14. mar, 2019   Agencija Oskar, Armenija, Gruzija, Kirgizija, Kitajska, Tibet, Uzbekistan  

 

Poletna Oskarjeva Svilna cesta

Gruzija in Armenija, Uzbekistan in Kirgizija, Kitajska s Tibetom

Slediti Svilni cesti je tako, kot da bi sledili duhu. Začutite vzdušja tisočletne poti, po kateri so potovale dragocenosti, v njih odete miselnosti in verovanja ter inovacije in ljudje. Sodobnemu sopotniku na čutnem potovanju se danes odstirajo korak za korakom nekdanje mistike in zgodb. Doživite jih z nami!

GRUZIJA IN ARMENIJA

Klasična Gruzija in Armenija 8/9 dni (stopnja 2 – turistično potovanje) vas na klasičen način udobno popelje skozi glavne znamenitosti in vtise dveh zanimivih dežel – nižinske raznolike Gruzije z visokim Kavkazom, ter višinske odmaknjene Armenije. Začutimo življenje onkraj Kavkaza, dotaknemo se njunih enkratnosti in zajamemo nekaj tradicije. Vključeni so hoteli 3-4*, odlična potovalna izkušnja.

Doživeta Gruzija in Armenija s Svanetijem ali Tušetijem 15 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje). Najbolj celovito potovanje po Zakavkazju. V prvem delu (Doživeta Gruzija in Armenija 10 dni) na doživet način raziščemo Gruzijo in Armenijo tudi v njunih bolj skritih kotičkih, prespimo izven Tbilisija in Erevana, noč preživimo na spalniku, približamo se domačinom. Potem vstopimo v prelepo dolino Kavkaza – Svaneti, ki je z mogočnim gorovjem, prelepimi razgledi ter pristnimi vasicami zagotovo eden najlepših delov Gruzije.

NOVO V 2019! Kot kontrast Svanetiju smo za vas pripravili tudi podaljšek v dolini Tušeti, ki je še bolj odmaknjena in prvinska. Tušeti je fascinantna gorska pokrajina, ki leži na severnih pobočjih vzhodnega dela kavkaških gora. Zaradi njegove oddaljenosti ter ozke in težko dostopne poti ga obišče zelo malo turistov. Polna in doživeta zgodba, kombinacija udobja ter potovalnega izziva!

Armenija-jezero Sevan

OSREDNJA AZIJA – UZBEKISTAN IN KIRGIZIJA

Klasični Uzbekistan in Kirgizija 16 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je odlična kombinacija potovanja, kjer si v prvem delu v turističnem ritmu ogledate vse glavne znamenitosti dežele. Tu spoznamo Taškent, Samarkand, Hivo in Buharo, kjer zaživijo zgodbe popotnikov, raziskovalcev in znanstvenikov. Ne izpustimo niti čudovitega jezera Ajdakul, ki se nahaja v osrčju Rdeče puščave. Tu si lahko privoščimo sprehod okoli jezera ali zajahamo kamele. (Vse to vključuje potovanje Klasični Uzbekistan 8/9 dni). V drugem delu (ki ga lahko doživite tudi na potovanju Doživeta Kirgizija 8 dni) pa vstopimo v odročno in avanturistično Kirgizijo, ki se ji želimo prilagoditi. To je dežela, ki jemlje dih z neokrnjeno naravo, ozkimi dolinami, kristalno čistimi rekami, turkiznimi jezeri, zelenimi gozdovi in neskončnimi stepami, kjer se pasejo konji, ovce in jaki. Vključeni so hoteli 3-4* (Uzbekistan), ter penzioni in jurte (Kirgizija).

NOVO A(tra)ktivna Kirgizija 12 dni (Oskar plus) je novo potovanje za vse ljubitelje neokrnjene narave, sprehodov, pohodov in zanimivih doživetij. Spoznamo najlepše kotičke Kirgizije – planoto Song Kul, drugo največje gorsko jezero na svetu Issyk Kul, odpravimo se na nepozaben treking do jezera Ala Kul, kopamo se v toplih vrelcih Altyn Arashan in se sprehodimo skozi pravljični kanjon Skazka. Nočitve so v penzionih, jurtah in šotorih z vključenim polpenzionom ter sedmimi kosili. Zagotovljene so manjše skupine.

Kirgizija-jurte

KITAJSKA S TIBETOM

Kitajski biseri 10 dni (stopnja 2 – turistično potovanje) je klasično turistično potovanje, ki vključuje vse glavne znamenitosti. Najprej spoznamo Peking (Kitajski zid, Prepovedano mesto, Olimpijsko mesto … ). Potem se s hitrim vlakom odpeljemo v srčiko kitajske civilizacije, mesto Xian, kjer se je začela slavna Svilna pot, nato pa poletimo v moderno »mesto nebotičnikov« – Šanghaj.

Kitajsko doživetje 17 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je nadgrajeno potovanje. V prvih desetih dneh doživimo vse glavne znamenitosti Kitajske po programu Klasična Kitajska. V drugem delu potovanja kjer spoznamo južni del Kitajske – peljemo se z ladjico po reki Li in se čudimo veličastni pokrajini kitajskega krasa v okolici Guilina, sprehodimo se med riževimi terasami – spoznamo tradicionalno kmečko okolje in se družimo z domačini. Zaključimo v velemestnem vrvežu Hong Konga in Macaa.

TIBET IN NEPAL – Od Katmanduja do Lhase 17 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje) je odlično popotniško potovanje za vse, ki iščete pravo doživetje. Nekaj uvodnih potovalnih taktov naredimo v Nepalu, potem pa se dvignemo na Tibetansko planoto, obiščemo bazni tabor Everesta in nadaljujemo do mistične Lhase. Za pravi zaključek potovanja sledi še edinstvena vožnja z vlakom iz Lhase v Peking. Nočitve so v preprostih hotelih in penzionih, zagotovljena je manjša skupina.

Tibet-Lhasa-palača Potala