15. mar, 2019   Agencija Oskar, Islandija, Norveška, Skandinavija  

 

Poletni Oskarjev evropski sever

Islandija in Skandinavija

Ne glede na to, za katero potovanje se boste odločili, vam ne bo žal.
Poletna vzdušja in lepote na evropskem severu se dotaknejo vsakogar.

ISLANDIJA

Islandija – V deželi ognja in ledu 8 dni – Stopnja 2 – Oskarjeva turistična potovanja. Novo, sveže potovanje na Islandijo v letu 2019! To potovanje je udobno, saj potujemo z avtobusom, nameščeni smo v hotelih s 3* z vključenim zajtrkom. V osmih dneh naredimo cel krog po otoku in vidimo vse glavne naravne lepote. Potovanje je idealno za vse, ki si želijo na klasično turistični način spoznati deželo hrumečih slapov, mogočnih ledenikov, tlečih ognjenikov ter brizgajočih gejzirjev. Na pot se lahko odpravite na enega od štirih razpisanih odhodov od junija do septembra.

Islandska saga 11/12 dni – Oskar plus potovanja. Celovito krožno potovanje po glavnih znamenitostih Islandije je zasnovano aktivno in dinamično. Vključuje daljši potovalni dan, v katerem je veliko ogledov in več sprehodov. Namestitve so v več posteljnih sobah v penzionih ali hostlih, ki imajo priročno kuhinjo, saj skupina na potovanju pripravlja hrano skupaj. Evropski sever raziskujemo z najetimi vozili. Razpisani termini so v glavni sezoni od junija do avgusta. Potovanje priporočamo vsem potovalnim sladokuscem in ljubiteljem narave, ki uživate v odmaknjenosti skritih krajev.

Islandija gejzir Strokkur 1024x682 - Poletni Oskarjev evropski sever


SKANDINAVIJA

Skandinavske prestolnice 6/7 dni – Stopnja 2 – Oskarjeva turistična potovanja. Zdaj smo v Kopenhagnu, že jutri v Stockholmu ter nato v Helsinkih ali Oslu. Nekaj nočitev opravimo na trajektu v kabinah in tu se prava zabava šele začne. Vrtiljaku štirih skandinavskih prestolnic se bomo prepustili konec junija, v začetku poletne sezone. Dnevi so takrat najdaljši, zato jih izkoristimo in v kratkem času doživimo največ.

Klasična Skandinavija 15 dni – Stopnja 2 – Oskarjeva turistična potovanja. Potovanje se začne v Kopenhagnu in konča v Helsinkih. Vključuje vrhunce Skandinavije. Obiščemo kar tri prestolnice ter se v avtobusu prepeljemo skozi celo Norveško in Finsko. Med drugim se ustavimo v olimpijskem Lillehammerju, slikovitem Trondheimu, ob fjordih, na Nordkappu in ob finskih jezerih. Poskrbeli smo za ugodno letalsko povezavo, saj je predvideno odhodno in prihodno letališče Ljubljana.

Skandinavska pravljica 15 dni – Stopnja 3 – Oskarjeva doživeta potovanja. Poglobljena skandinavska zgodba, katere osnovni cilj je doživljanje skandinavske narave, ki ogromno ponuja. Na Norveškem dodobra raziščemo Lofotske in Vesteralske otoke, kjer si poleg številnih pohodov ob obali in hriboviti notranjosti privoščimo tudi ogled kitov z ladjo. Na Finskem se zelo radi podamo na daljše sprehode po tipičnih jezerih in barjih, dan pa zaključimo v savni. Na poti posebno pozornost namenjamo tradiciji – tu so mnogi unikatni muzeji (vikinški, ribiški, skalne poslikave, etnične skupnosti), obiščemo lahko črede severnih jelenov in huskijev, spoznamo Laponce … Možnosti je ogromno, mi se že veselimo.

islandija in skandinavija1 1024x614 - Poletni Oskarjev evropski sever


Skandinavija – turistično ali doživeto?

Klasična Skandinavija je klasično turistično potovanje. Doživite v glavnem tisto, kar pričakujete. Velike razdalje premagamo z avtobusom. Obiščemo številne kraje, zato je potovanje na trenutke intenzivno. Omejimo se na glavne znamenitosti, kolikor je mogoče pa vstopimo tudi v deželo.
Skandinavska pravljica je doživeta, saj je poleg turističnega dela potovanja poudarek na tradiciji in aktivnosti v obliki krajših in daljših sprehodov v naravi. Več je prostega časa in možnosti izbire. Notranji let med Oslom in Bodom pomeni velik prihranek časa in energije.

Skandinavija Norveška Bergen 1024x478 - Poletni Oskarjev evropski sever