• zamaknjeni Tbilisi in vibrantni Erevan,
  • visoki Kavkaz in zelena Gruzija, dramatična Armenija,
  • potovalni višek – veličastni odmaknjeni SVANETI!

Gruzija, Armenija in Svaneti

Gruzija, Armenija in Svaneti - V PRIPRAVI

V "vratih narodov", na večnem zgodovinskem prepihu med velikimi sosedi, sta deželi prvi sprejeli krščanstvo, izoblikovali in vzdržali v svojem jeziku, pisavi in veri… Gruzija je zasanjana dežela iz nekega drugega časa, zelena in rodovitna v dolini, veličastna in slikovita v Kavkazu… Armenija pa je najlepša na visoki armenski planoti okoli Erevana, s čudovitimi razgledi in veličastno naravo… Tbilisi in Erevan pa sta kot Feniksa – čudoviti moderni mesti, ki lebdita nad sicer tradicionalno in usojeno deželo nekega drugega časa! Obe deželi krasijo samostani, cerkve in utrdbe, ki v vpetosti v zgodbe in naravne lepote dodajajo k doživetju.

Potovanje vas popelje po vseh glavnih znamenitostih obeh dežel – s poznavalskim vodenjem vas vpeljemo v "svet med svetovi", dotaknemo vas s tradicijo in življenjem ljudi, kontrastno naravo in zanimivo sedanjostjo. Dinamično, a ne preveč naporno potovanje, možnosti za sprehode in zaokrožena potovalna dinamika so nadaljnje odlike potovanja.

V zadnjem delu (Svaneti) pa se doživetvena premica strmo nagne – popeljemo vas v odmaknjeno dolino, ki je nikomur nikoli ni uspelo osvojiti… daleč v odmaknjene doline verličastnega Kavkaza, v svet obrambnih stolpov in neverjetne lepote… bolj doživeto in intenzivno je zadnje štiri dni, več aktivnosti in pohodov, a vsekakor zaključek, ki več kot poplača!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 2-3*, nočitev/zajtrk, razno
Velikost skupine:
20 - 30

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več