09. feb, 2022   Agencija Oskar, Vodniška šola, Vtisi preteklih vodniških šol  

 

Zaključna evalvacija domačega dela Vodniške šole – prvič

Loški Potok 2. – 6. februar 2022

Udeleženci pravijo:

Čaplja: bila sem na raznoraznih seminarjih, a česa takega še nisem doživela. Bogastvo prepletanja vsebin nas plemeniti. Spoznala sem, da je vodnik Človek – z veliko začetnico. Prijetno sem presenečena nad skupino, kako učeča in podporna je! Urnik je bil obsežen, a sem ga kljub svojim letom zdržala in nisem zares utrujena.

Šoja: drugi dan sem se ujela v škatlo negativizma, potem sem s pomočjo kolegov zlezla ven, zadihala in postala druga jaz. V skupini mi veliko bolj uspeva, kot če sem prepuščena sama sebi.

Uš: z Agencijo Oskar me druži odraščanje. Potovanja z g. Bramorjem so bila rdeča nit mojega otroštva. Ni besed, ki bi lahko opisale, kaj vse mi agencija pomeni. In zdaj sem tukaj. Moj najljubši Oskarizem je, da so sopotniki naše največje potovalno bogastvo. To smo dokazali, ko smo iz skupine neznancev postali celota in prijatelji – za vedno.

Vodniška šola Agencije Oskar

Kokoš: z vodniške šole odhajam s koktejlom občutkov, potovala sem v samo sebe, znotraj sebe, s pomočjo skupine. Vse to želim predelati in predihati. O ja, veliko dela me še čaka. Doživela sem čar in pomen reka »preživeti, ne blesteti«.

Slon: Doživel sem samega sebe – tako zares REALNO. 😊

Dinozaver: čaka me veliko dela. Prišel sem, da bi videl, kaj oni RES tam delajo v tej zloglasni vodniški šoli. Vse skupaj je zame eno veliko presenečenje: kako hitro smo ustvarili povezanost, zaupnost, varnost – za vse vaje in iskrene feedbacke. Vidim, da to potrebujem zase.

Delfin: srečen sem, da sem se odzval na vabilo gospoda Tigra – prepričal me je s tem, da je lik vodnika lik neformalnega vodje. Najmočnejša izkušnja zame je bila, da sem si dopustil izraziti sebe v soustvarjanju varnega prostora v skupini. Ko sem ozavestil svoje šibkosti, sem največ pridobil.

Medved: v vodniško šolo sem prišel zaradi želje po osebnem napredku. Sem dolgoleten sopotnik in zanimalo me je, kako potovanja izgledajo z druge strani. Dobil sem izjemno celovite informacije in videl, da uspeh agencije ni naključje, da zadaj stojijo pomembni principi, koncepti – cela filozofija in psihologija potovanj.

Hijena: največji vtis v tej šoli je name naredil koncept rdeče in zelene sfere, saj zdaj bolj razumem, kakšni procesi se odvijajo v meni. Najpomembnejša izkušnja zame je bila, kako smo že prvi dan iz neznancev postali sopotniki, ki si zaupajo in si med sabo pomagajo. Spoznala sem, kako pomembno je imeti namen in vizijo – ne le pri vodenju, ampak tudi v vsakodnevnem življenju. Spoznala sem tudi, kako pomembni so premori v govoru, kakšen učinek naredi tišina na poslušalca. Najmočnejši trenutek zame pa je bila vaja kričanja. Ko sem kričala, se je nekaj v meni odprlo in sprostil se je tok mojega izražanja. Hvala, da ste me sprejeli medse!

Vodniška šola Agencije Oskar

Miš: najbolj noro pri vsem skupaj je to, da sem že po prvem delu naše šole, po štirih dneh, ki smo jih preživeli skupaj, prišla domov prav z istimi občutki, kot sem se vrnila z deset mesečnega potovanja po Aziji. Tako močno je to, kar počnemo tu. Občutek imam, kot da se že od nekdaj poznamo in da si lahko ogromno damo. Neizmerno sem hvaležna, da sem lahko tukaj.

Hobotnica: preden sem prišla sem, sem imela klišejsko idejo o tem, kaj pomeni biti turistični vodnik, saj nikoli nisem zares potovala z agencijo. Zdaj ob koncu šole lahko rečem, da smo spletli tako močna prijateljstva – za celo življenje. Najmočnejše mi je bilo, ko sem razčlenila svoj notranji konflikt. Spoznala sem, da sem močnejša, kot sem mislila da sem – in tako me naredi skupina; iz mene potegnete najboljše. Vsi močni trenutki se spletajo v en velik mozaik.

Zaključena evalvacija domačega dela Vodniške šole – drugič >>