08. sep, 2021   Agencija Oskar, Člani pišejo, Vtisi potnikov, Vzhodna Turčija  

 

Zahvalni mail sopotnikov iz Vzhodne Turčije

Potovanje Vzhodnoturški trojček z odhodom dne 28.07.2021

Spoštovani!

Po dveh letih prisilnega covidnega premora sva se letos poleti odločila za 12-dnevno potovanje po vzhodni Turčiji. Glede na dosedanje izkušnje z agencijo Oskar sva bila trdno prepričana, da bo vse OK in da bova gotovo uživala. Toda zdaj ugotavljava, da je bilo še veliko veliko boljše, kot sva pričakovala. V vsem času, ki sva ga preživela skupaj s prijetnimi sopotniki ter predvsem z izvrstnim vodičem Iztokom Mervičem, duhovitim lokalnim vodičem Ademom in ustrežljivim šoferjem, namreč ni bilo niti ene same pomanjkljivosti, ki bi pokvarila čudovite vtise. Celo hude vročine v prvih dneh nama ob vsem tem ni bilo težko prenašati. Čeprav nama je prej slabo znana Turčija že zdaj v vseh pogledih mnogo bližje, se bova tja gotovo še kdaj vrnila.

Potovanje »Vzhodnoturški trojček« je zasnovano izredno premišljeno in vsakemu udeležencu ponuja ravno pravšnjo mero zgodovine, kulture, religije, umetnosti, arheologije, geografije, geologije, kulinarike, raznovrstnih posebnosti dežele …  Podobne so bile Iztokove razlage: premišljene, poučne, zgoščene, razumljive, duhovite, oplemenitene s poezijo in vedno ob najprimernejšem času. Zelo dobrodošla so bila tudi Ademova pojasnila različnih posebnosti. Na nastanitve in hrano nimava pripomb. Skratka: vse pohvale organizatorjem in izvajalcem potovanja, saj je vse potekalo brez zapletov. Celo tistih nekaj drobnih nenadejanih sprememb programa in manjših težav z avtobusom so rešili skoraj neopazno, brez čakanja, odvečnih besed – in vedno nam v prid.

Zaradi takšnih izkušenj, ki jih z veseljem deliva vsem, ki so pripravljeni prisluhniti najinim nepozabnim letošnjim vzhodnoturškim doživetjem, se nama prihodnje leto gotovo ne bo težko spet prijaviti na kakšno Oskarjevsko potovanje. Še največ težav utegneva v takšni pestri ponudbi imeti z usklajevanjem, kateri del sveta obiskati to pot …

Tudi v prihodnje vam želiva uspešno delo in vas lepo pozdravljava,

Danica in Matej Pavlič, Ljubljana

P. S. Prilagava skupinsko sliko z letališča v Trabzonu, kjer smo sklenili našo avanturo