogljiček za zajtrk, vrtovi in parki z baročno Versajsko palačo na čelu, Louvre s slavno piramido … Sončni zahod pa je najlepše počakati na Montmartru, od koder imamo lep razgled na celoten Pariz. Prav tam lahko tudi opazujemo slikarje, izmed katerih vsak slika nek drugačen prizor. Prileže se nam kozarček dobrega vina. Otroka v sebi najdemo v Disneylandu … Super zabavno! 😊
 

Cinque Terre – Pet Dežel

 

7cb20500 999b 4d4f 8e50 5f8ae8197a01 - Kratek skok na lepše

Izlet v Cinque Terre je več, kot pove naslov. Gre za pravo popotovanje po Severni Italiji. Na poti tja in nazaj spoznavamo Kolumbovo rojstno mesto Genovo, kulinarično središče Parmo in Romeovo Mantovo ob treh jezerih. Srčika našega potovanja pa so seveda barvite vasice ob Ligurskem morju, ki jih svet pozna kot Cinque Terre – Pet dežel. O, ni lepšega, ko se z ladjico vozimo vzdolž obale in komaj čakamo, da odkrijemo prvo … pa drugo in naslednjo … Ostaja le še vprašanje, kje bomo lizali sladoled, kje bo najboljši kos pice in kakšen pogled nas čaka med kavico.
 

Krakov – poljski dragulj

14a90836 93ea 4d87 941a 8bf34ecd5976 - Kratek skok na lepše

Krakov ponuja res ogromno! Središče mesta predstavlja eden največjih srednjeveških trgov v Evropi in zgolj gibanje po njem je prava dogodivščina. Ulični umetniki, kavarne, konji in kočije … Raziskujemo stare tlakovane uličice, zavijemo v zanimivo židovsko četrt, saj res, tu je tudi Schindlerjeva tovarna! Skok v okolico mesta pomeni ogled enega najboljših svetovnih rudnikov soli, ki je celo doživetje in je del Unescove kulturne dediščine. Obiščemo tudi Auschwitz, nekoč največje koncentracijsko taborišče, danes pa muzej, ki človeka ne more pustiti ravnodušnega. Res bogat izlet in ni naključje, da je Krakov že prejel nagrado za najboljše evropsko mesto.

e9bb80eb 1e63 4818 9847 5da50add62c1 - Kratek skok na lepše Krakov- Poljska  >>

 

Švica

6b136112 74df 4cf6 9045 238dd482bded - Kratek skok na lepše

Švica se predstavlja kot majhna, urejena, čista in bogata deželica v osrčju Alp, kjer proizvajajo vrhunske sire, čokolade in ure. Pa se prepričajmo, če je temu res tako! Do Švicarjev ne bomo popustljivi. Želimo le najboljše, zato sir ementalec pokusimo prav v kraju Emmental, v Zürichu pa vstopimo v zakladnico ur ter se prepustimo čokoladnemu doživetju. Ja, potrebno bo priznati – začelo se je odlično. Ampak želimo še več: kje je najvišji evropski vodomet in kje hiša Alberta Einsteina? Med vožnjo po alpskih dolinah, čez prelaze in skozi predore spoznavamo zgodbe o Heidi in narodnem junaku Wilhelmu Tellu, med sprehodi po vasicah ter ob jezerih pa smo pozorni ali okrog nas govorijo nemško, francosko ali italijansko. Morda celo retoromansko? Švica je … Švica.
e9bb80eb 1e63 4818 9847 5da50add62c1 - Kratek skok na lepše Švica  >>

Toskana z Elbo

fa19db4a be69 4bbb 895e e7e8f7f540a7 - Kratek skok na lepše

Toskana … Svetovno znana pokrajina, ki si jo želi obiskati ves svet, mi pa jo imamo skoraj pred nosom. Grički, kjer na enem pobočju rastejo vinogradi, na drugem pa oljke, vrh njih pa srednjeveške vasice, do katerih vodijo drevoredi cipres. Naša toskanska zgodba se začne v slikoviti Sieni in vodi čez izjemno mesto stolpov, San Gimignano, kjer uradno prodajajo najboljši sladoled. Stolp v Pisi je klasika, Lucca pa skriti biser, ki ga hranimo za na konec. Toskanska zgodba ni kompletna brez otoka Elbe, kjer je v svoji rezidenci Napoleon preživljal dneve izgnanstva, mi pa vstopimo še v rudnik mineralov, opravimo panoramsko vožnjo z razgledi na krasne zalive ter sprehodimo ob morju s postankom na lokalni sladici. Na tem potovanju je prav težko izbrati najljubši del. Toskanski biseri in dobrote čakajo na nas.

e9bb80eb 1e63 4818 9847 5da50add62c1 - Kratek skok na lepše Toskana z Elbo  >>

Sardinija

34e3f36e 4df1 4e7d a03c 13bd4c390626 - Kratek skok na lepše

Vaše želje in predloge iz preteklih anket smo v celoti upoštevali ter za vas pripravili bogat program na Sardinijo, ki bo premierno izveden v najboljšem terminu, od 27. do 31. oktobra. Pot po otoku smo zastavili na način, da obiščemo tako večja mesta ob obali kot manjše vasice v notranjosti. Pri tem imamo dovolj časa za izlet z ladjico do čudovite Neptunove jame ali pa sprehod in nakupovanje. Že se veselimo tradicionalne hrane in pijače ob folklori na kmečkem turizmu. Še več: na Sardinijo odpotujemo z letalom, nazaj pa se vračamo s trajektom in avtobusom mimo Pise (poševni stolp in jutranja kavica) ter Parme (kosilo in parmezan za domov). Res se splača.

Srbija

ed21e29c ebc0 4171 ad46 29d8cd091793 - Kratek skok na lepše

Dobrodošli v Srbiji, deželi mnogih kontrastov, kjer vam namesto hamburgerja postrežejo s pleskavico, ki tudi največje gurmane ne pusti ravnodušne. Dežela, polna topline, dežela z dušo, tradicijo, zgodovino. Čaka nas nepozabno doživetje. Le bodimo pripravljeni pustiti »glavo« doma, srca pa nikar ne pozabimo, saj nam bo hvaležno še dolgo po povratku domov. Škarje in platno sta v vaših rokah. Bo morda vaš najlepši spomin železniška vožnja s Šargansko osmico ali križarjenje po kanjonu reke Donave v Đerdapu?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            e9bb80eb 1e63 4818 9847 5da50add62c1 - Kratek skok na lepše Srbija  >>