19. jun, 2013   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Team Building vodnikov in sodelavcev Agencije Oskar – vtisi – prvič

Medulin 6. – 8. junij 2013

Vtisi sodelavcev in vodnikov – prvič

Na “pravem” potovanju vsi potujemo skozi isti prostor in čas, vsakdo pa ustvarja svojo zgodbo. To je nadgradnja Oskarjevih potovanj.
Vsi smo bili na istem TB, vsakdo pa v njem vidi svojo zgodbo. To je privilegij biti sodelavec Agencije Oskar, ki v združitvi različnosti vidi največje bogastvo celote.
Preberite spodnje vtise in si ustvarite VAŠO zgodbo!
Več …  Vtisi sodelavcev in vodnikov – drugič
* * *
Team building je zame eden izmed vrhuncev vsakega delovnega leta. Vsako leto komaj čakam, da se s skupino vodnikov in sodelavcev odpravimo nekam, se družimo in Team buildingspet “naštelamo”. Kot pravi moja žena in prijatelji: a spet vaš BRAIN WASH. Kakor koli temu rečemo, meni paše.
Tudi letos ni bilo nič drugače. Edina razlika je bila, da smo “staro” zgodbo, ki sem jo imel že globoko v podzavesti, razbili in na novo sezidali. Z likom vodnika AO, ki smo ga na novo postavili, se sedaj popolnoma strinjam: turistični vodnik + zgodba + karizma = VODNIK AO. Vem, da enako velja tudi za vse zaposlene (šalterist, aviatičar, računovodja, komercialist, priprava …), ki imajo pri svojem delu ZGODBO in jasno KARIZMO = zaposlen v AO. In točno tako tudi je!
Vrhunec pa je bilo gotovo srečanje in predavanja z Marjanom Ogorevcem. V prvi vrsti sebe štejem za nejevernega Tomaža. Kar se mene tiče – česar ne vidim, ne obstaja. In tu sem videl in sedaj vem. Če je to duhovnost, potem mi je všeč! Nobenih jako kunštnih misli. Preprosto, kmečko in učinkovito. Prideš, vidiš, razmisliš, NAREDIŠ in potem greš na kavo ali pivo. 
Skratka: prijetno in streznilno. Sedaj se pa zadeva zahtevnejši in upam lepši del zgodbe. Vzgoja in žetev zasajenega.
Boris

