13. jan, 2021   Agencija Oskar, Člani pišejo  

 

Voščilo

Pozdravljeni vsi Oskarjevci, 

leto 2020 je za nami. Vanj smo vstopili, kot že mnogokrat prej v novo leto, s hrepenenjem in željo po novem, lepšem, boljšem. Pa tokrat temu ni bilo tako. Bilo je drugače, bilo je nenavadno, bilo je nekaj posebnega, bilo je … nekaj …. kot da smo stopili na pot v neznano …

Naše misli, pričakovanja in želje so kot kocke padale ena za drugo … sestavili smo jih, pa so spet padle … In temu ni bilo videti konca. Spremljal nas je še strah in negotovost “Kaj bo? Kako bomo?”. 

Tako smo vsak na svoj način odšli na novo potovanje, v novo zgodbo, v šolo življenja in se učili. Bila so to učenja prilagajanja, potrpežljivosti, drugačnosti, spoznavanja in sprejemanja sebe, kot tudi sprejemanja drugih in situacije take kot je. Ni bilo lahko. Bili so vzponi in padci, pa vendar smo korak za korakom in z veliko mero pozitivnosti nekako uspeli. 

Tu ste nam bili v pomoč tudi Vi, saj ste nam svoja virtualna potovanja, zgodbe in spomine prinesli v naš dom in marsikatera potovalna zgodba je v nas zbudila iskrico po novih deželah. Hvala za vse spodbudne in pozitivne misli preko časopisa Oskar, za vsa sonca, za vse odkrite travnike, livade, gozdove okoli našega doma in za opazovanja sebe v čisto novih zgodbah. 

Tu pa je sedaj leto 2021 – novo in čisto. Ponovno je v nas obudilo nova pričakovanja, nova hrepenenja. Mnogo drugače se vse slika v nas. Naučili smo se graditi, sestavljati kocke in nove gradove na čisto drugačen način. Spreminjamo se s zavedanjem, da nič ne bo več tako, kot je bilo. Velike želje in pričakovanja je zamenjalo tiho hrepenenje. Prepustili smo se toku dogajanj in trenutkom – tako bo, kot mora biti. Uspelo nam bo!

Hrepenenje v srcu, iskrica v očeh že slika potovanje, notranjost vztrepeta. Tu je dežela, ljudje in njih hrepenenja, zgodovina, življenje, svoboda, zavedanje, obstoj v neskončnosti, klic notranjosti, da kot ptice na nebu poletimo tja proti vzhodu, tja proti soncu, tja v širni svet. V upanju, da se poti nam odprejo, naj se potovanje začne. InshaAllah, MashaAllah.

V letu 2021, naj bo vsak dan priložnost za pogum, da poslušamo sebe, da živimo, da vidimo lepoto v vsem kar nas obdaja, da delamo to kar nas osrečuje, da sledimo sanjam, da najdemo prostor za sprejemanje, nasmeh, pozitivnost in notranjo radost.

Dragi Oskarjevci, hvala ker ste in vse lepo in dobro v letu 2021, predvsem veliko notranjega sončka. SREČNO!!!

Selam alejkum … Mir z vami …

Darinka Delak