17. maj, 2019   Agencija Oskar, Albanija, Balkan, Grčija, Romunija  

 

Balkan

Potovanja na Balkan

ALBANIJA – s terenskimi vozili, z morjem ali kako drugače?

Albanski biseri – je turistično potovanje, ki nas popelje prek glavnih znamenitosti dežele in nas spozna z albansko tradicijo, kulinariko in kulturo. V petih dneh naredimo krog in obiščemo vse, kar je v Albaniji »must see« – idealno za vse, ki imate radi dobro organizacijo in stabilno infrastrukturo ter se v Albanijo odpravljate prvič.

V poletni vročini si potovanje Albanski biseri lahko podaljšate še s 4 dnevnim poležavanjem na plaži, pod vročim Albanskim soncem.

Za malo bolj avanturistične sopotnike smo pripravili potovanje Albanija – skriti biser Evrope, ki nam poleg glavnih znamenitosti države prikaže tudi pravo albansko stvarnost. V drugem delu potovanja obiščemo odročne albanske vasi ter spoznamo življenje na podeželju. Albanske gore vas bodo zagotovo presenetile. Odpravimo se tudi na obisk v sosednje Kosovo. Potovanje je idealno za vse, ki bi se radi spustili v »globino«.

Za najbolj avanturistične je tu Albanija s terenskimi vozili. Na tem potovanju raziskujemo divjo albansko naravo, sprehajamo se po odročnih vaseh ter spimo v šotorih in lokalnih penzionih. Terenska vozila nas popeljejo na stranpoti, kamor avtobus ne more.

Za vedoželjne ljubitelje kulture smo pripravili tudi TRI v ENEM. V 9 dneh spoznamo vrhunce Albanije, Grčije in za konec okusimo še kanček Makedonije ob Ohridskem jezeru. Za tiste, ki si vmes zaželite še nekaj oddiha na prelepih plažah, pa imamo 12 – dnevno različico, z odhodom 7. avgusta.

BALKAN - Albanija-Kruje-trdnjava


GRČIJA – zibelka evropske kulture in civilizacije

Naša Klasična Grčija z ladjo je že dobro utečeno potovanje, ki ga v poletnem času začinimo tudi z morjem. Tako vas od junija do konca avgusta čaka 8 dnevna različica, kjer se poleg ogledov v Tolu prepustimo toplim sončnim žarkom in lepim grškim plažam. Več poletnih odhodov smo že zagotovili.

BALKAN - Grčija-Atene-antično gledališče pri Akropolisu


ROMUNIJA – dežela nasprotij

Romunija je dežela tam na robu Evrope, ki prepogosto ostaja pozabljena, kljub temu, da je polna zanimivih kotičkov in neverjetnih zgodb.

Oskarjeva klasika sta Skrivnostni Romunija in Bolgarija, kjer obiščemo vse glavne znamenitosti obeh dežel. Hkrati dobimo vpogled v odmaknjene predele Romunije v tradicionalni pokrajini Maramures. Poleti se zapeljemo čez znameniti prelaz Transfagarašan, kjer nam prijetna sapica ohladi razgreto glavo. Poslušamo legende o grofu Drakuli, kultnem nekdanjem predsedniku Ceausescuju in se izgubimo med Tračanskimi grobnica v Bolgariji.

Za vse nagajive po duši je idealno potovanje Romunska nagajivščina. Na tem potovanju obiščemo tudi presenetljive kraje, za katere najbrž niste še nikoli slišali. Preplezamo Kanjon sedmih lestev, se sprehodimo med blatnimi vulkani v Berci in si ogledamo rudnik soli v Turdi. Presenetljivo, polno in pristno potovanje!

Za ljubitelje temačnih legend – je tu Transilvanija z grofom Drakulo. Intenzivno in doživetij polno popotovanje po transilvanski kotlini, začinjeno z zgodbo Vlada Tepeša, bolj znanega kot navdih za alter ego – grof Drakula.

BALKAN - Romunija – grad Hunedoara

Več … Potovanja na Balkan