* * *
Ko pride e-pošta o novem team buildingu se mi vsa ta leta vedno istočasno pritepeta dve misli:
– spet se bomo vodniki videli in družili med sabo, se načvekali in nasmejali, ter
– spet bomo morali z vedrino na obrazu garati in se potiti, predavati in predavanja poslušati.
A Oskar nas vedno tudi preseneti …
Tokrat je bilo največje presenečenje to, da smo imeli celo prosti čas za uživanje ob morju in večerno pivo . Govorniški oder je bil v veliki meri prepuščen Marjanu Ogorevcu, ki nas je združil še na prav poseben način. V skupni meditaciji …
Verjeti ali ne verjeti, to je tu vprašanje … hm, ne …
… odpreti se, to ni več vprašanje … in potem se dogajanje lahko začne.
Ko fizično začutiš skupinsko energijo, ki se kot slap zliva vate, ko čustva nekontrolirano udarijo na plan, ko razum ne more več zanikati in ko objameš neskončno vesolje, takrat spoznaš kako si majhen, a edinstven, takrat spoznaš kako dolga pot te še čaka, da bližnjic ni, takrat spoznaš kako je življenje lepo. Pika.
Nina Slamnik
* * *
Celotna slika se še ustvarja, pozitivne posledice se že kažejo. Team buliding je bila prekrasna izkušnja, občutek osvobajajoč, misel na prihodnost je svetla, igra življenja se je začela.
Alenka
* * *
Zame je vsak Team Building obred. Obred, ob katerem se skupina sodelavcev spet poveže v celoto, kjer ima vsak posameznik možnost prispevati svoj delček k celoti in začutiti, da smo med sabo povezani. Okrepi se razumevanje, da smo soodvisni in da skupaj ustvarjamo pozitivno vzdušje, uspehe in sloves agencije. Da drug drugemu tlakujemo pot. Tisto, kar sejemo, tudi žanjemo.
In prav to je bila rdeča nit letošnjega srečanja.Team building Delovanje vsakega posameznika v skupini in njen pomen in vpliv na posameznika, vloga vodnika pri ustvarjanju skupinskega vzdušja in vloga potnika znotraj skupine.
Vodnik je na vodenju izpostavljen veliki odgovornosti. Od njega je namreč v veliki meri odvisno, kako bo potovanje izpadlo. Če se zaveda svoje vloge in naloge, lahko z zavestnim delovanjem vpliva na pozitivno počutje potnikov, ki mu to začnejo sčasoma tudi vračati s svojo odprtostjo, močjo doživljanja in zadovoljstvom. Tako se krog sklene, kajti največje zadovoljstvo in nagrada vodniku je prav zadovoljstvo potnika in skupine.
Zato je pomembno, kakšen odnos vzpostavi vodnik s skupino in vsakim članom skupine. In obratno je učinek bistveno večji in boljši, ko se vsak posameznik začne zavedati, kako pomembno je njegovo delovanje znotraj skupine, do sopotnikov in vodnika.
Ko se kot posamezniki nehamo spraševati kaj lahko dobim, temveč kaj lahko dam in dodam k boljši vibraciji skupine, se prava potovalna zgodba šele začne. Pravo potovalno bogastvo ni dežela, po kateri potujemo, avtobus, v katerem se vozimo, ali hoteli, v katerih nočimo. Pravo bogastvo je skupina in vsak posameznik, ki se zaveda, da je prav od njega v veliki meri odvisno stanje celotne skupine.
Časi, ko smo se skrivali za kolektivom, družbo in državo, so minili. Kazanje s prstom na “druge” in iskanje krivca izven sebe pa vse bolj izzveneva. Jasno zavedanje, da smo kot posamezniki s svojimi mislimi, besedami in dejanji soodgovorni pri ustvarjanju materialne in duhovne blaginje na planetu, postaja vedno močnejše.
Ozaveščanje in delo na sebi vsakega od nas ni več tabu ali modna muha kopice neprizemljenih, temveč nuja, ki zahteva od vsakega posameznika, da najprej počisti pred svojim pragom in s tem prispeva k dviganju vibracij celotne družbe.
Sara
* * *
Bilo je neverjetno doživetje, izredno prijetno druženje, ki je pustilo prijetne in trajne občutke in ne trenutno evforijo, ki na hitro popusti. Neopisljivo dogajanje, ki se je sprožilo kot kamenček, ki potegne plaz.
Marjeta
* * *
Pisalo se je leto 2013, kjer smo v pričakovanju novega TB živeli v strahu pred neznanim, kot vsako leto poprej in se na višji ravni življenja veselili ponovnega druženja z sodelavci na planetu Oskar. Prišel, ga živel in odšel sem iz Medulina, kraja dogajanja, nagrajen z spoznanji:
Ozaveščanje samega sebe in tudi potnikovTeam building je bila tema popolnoma primerna času, ki ga živimo in kateri močno deluje na nas na vseh plasteh človeškega bivanja. Strah, čustva, nezavedno, energija, zavedanje, moč besede, potniki, karizma so bili predmet predavanj našega velikega Imama Oskarja, ki nam je podrobno predstavil procese, ki se dogajajo v nas samih in kateri z ozaveščanjem vodijo v nadgradnjo in odličnost nas samih in našega poslanstva – vodenja potnikov na planetu Oskar!
Za nadgradnjo samega sebe potrebujemo tudi temeljito čiščenje svoje preteklosti, za katero pa je na tem TB poskrbel veliki guru Marjan Ogorevc. Eden najbolj znanih slovenskih terapevtov nam je očistil naše preteklosti in nas seznanil s temami, ki se dotikajo astralnega življenja, in nam skozi vodeno meditacijo ozavestil, da na tem planetu nismo le “kos mesa na dveh nogah”, ampak tudi energijska bitja, kar mi je odprlo nove razsežnosti bivanja na tem našem prelepem planetu!
Če za konec strnem misli teh prelepih treh dni: “Evolucija je revolucija in revolucija je evolucija.” – osebna misel za te čase, ki so večkrat v nas prežeti z strahom, obupom, neznano prihodnostjo, ki pa je s temi prelepimi tremi dnevi v Medulinu postala svetla in barvna kot mavrica na nebu, ker tako ŽELIM, ker bom zavedno delal na sebi in to s svojo podobo širil na druge. Hvala vsem; Oskarju, Marjanu in vsem, ki ste bili prisotni, kot odsotni za dogodke, druženje, osebno rast in skupno svetlo prihodnost!
Viva revolucion!
Roman
* * *
To je bil moj prvi TB z Agencijo Oskar. Nisem točno vedel, kaj naj pričakujem. Vseeno so bila visoka pričakovanja na koncu presežena.
Doživljanje, občutki in počutje je bilo zelo dobro v vseh delih TB. Najbolj zanimiv del so mi bila seveda predavanja z Marjanom Ogorevcem, saj so mi razširila obzorja in mi dala tudi za mislit …
Najbolj mi je ostalo v spominu, da si sami postavljamo omejitve oz. da ne znamo razmišljati in gledati izven okvirjev. Ti okvirji so le določeni vzorci, ki so postavljeni na nas s strani okolja v katerem živimo … Okvirji so le navidezni in se nahajajo samo v naši glavi.
Popolnoma sem bil presenečen tudi zadnji dan, ko je Marjan “pogledal” v vsakega od nas in sem dobil kurjo polt, ko je prebral mene. To je naredilo name največji vtis. 
Sam program je bil pa seveda meni zelo všeč, ker so bile zraven športne aktivnosti in je po domače povedano “skoz’ nekaj dogajalo” … Veselim se naslednjega team buildinga!!
Evgen