19. jun, 2013   Agencija Oskar  

 

Tečaj čudežev TB Agencije Oskar

Vsem sodelavcem in vodnikom v Agenciji Oskar Team buildingsem v letu 2013 želel podariti nekaj izjemnega; nekaj takega, kar bi koristilo vsakemu v osebnem življenju. Preko tega pa gotovo tudi kolektivu Agencije Oskar v celoti, ki se na poti v izjemnost sooča z velikimi izzivi.
Hvala Marjanu Ogorevcu, ki se je odzval na mojo prošnjo. Ustvaril je vzdušje in naredil ČUDEŽ, ki je odprl (in ne prepričal!) tudi zadnje utrdbe dvoma in strahu pred neznanim in nevidnim v Agenciji Oskar.
V Agenciji Oskar smo zdaj vzpostavili enotno pojmovno platformo, s katero smo nadgradili prejšnje stanje. Zdaj naš čaka le še pot v svetlo prihodnost.

TEAM BUILDING AGENCIJE OSKAR

Team building je ključen dogodek v življenju Agencije Oskar. Pomeni vsebinski preskok (preboj), ki ga želimo izpeljati sodelavci Agencije Oskar skupaj. Vsakih pol leta se za nekaj dni zberemo na izbranem kraju ter čas posvetimo sebi – delu na sebi, gradnji ekipnega duha in zavedanju skupine.
Preko TB prenašamo nova znanja in napredne vodniške tehnike. Dovolj je časa tudi za domiselne aktivnosti in zabavo, druženje in veselje.
Letos pa smo imeli tečaj čudežev!

ZAVIT V TANČICO SKRIVNOSTI

TB je vedno zavit v tančico skrivnosti. Vabila sodelavcem in vodnikom so sestavljena s skrbno natančnostjo, s katero spodbudijo želena pričakovanja in razmišljanja. Team buildingČas do TB lahko vsakdo od udeležencev začuti kot veselo pričakovanje, sooči pa se lahko tudi z lastnimi strahovi in dvomi. Udeleženci v zgodbo vstopijo mehki in pripravljeni. Tako je, kot se dogaja sopotnikom na (Celostnem) potovanju.
Zdaj se celotni Agenciji Oskar dogaja tisto, kar se dogaja sopotnikom na naših najboljših potovanjih. To jim daje priložnost, da hkrati zgodbo doživljajo in hkrati odkrivajo, kaj je avtor z njo želel povedati. Hkrati so avtorji svojih zgodb (ker orjejo ledino znanega in ni nič predestiniranega), hkrati pa so tudi glavni igralci.

ČIŠČENJE DUŠE

V šali govorimo, da gre za “brain washing” na ravni skupine. Včasih je morda tudi bilo tako. Zadnje čase pa gre vse bolj za “čiščenje duše”, saj se v naših dušah nabere veliko smeti in prahu, ki ga je bolje sčistiti, kot pa da bi to oviralo dobre odnose in pot v izjemnost.
“Čiščenje duše” je danes za aktivnega posameznika morda celo bolj pomembno kot čiščenje kuhinje ali delovnega prostora. Prečiščeni notranji pretoki so ključni za naš odziv na zunanji dražljaj, za našo fleksibilnost in hitro prilagodljivost vse hitrejšim spremembam. Potovanja Agencije Oskar so v veliki meri tudi čiščenje naše notranjosti. Še posebej učinkovita v tej smeri so Celostna potovanja, ki jih počneva z Marjanom Ogorevcem.
Tokrat sem želel posebno “Celostno potovanje” podariti vsem sodelavcem in vodnikom, da učinke takih potovanj doživijo na lastni koži. Kajti to je pot v izjemnost – vsakega med nami in Agencije Oskar v celoti. Takšna je naša vizija, gremo naprej!
Za čiščenje duše pa si je treba najprej priznati, da jo sploh imamo. Da pa to lahko naredimo, se moramo soočiti z mislijo, da obstaja tudi nevidni svet.

IZZIV DANAŠNJEGA ČASA

Agencija Oskar stopa po poti hitrih sprememb in vsebinske rasti. Svet se vrti vse hitreje in od nas zahteva vse več. Vse bolj se izpostavlja ključno poslanstvo – OSEBNI RAZVOJ Team buildingvsakega med nami, ki podpira nove izzive. Osebni razvoj omogoča zdravo ZAVEDANJE SKUPINE kot priložnosti, ki nam daje varnost in skozi katero lahko samega sebe uresničimo veliko bolj, kot če smo sami.
Zdravo se je čim prej ločiti od starih miselnih in čustvenih vzorcev, ki temeljijo na preživelem ego-principu ter na pojmovanju zgolj vidnega sveta. Pametno je zastaviti novo življenjsko vizijo in se naučiti sanjati, kajti to je prvi korak, da se vam sanje lahko začno uresničevati.
Za to želimo storiti korak dalje, preseči obstoječe pojmovne meje, vstopiti korak v “nevidno”. Živimo v času, ko potrebujemo “VEDENJE”, ki temelji na lastni izkušnji. Le tako lahko začnemo ustvarjati čudeže, na poti v izjemnost.

ČUDEŽI – PRESEGANJE POJMOVNIH MEJA

Osebna pot do “vedenja” je dolgotrajen proces duhovnih iskalcev. Najkrajša pot do novih razsežnosti so ČUDEŽI, ki se zgodijo pred tvojimi očmi, postanejo del tvoje izkušnje in potem vanje ni več moč dvomiti. Še posebej je ČUDEŽ učinkovit takrat, ko si sam del zgodbe ali celo glavni igralec v njem.
V čudeže sem sam sprva lahko le verjel. Potem sem se jih lotil odkrivati. Kmalu sem spoznal njihovo resničnost. A je bilo srečanje z Marjanom Ogorevcem končna potrditev, da čudeži niso nekaj nepredstavljivega in nedosegljivega, temveč so omejeni z omejenostjo našega pogleda na sebe (samopodoba) in na svet okoli sebe.
Z Marjanom sem prepotoval mnoga potovanja in bil priča mnogim čudežem. Na Celostnih potovanjih vse bolj uresničujeva poslanstvo, da čudeže lahko na lastni koži doživljajo tudi sopotniki. Odprti zanje se s tem odpirajo novim razsežnostim lastnih življenj.
Hvala Marjan in vsi, ki ste bili z mano v Medulinu, za to nepozabno doživetje.
Oskar
Za vtise sodelavcev in vodnikov – kliknite tukaj.