09. jul, 2015   Agencija Oskar, Grčija, Kreta, Oskar celostno  

 

Vtisi s potovanja po Kreti 20.6. – 27.6.2015

Piše: sopotnica Vlasta
Dober teden je že minil, odkar sem se vrnila z Oskarjevega potepanja po Kreti. Zame je bilo to Doživetje z veliko začetnico.
Kreta-PlakaNekateri so na potovanje prišli samo zaradi celostnega dela, drugi so želeli  predvsem  doživeti kretske lepote in si ogledati arheološka najdišča. Moje telo in duša pa sta se želeli predvsem spočiti in si nabrati novih moči in hkrati še kaj videti in doživeti.  In ne bi mogla izbrati primernejšega dopusta. Dnevi so bili zelo razgibani in intenzivni, izkoriščeni do zadnjega trenutka. Ogledi zgodovinskih in naravnih znamenitosti so se izmenjavali z odkrivanjem najlepših kretskih plaž, vse pa je bilo prijetno začinjeno z občutenjem posebnih energij na izbranih lokacijah, s sproščujočimi meditacijami in  z odkrivanjem lastnih potencialov. Moje telo se je razvadilo od božanja sonca, vetra in morja, oči od prelepih barv morja in intenzivno obarvanih cvetlic, brbončice še vpijejo po okusni hrani, olivah, sveže stisnjenem pomarančnem soku in grškem jogurtu z medom. Moj um in duša sta se povsem sprostila, očistila vsega slabega in vpijala pozitivne energije kot suha spužva. Kar zacvetela sem.

Grčija-Kreta-Samaria gorgeČeprav našim vodnikom ni šlo vselej vse po načrtu, se je nazadnje vsaka nenačrtovana sprememba izkazala za najboljšo možno izbiro. Izgubljanje po labirintih kretskih hribov nam je omogočilo, da smo sotesko Imbros lahko doživeli res celostno, v pozno popoldanskem hladu brez srečavanja z drugimi turisti. Tudi dolgo iskanje botaničnega vrta je bilo bogato nagrajeno s srečanjem z gospodom Dimitrisom, Človekom z izjemno življenjsko filozofijo, in z nedvomno najboljšim kosilom na Kreti.
Hvala agenciji Oskar za pripravo tega čudovitega potovanja. Hvala vodnikoma Romanu in Maju, da smo nazadnje vedno prišli  na želeni cilj, hvala tudi za posluh za naše muhe in kaprice. Hvala Jeleni, ki se je z veseljem posvetila vsakemu, ki  je začutil potrebo, da se pogovori z njo. Hvala za spodbudne besede in za orodja, s katerimi znam zdaj tudi doma ustvariti mir v sebi in podoživeti pretok energij s Krete. Hvala tudi sopotnikom, s katerimi smo v tednu dni postali prava mala družina.  Hvala Metki, ki je poskrbela, da smo doživeli več hribovske Krete, kot je bilo načrtovano. In hvala tudi božjemu prstu, ki me je vodil pri izbiri tega potovanja.
Kot je poudaril gospod Dimitris: »Potovanje ima smisel samo, če te spremeni v boljšega človeka«.  To potovanje je vsekakor izpolnilo svoj namen.
Srečno vsem, predvsem pa srečno Grčiji in Grkom!