16. feb, 2022   Agencija Oskar, Vodniška šola, Vtisi preteklih vodniških šol  

 

Zaključna evalvacija domačega dela Vodniške šole – drugič

Loški Potok 2. – 6. februar

Zaključna evalvacija domačega dela Vodniške šole – prvič

Udeleženci pravijo:

Flamingo: šli smo čez mnoge izčrpajoče vaje in kolikor so me utrudile, toliko so mi tudi koristile. Imam več žara, kot sem mislil! V meni se je prebudila želja, da bi odkril izvor določenih osebnih ovir.

Sova: dnevi te šole so bili zares intenzivni. Vidim, da je bistvo v meni, kako doživljam in reagiram na to, kar se dogaja. Zares sem vesela, da sem se odločila in prišla.

Papiga: zelo veliko sem doživela skozi igre in ugotovila, da je prav vsak član skupine ključen za povezanost. Pomembno je, da delimo svoje občutke in jih ne zadržujemo v sebi.

Srna: med vami sem prvič v življenju sprejeta točno takšna kot sem. Vidim, da sem sposobna veliko več, kot sama mislim, da sem. Hvala vam.

Kameleon: delo vodnika opravljam že nekaj časa, a sem bil že od začetka prepuščen samemu sebi. Nikjer nisem zasledil kriterijev, kaj sploh pomeni biti dober vodnik. Zato sem danes, ko smo delali samoevalvacijo s kolesom in osmimi področji, kaj vse je pomembno za lik vodnika, doživel osebno razsvetljenje. Nisem vajen tako podpornega vzdušja. In še, kakšno olajšanje je to, da ne gre za spreminjanje mene, ampak za nadgradnjo.

Žolna: vi ste edina agencija, ki je odgovorila na mojo prošnjo za študentsko delo, ki sem jih pošiljala naokrog. Študiram pravo in želim delati izven pravniških okvirov, zato sem tu. Najmočnejše zame je, da me tu čisto nihče ne obsoja. Doživela sem svojo prvo izkušnjo vodenja in napredovala sem v retoriki. Hvala!

Zajklja: bila sem na vaših potovanjih in tudi vodila sem že za druge agencije, a tu zdaj na tej šoli sem PRVIČ dobila jasno strukturo, vpogled v bazo znanja in konkretna orodja KAKO dosežem in uresničim svojo vizijo. Vidim, da ni naključij, da je zadaj za vašimi potovanji globoka filozofija in trden koncept. Najbolj noro pri vsem pa je, da mi vsi dihamo skupaj, homogeno, ne glede na leta, ne glede na predznanje, ne glede na stališča, ne glede na – karkoli!

Vešča: že deset let iščem samo sebe, počutim se kot iz vesolja. V tej šoli pa sem našla razlage za svoja doživljanja. Soočena sem bila z močnimi upori v sebi in moj aha moment je bilo soočanje s konflikti in čustveno ugrabitvijo.

Noj: takoj ko bom polnoleten, bom začel vodit, sem se že odločil. Tukaj sem, da se pripravim na to delo. Vidim, da sem v skupini močnejši, kot če sem sam. Najmočnejši moment šole pa so bila kulinarična doživetja.

Opica: počasi. To sem spoznala. Lepo počasi. Ne, ne rabim oponašat nikogar, sem lahko le preprosto to, kar sem.

Pajek: prišel sem z mislijo: »dolgo že vodim, ampak no, saj kakšna stvar pa bo nova zame«. A novo je bilo vse po vrsti. Najbolj me je presenetilo, kako Oskar vidi in čuti življenje. To, da je vse to znanje z nami podelil brezplačno, kar ne morem verjeti. Dobil sem en kup konkretnih orodij in principov, ki jih lahko že danes uresničim v svojem življenju in delu. Danes, ko smo delali evalvacijo z možički na drevesu življenja, pa sem bil ganjen do solz. Ja, zjokal sem se. To je bil zame najmočnejši trenutek cele šole. Zapisal sem si navodila zase, kam me vleče moje srce. Vsakemu od vas sem hvaležen, saj je vsak izmed vas pomagal soustvariti to vibracijo, frekvenco skupine, da se je zgodila ta čarovnija in da sem končno lahko to, kar v resnici sem.