15. jan, 2019   Agencija Oskar, Azori, Kanarski otoki, Korzika, Madeira, Tenerife, Zelenortski otoki  

 

Oskarjeva “Otočkanja”

Bella Sicilija z Eolskimi otoki 8 dni,Otočkanja so prav posebna potovanja stopenj 2, 3 ali Oskar plus, ki jih krasi svežina otoškega vetra, čudovita narava, gibanje na prostem, sprehodi in pohodi, uživanje v prizorih. Potovanja za dušo, torej. Sopotniki se nanje radi vračate. Večina vas je vstopila skozi Madeiro, zdaj pa se vračate na Tenerife z Gomero, Kanarski trojček, Azore in Islandijo. Zanimiva so bližnja Otočkanja po Korziki, Sardiniji, Siciliji in Kreti. Dve novosti pa sta Balearski otoki in Kapverdski otoki.

Pri Otočkanjih smo uspeli najti prava razmerja med udobjem in kulinariko, lokalnimi zanimivostmi in zunanjimi aktivnostmi; vsega je v pravi meri za sopotnika, ki želi priti domov vedrega obraza, poln energije in z zanimivimi zgodbami v beležki. Otočkanja so odvisna tudi od stila.

Otočkanja stopnje 2 – Oskarjevo turistično potovanje – so primerna za VSAKOGAR. Tu gre za udoben koncept s sproščenimi aktivnostmi, ki jih lahko po želji tudi izpustite. Vključene so turistične namestitve (3-4*), vsebina je bogata z dovolj prostega časa. To so potovanja kot na primer Madeira – Zeleni vrt Atlantika 8 dni, Tenerife in Gomera 8 dni, Kanarski tojček (Gran Canaria, Lanzarote in Fuerteventura) 8 dni, Bella Sicilija z Eolskimi otoki 8 dni, Korzika – otok lepote 5 dni, Korzika in Sardinija 7 dni.

Otočkanja Oskar plus so bolj izpostavljena; doživljamo, kar je na otoku najmočnejše: na Madeiri so to daljši pohodi tudi po njenem vulkanskem drobovju (Atraktivna Madeira 8 dni). Pri drugih Otočkanjih izkoriščamo spontanost t.i. self-drive potovanj. Raziskujemo v manjših skupinicah, kjer vozijo potniki, ki to želijo in vodnik, spimo pa v izbranih penzionih in včasih tudi hostlih, saj se želimo otoku prilagoditi, da nas napolni z bogastvom, ki ga nosi za nas. Tovrstna potovanja so Azori 9/10 dni, Kapverski otoki 11/12 dni, Islandska saga 12/13 dni, Atraktivna Korzika 9 dni.

Vsako Otočkanje je svojevrstna izkušnja, vsem pa je enak potovalni princip. Če ste enkrat spoznali, da vam je Otočkanje všeč, se lahko veselite naslednjega Otočkanja, ki je lahko učinkovito nadomestilo za klasične počitnice, odlično je tudi za tedenski odklop, polnjenje baterij in užitek v sprostitvi od domačega samega sebe.

Za konec: vsak otok je samosvoj »mikrosvet« in mikro civilizacija, ki je ustvarila svojevrstno mrežo življenja in običajev ter odzivov na zunanje dogodke. Lahko nam prinesejo pomembno sporočilo ali spoznanje, ki ga uporabimo v domačem življenju. Da o dobroti otoške kulinarike in odlični pijači raje ne izgubljamo besed! 😊

Zelenortski otoki - Fogo

2 novosti – Zelenortski otoki in Baleari

Zelenortska nagajivščina 11 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje), je tankočutno pripravljena potovalna pravljica. Vsak otok ponuja nekaj izjemnega- čudovito naravo, rajske plaže, globoke zelene doline in temperamentna mesta. Odmaknjena, komaj znana dežela je prvovrstno presenečenje! Potovanje je odklop za dušo in telo s poudarkom na naravi, sprehodih in drobnih stvareh, na katere smo ob našem domačem tempu življenja že skoraj pozabili. Vsi skupaj obiščemo otoka Sao Vicente in Santo Antao. V zadnjem delu pa lahko izbirate kam naprej – na otok Sal ali otok Fogo. Podaljšek na otoku Fogo priporočamo vsem ljubiteljem vulkanske pokrajine in sprehodov. Tam bomo občudovali grobo, a lepo pokrajino, se sprehodili na vrh vulkanskega kraterja ter se prepustili veselemu vzdušju domačinov. Podaljšek na otoku Sal priporočamo vsem, ki želite za konec počitnice na rajskem otoku, kjer ne manjka lepih tropskih plaž, kristalno čistega morja ter uživanja v različnih vodnih športih.

Otočkanje po Balearih 8 dni (stopnja 3 – doživeto potovanje), je potovanje, ki nas popelje po dveh Balearskih otokih – Majorki in Menorki, katerim pravijo tudi bisera Sredozemlja. Potovanje je enkratna mešanica manjših ribiških vasic, sprehodov po izjemni pokrajini, lepih razgledov, značilne arhitekture, nočnega življenja ter rajskih plaž. Majorka je otok mnogih nasprotij in za mnoge najlepši otok Sredozemlja. Tu najdemo zeleno gorovje, ki ponuja mnogo možnosti za sprehode, rajske plaže in živahno nočno življenje, plantaže oljk in citrusov, bogata arhitektura in ribiške vasice ter podzemne jame.  Menorka je najbolj neokrnjena izmed vseh otokov, saj je celoten otok pod zaščito UNESCA. Notranjost otoka je poraščena z zelenimi gozdovi, obalo pa obdaja kristalno čisto morje in lepe peščene plaže. Obiščemo destilarno gina, za katerega so zaslužni Britanci ter eno najbolj romantičnih pristanišč v Sredozemlju – Ciutadello.

Menorca - Oskarjevo otočkanje


Ter popolnoma drugačna – Islandija

Islandija – dežela naravnih čudes, kjer doživimo prvinsko moč narave, ob kateri nam zastane dih.

Islandija s polarnim sijem 6 dnije kratko potovanje, ki ga najprej pričnemo v najbolj znanem geotermalnem kopališču – Modri laguni. Pot nas nato popelje po znanem »Zlatem trikotniku« (hrumeči slap Gulfoss, bruhajoči gejzir Strokkur in zanimivi narodni park Thingvellir). Na jugu otoka si ogledamo prelepa slapova Seljalandsfoss ter Skogarfoss in se sprehodimo po vulkanski črni plaži z zanimivimi bazaltnimi stenami. Posebno doživetje je vožnja z ladjico med plavajočimi ledenimi gorami po ledeniški laguni Jökulsárlón, za aktivne raziskovalce pa priporočamo pohod po ledeniku! Vseskozi pa so potovalni dnevi namenjeni tudi “lovu” na polarni sij!

Za tiste, ki si želite doživeti še malo več Islandije – ŽE objavljeno PRVOMAJSKO potovanje V deželi ognja in ledu 8 dniodlična cena za prve prijave. Preverite!

Za tiste, ki pa si želite doživeti največ Islandije – KMALU bodo objavljene tudi POLETNE Islandske sage 11/12 dni! Spremljajte!

Islandija-gejzir