20. sep, 2019   Agencija Oskar, Burma, Kambodža, Myanmar, Tajska, Vietnam  

 

Kam? V Indokino, seveda!

Indokina je ravno prav drugačna, zanimiva in privlačna, hkrati pa zelo gostoljubna, tukaj se prav hitro počutimo kot doma. Celotno področje je težko prepotovati v enem zamahu. Ponujajo se nam Tajska, Laos, Vietnam, Kambodža in Mjnamar (Burma), katerokoli državo boste izbrali, zagotovo boste navdušeni. Indokina je raj za popotnike, saj se ponaša z navdušujočo pokrajino, neštetimi veličastnimi templji, odlično kulinariko in tropskimi plažami, nedvomno pa so pika na i gostoljubni domačini.  Prijazni obrazi na vsakem koraku nas nenehno vabijo, da se v ta del sveta zagotovo še vrnemo.   

Pri Oskarju lahko Indokino doživite turistično ali doživeto, na 9 do 18 dnevnih potovanjih.  Priporočamo vam doživeto inačico in če lahko, izberite najdaljšo!

Tajski biseri 9 dni je udobno turistično potovanje, kjer spoznamo glavne znamenitosti dežele, raziščemo Bangkok, obiščemo templje, znamenito plavajočo tržnico, srečamo se s sloni in s tigri ter uživamo v vožnji z bambusovim splavom.

Tajski biseri in morje 12 dni je nadgradnja potovanja Tajski biseri, kateremu smo na koncu dodali nekajdnevne počitnice na rajski plaži. Vsekakor pa na vsakem koraku okušamo slastno morsko hrano in tropsko sadje ob nenavadnih tajskih okusih.

Na Tajski nagajivščini 15 dni si ogledamo glavne znamenitosti, (ki jih vidimo na potovanju Tajski biseri), nato pa se odpravimo na večdnevno odkrivanje neokrnjene subtropske narave, obiščemo gorska plamena in spoznavamo življenje, ki počasi izginja. Privoščimo si  plavanje in kopanje v toplih tolmunih v NP Erawan ter prenočimo v penzionu na reki Kwai. Doživeto in bolj pristno!

VIETNAM, KAMBODŽA, TAJSKA

Indokina ekspres 12 dni je krajše potovanje po treh deželah. Obiščemo južni Vietnam, Kambodžo in Tajsko. Na jugu Vietnama si ogledamo prestolnico Hošiminh (nekoč Saigon) ter spoznamo lokalno življenje domačinov, ki živijo ob reki delte Mekong. V Kambodži obiščemo prestolnico Phnom Penh ter starodavno mesto Angkor z veličastnimi templji, na koncu pa si ob toplem tajskem morju privoščimo počitniško razvajanje.

V osrčju Indokine 18 dni je prava doživeta potovalna poslastica. V Vietnamu nas očara živahen Hanoj, romantičen Hoi An ter eksotičen Hošiminh. Odkrivamo lepote kraškega sveta na plovbi po zalivu Halong, kjer se nahaja več kot 2000 apnenčastih otokov. Obiščemo sistem znamenitih podzemnih rovov Cu Chi, nato pa nadaljujemo do delte Mekonga. V Kambodži obiščemo prestolnico Phnom Penh ter starodavno mesto Angkor z veličastnimi templji, na koncu pa si odpočijemo na neskončnih tajskih tropskih plažah. Potovanje, kjer doživimo pravi stik z deželo: kaos velikih mest in spokojnost riževih polj, sproščenost obmorskih plaž ter mističnost templjev. Poleg hotelov nočimo tudi na ladji in spalniku. Za prave raziskovalce!

Vietnam-Hoi-an-market

MYANMAR

V Burmansko pravljico 12 dni vstopimo v glavne znamenitosti Mjanmara; ogledamo si Yangon s slovito Schwedagonsko pagodo, Mandalay s starimi prestolnicami in Bagan, deželo tisočerih templjev.  Vzpnemo se na goro Popa (mjanmarski “Adamov vrh” z nekaj manj kot 1.000 stopnicami) in se podamo do jezera Inle, kjer s čolni raziskujemo plavajoče vrtove in vasice na kolih. Vključen polpenzion in dobri hoteli. Potovanje zaključimo s počitnicami v glavnem mjanmarskem letovišču Ngapaliju.

V deželi smejočih ljudi 15 dni je nadgradnja potovanja Burmanska pravljica. Spoznamo vse glavne znamenitosti dežele, dodamo pa dvodnevni treking v osrčje gorate province Shan, kjer doživimo svet brez pravih cest in civilizacije. Začutimo edinstveno gostoljubnost, zaživimo z domačini in spoznamo njihovo tradicijo ter vraže. Očara nas veličastna pokrajina z neskončnimi plantažami kave, tobaka, ingverja, čilija in riževih polj.  Za konec pa počitnice na tropski plaži Ngapalija, letoviško vzdušje in fantastična morska hrana.

Burma-Bagan