09. jun, 2021   Agencija Oskar, Oskar piše, Vzhodna Turčija  

 

Vzhodna Turčija – večna inspiracija

Piše: Oskar

Letos sem vzhodno Turčijo obiskal že dvakrat. Z ekipo sopotnikov in sodelavcev smo odkrili kopico novih doživetij in kotičkov, s katerimi smo nadgradili že tako bogato potovalno izkušnjo. Opis potovanja vse bolj postaja zgolj ogrodni tekst, prava moč potovalne izkušnje pa leži med vrsticami, v množici drobnih doživetij, ko vstopimo v svet domačinov, v njihove domove in pastoralna prostranstva, v njihov življenjski način.

20210604 102716 1024x768 - Vzhodna Turčija – večna inspiracija

Dodana neprecenljivost je tudi lokalni vodnik Adem, saj sem mu že leta 2019 predal skrivnosti vodenja po  Oskarjevi potovalni filozofiji. Zdaj sva skupaj odkrila in postavila veliko vzporednih zgodb in zastavila smer nadaljnjega razvoja, da bo vsako potovanje znova neponovljivo. Adem je domačin, kurdski fant iz skrajnega vzhoda, ki je kariero začel na ulici. Kot tisti pastirček izpod Ararata izpred 25-ih let (glej spodaj).

In tu je še Oskarjev vodnik Iztok, ki sem ga vpeljal prav na zadnjem potovanju. Nanj sem prenesel vsa vzdušja in spoznanja sedanjega Oskarja in umetnosti vodenja vzhodne Turčije kot enkratne dežele. Sprejel je izziv, se sinhroniziral z deželo in potovanjem. Preživel je uvajanje in postal ambasador vzhodne Turčije. Vesel sem zanj in za vse nas.

20210604 090105 1024x768 - Vzhodna Turčija – večna inspiracija

Vzhodnoturški trojček ostaja neizčrpna inspiracija. Ne le kot potovanje, ki že danes marsikomu izmed tisočih sopotnikov v zadnjih 25-ih letih pomeni eno najboljših potovanj – temveč kot navdih za razvoj Oskarjevskega vodenja po značilni drugačnosti, ki iz stroška ustvarja neprecenljivo naložbo v kvalitetnejše domače življenje. Če ima kdo preveč časa, lahko iz tega potovanja naredi doktorat iz Oskarjeve potovalne filozofije. 😊

Vesel sem, da sem lahko del te odlične zgodbe!
Lep pozdrav, Oskar

20210603 175238 1024x768 - Vzhodna Turčija – večna inspiracija