22. dec, 2015   Agencija Oskar, Kuba, Oskar piše  

 

ŠTIRI kubanska potovanja za ŠTIRI okuse!

Katerokoli izmed štirih potovanj izberete – zmagali ste. Nova Kubanska nagajivščina 18/19 dni je izredno in krepko podcenjeno potovanje. Chejeva zgodba 16/17 dni je uspešnica zadnjih let. Doživeta Kuba 12 dni je odličen kompromis med vsebino in ceno. Klasična Kuba pa je diskretno turistično potovanje.

NOVA KUBANSKA NAGAJIVŠČINA 18/19 dni je ZADETEK V POLNO!

Potovanje je ustvarjeno z namenom, da bi bilo na polno doživeto, aktivno in vpeto v naravo in v kraje čim bolj izven ameriško-kanadskih turističnih množic … Vključili smo notranji let iz Santiaga v Havano in s tem vožnje skrajšali za vsaj 16 ur. Namesto Guardalavace smo vključili najbolj odmaknjeno Baracoo, ki kot nek kubanski Shangri-la še vedno kljubuje modernim trendom. Koliko časa še?

Kuba-otrociPomembna pridobitev je 9 bolj doživetih nočitev v “casas particulares”, ki smo jih “vijugavo” umestili med bolj klasične nočitve v hotelih. Domačinske sobe so korektne in vse s TWC, sopotniki boste zdaj še lažje stopili v stik s kubanskim temperamentom in bolj domačo hrano; kajti za večerjo se lahko zmenite in vam jo skuhajo kar doma!

Poleg standardnih sestavin kubanske pojedine smo v Kubansko nagajivščino vključili še: obisk jame Cueva del Indio, jahanje konjev v Vinalesu, izlet na Cayo Levisa, najem čolnov v Las Terazzas in obisk kavne plantaže (Unesco), ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, izlet s katamaranom na Cayo Sabinal, izlet s kajaki po reki Toa, terenska vozila do izhodišča za pohod do Comandacio, tovarno cigar, muzej karnevala, muzej Diega Velazqueza, obisk trdnjave Del Morro …

Na vse povedano bi gotovo pričakovali, da bo ceno Kubanske nagajivščine potegnilo krepko čez tri tisočake. A je z vsem zgoraj vključenim zdaj cena izjemno ugodnih 2.580 EUR za odhod 22. marec in samo 2.670 EUR za dan daljše potovanje z odhodom 22. junija. Potovanje je pripravljeno za manjše skupine 10 do 20 sopotnikov, cena pa je izračunana pri 15-ih sopotnikih (pri drugih potovanjih pri 20-ih). Vodijo naši najboljši vodniki, ki poznajo kubansko dušo.

CHEJEVA ZGODBA 16/17 dni

Kuba-Havana-ulicaPreverjeno in odlično potovanje – najbolj prodajano kubansko potovanje zadnjih let. Odlično kubansko potovanje je preplet morja in narave, tradicije in temperamenta, spontanosti in življenja. Nekoliko bolj diskretna in konvencionalna od Nagajivščine, udobnejše namestitve.

O Chejevi zgodbi je bilo že toliko lepega napisanega; opevajo jo njeni potniki in simpatizerji, skozi njo se širi revolucija naprej … Še vedno ostaja drugi “Number 1” za vse, ki si želijo preverjenih zgodb z za nianso bolj umirjeno dinamiko.

DOŽIVETA KUBA 12 dni

Doživeta Kuba je odličen kompromis med časom in denarjem na eni strani ter vsebino in doživetjem na drugi strani. To potovanje vas na hitrejši, a še vedno doživet način popelje po glavnih in tudi bolj samobitnih krajih dežele, vmes je tudi tradicija in nekaj pristne narave. Vstopite tudi na južni del otoka in v temperamentni Santiago ter skrivnostni Comandacio. Nesreča Doživete Kube 12 dni je v tem, da se je rodila v šampionskem duhu Agencije Oskar, sicer bi bila na marsikateri prodajni polici “Number 1” med kubanskimi potovanji. Tako pa s tremi odhodi v prvi polovici 2016 drži tempo z vodilnimi na destinaciji.

KLASIČNA KUBA 10 dni

Je najbolj klasično potovanje, ki vas na udoben in cenovno ter časovno ugoden način popelje po glavnih znamenitostih Kube (Havana, Trinidad, Vinales …), zadnjih nekaj dni pa preživite v turističnem vrvežu Varadera.

Veliko prazničnega tropskega sonca vam želim,

Oskar