10. apr, 2019   Agencija Oskar, Albanija, Grčija, Makedonija  

 

Trojček, ki navduši: Albanija, Grčija, Makedonija

Raznolikost Evrope lahko spoznamo tudi na enem samem potovanju. Na jugovzhodu se bohotijo tri lepotice – Albanija, Grčija in Makedonija, ki kar tekmujejo, kako s svojimi čari osvojiti popotnike s širne Evrope in ostalega sveta. 

Grčija si je mesto na turističnem zemljevidu utrdila že pred časom. Očara nas s čudovitimi plažami in morjem ter bogato kulturno dediščino. Na vsakem koraku nas pričakajo antični ostanki, v čas pred več kot 2000 leti nas popeljejo slikoviti miti, vmes si privoščimo požirek ouza ter gyros in izkušnja države je popolna.

Grčija-Meteora -samostan

Njeni sestri Albanija in Makedonija sta bolj sramežljivi, vendar nič manj očarljivi. Albanija nas pritegne s svojo odmaknjenostjo. Ta bližnja država nam je hkrati blizu, a tudi daleč. Pokrajina bunkerjev nas vodi v čas novejše zgodovine od tiste, ki jo občudujemo v Grčiji, spoznavamo albansko kulturo in se čudimo njenim naravnim lepotam ter se sprašujemo, kako je mogoče, da zanje še nismo slišali.

Albanija-Butrint-pastir s čredo ovac

Makedonijo spoznamo v najlepši luči. Obiščemo njen biser, svetovno znano Ohridsko jezero. Na ladji se spogledujemo z narodno glasbo in kulinariko na makedonskem večeru. Potovanje sklenemo na najlepši mogoč način …

Makedonija-Ohrid

Vse to in še veliko več bomo prvič doživeli že med prvomajskimi prazniki, po izjemni ceni! Poleti in še v  pozno jesen se tja odpravljamo še 4 krat. Če bi vmes radi izkusili tudi albanske in grške plaže, smo vam pripravili potovalno – počitniško 12 – dnevno poslastico!

Več … Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije