09. mar, 2022   Agencija Oskar, Oskar piše, Vodniška šola, Vtisi preteklih vodniških šol  

 

Študijsko potovanje vodniške šole Agencije Oskar

Tigrov pogled

Študijsko potovanje vodniške šole Agencije Oskar je navdih in motivacija. Je kot peskovnik, življenje znotraj življenja, v katerem udeleženci kristalno jasno spoznamo vzrok (naše delovanje) in posledico, ki jo delovanje spodbudi v zunanji resničnosti. Srečen vodnik ima srečno skupino, nesrečen vodnik pa ima nesrečno skupino. Sproščen vodnik ima sproščeno skupino. Prestrašen vodnik ima prestrašeno skupino.

Najbolj pomemben je »lik vodnika« – na prvem mestu je vodnikova osebnost; dobra fizična kondicija, čustvena stabilnost in mentalna osredotočenost. Na študijskem potovanju čistimo smetke, ki vodnikovemu soncu zastirajo pot do skupine in sopotnika. Z vidika osebnosti je to najzahtevnejši del zgodbe, saj se vsak srečuje s samim seboj. Posebnost Agencije Oskar je, da ustvarjamo vodnike kot sopotnike, s katerimi bi vsak med vami želel potovati. Vodnik kot vzor.  

Posebno mesto v vodniški šoli ima vodnikov »notranji prostor«, ki je sestavljen iz širine in globine. Večji ko je notranji prostor, bolj je vodnik lahko Vodnik. (več – kliknite tukaj).

Potem sledijo vodniške veščine, profesionalnost in znanje. Vodnik želi biti NEFORMALNI VODJA. Po eni strani odlično izurjen in profesionalen, da ga sopotnik z veseljem sprejme za vodnika. Po drugi strani pa vključujoč in človeški, širok in razumevajoč. Tak, ki zna spodbuditi sopotnike, da mu sledijo v odkrivanju in raziskovanju, v spoznavanju dežele in samega sebe, v uživanju in doživljanju potovalnega vetra in njegovih izzivov. Vodenje z lastnim primerom je najvišja oblika vodenja nasploh!

»Lik vodnika Agencije Oskar« je naša skupna vizija in v tej smeri se razvijamo. Zavedamo se, da ga morda nikoli ne bomo dosegli. Smisel je v poti, ki nas vodi proti cilju. To je pot osebnega in profesionalnega razvoja in celostnega pogleda na svet.

Vsak med nami pa je tudi človek in prav človeškost nas združuje s soljudmi, sopotniki in z gostujočimi deželami. Vodi nas v razumevanje, kako popolni smo v nepopolnosti. To v nas ustvarja želeno ponižnost, s katero lahko napredujemo, rastemo in se razvijamo. Če smo že zdaj dobri in nas imate radi take kot smo, nas čaka svetla prihodnost, v kateri se bomo imeli še rajši!

Veselje je soustvarjati vodnike. S tem smo soustvarjalci naših soljudi, sodelavcev in sopotnikov, s katerimi sopotniki delite svoj potovalni čas. Mi, sodelavci pa soustvarjamo naše skupno življenje. Če smo vsi usmerjeni v stanje višje zavesti, s tem uresničujemo tudi naslednjo etapo v razvoju okolja, v katerem živimo. V teh časih je to kar ključnega pomena.

Vesel sem, da sem del te zgodbe.

Tako preprosto je to. 😊

Lep pozdrav,

Oskar

Vodniška šola Agencije Oskar

Več … Vodniki Agencije Oskar               Več … Vsa potovanja Agencije Oskar