Tajska-Sloni

  • začutite Bangkok – mesto angelov, ki nikoli ne spi
  • izgubite se v množici budističnih templjev Ayuthaye
  • jahanje slonov, rafting na bambusovih splavih, treking med gorska plemena
  • odklop na tropskem otoku

Tajska nagajivščina

Cena od: 1797 EUR

Tajska nagajivščina

Prepustite se Tajski nagajivščini. Izgubite se v različnih odtenkih zelene barve. Topla tropska dežela ponuja vse, kar si popotniška duša zaželi. Od starodavnih budističnih templjev, kjer spoznavamo modrost tajskega človeka, do krasnih terenov za treking. Odkrivamo zgodbe gorskih plemen, sprehajamo se skozi gozdove, postojimo ob slapovih, s splavi se spustimo po reki. Obiščemo slone in spoznamo njihov način življenja. Tu so najlepše svetovne plaže, terase riža, čaja in neštete tropske palme. Lahka tajska hrana z večnimi nudlji in rižem na tisoč načinov nas zavaja v skušnjave. Pestro nočno življenje in tržnice, kjer si nakupimo spominke. Premikamo se gibko in tekoče kot reka in dežela nam nehote zleze pod kožo. Domačini nas osvojijo z večnimi nasmeški.

V prvih dneh potovanja spoznamo glavne znamenitosti prestolnice. Izgubljamo se v množici budističnih templjev in polnimo svojo dušo z večnimi modrostmi. Budina zgodba se dotakne vsakega izmed nas. Spoznavamo nočno življenje Bangkoka in njegove skušnjave. S tuk-tukom drvimo po ulicah in se čudimo vragolijam voznikov. Na ulici Kao San uživamo v raznovrstni ponudbi in po želji poizkusimo nenavadno hrano: kobilice, škorpijoni, gosenice … so preizkus in izziv za evropskega človeka. Naši predsodki padajo.

Sledi prvi odklop v okolici Bangkoka: plavajoča tržnica, plavanje in kopanje v toplih tolmunih v NP Erawan ter nočitev v penzionu na reki Kwai. Pravljica postaja resničnost.

V osrednjem delu raziskujemo tajski sever. Najprej spoznamo prestolnico severa Tajske, splezamo na tempelj na gori, od koder se nam odpre pogled na budistična nebesa. Opravimo kuharski tečaj, potepamo se po nočni tržnici, prileže se masaža. Si upamo pobožati tigre?

Odpravimo se na večdnevno odkrivanje neokrnjene subtropske narave, sprehajamo se skozi mogočne gozdove, zdaj opazujemo svet s slonjega hrbta, v naslednjem trenutku nežno drsimo na preprostem splavu ... Obiščemo gorska plamena in spoznavamo življenje, ki počasi izginja.

Vsaka pravljica ima srečen konec in tudi mi zadnji del potovanja preživimo na rajskih plažah Tajske. Prepustimo se soncu, nežnemu božanju valov, z masko odkrivamo čarovnijo morskega sveta ter uživamo v ponudbi morske hrane in tropskega sadja. Potovalni odklop.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3 - 4*, nočitev/zajtrk, razno
Velikost skupine:
10 - 25

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
20. Okt 02. Nov 14 od 1896 EUR od 1797 EUR prijavite se leti iz Ljubljane Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Tajska na kratko

Piše: vodnica Nina BANGKOK Velikih azijskih mest ne maram preveč. Vsaj tistih ne, ki sem jih videla do zdaj. A prvi vtis v Bangkoku je b...

Most na reki Kwai

Piše: vodnik Ur – Bernard Gorazd Prepričan sem, da  je večina že slišala  za  Most na reki Kwai, filmsko mojstrovino okiteno s...

Same, same but different - naša pravljična Tajska

Pišeta: sopotnika Štefanec Bernarda in Drago (šejm šejm bat difrent) Dragi moji »Tajci«, ker se je moj Velecenjeni (kot ga sama...

Tajska pravljica

Piše: sopotnica Keli Jerman, fotografije sopotnice Mateje Vidali 21.12.2010 Uff .. Bujenje ob 6h zjutraj in zajtrk (brez riža sev...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več