25. sep, 2019   Agencija Oskar, Šrilanka  

 

Šrilanka se vrača

Šrilanka je spet varna dežela! Že poleti smo izpeljali dve potovanji, prijazni domačini pa nas že nestrpno pričakujejo. Tropska solzica v Indijskem oceanu je idealna destinacija za zimske dni. V Agenciji Oskar smo poznani po izjemni organiziranosti in doživetih potovanjih. Pridružite se nam!
Šrilanka je res čudovita in tako drugačna od domačih krajev. Potovanja po deželi imajo še dodatni čar, saj nas objema tropska narava ter obkrožajo nasmejani domačini. Mest je malo, glavne znamenitosti so vpete v rastlinje in prijetne sprehode, spoznamo vrsto živali, ter se na koncu sprostimo na peščeni plaži.  Le kdo si ne bi želel na tako dogodivščino? Naša potovanja krasijo sproščena dinamika in vsebina, odlična hrana, udobni hoteli, popeljejo pa nas naši izkušeni vodniki.
In še novost – po novem za vstop na Šrilanko vizum za državljane Evropske unije ni več potreben!

Šrilanka


Kako bi potovali na Šrilanko – turistično ali doživeto?

Turistična potovanja so bolj lagodna in klasična, nivo hotelov je 3 – 4* s polpenzionom. Skupine se gibljejo med 10 in 30 sopotniki, zato je pristna večja potovalna spontanost. Ni večjih naporov, stik z deželo in naravo je umirjen in v skladu s časom. V prvem delu potovanja spoznamo in doživimo vse glavne znamenitosti dežele, potem pa se lahko odločimo koliko in kje bomo počitnikovali:

Doživeta potovanja so bolj aktivna in dinamična, vključujejo daljši “potovalni” dan, v katerem je več sprehodov in stika z domačini ter tradicijo in nekaj več prostega časa za lastno raziskovanje. Glavni vsebinski dodatek je vzpon na Adamov vrh in doživetje pristne tropske narave v okolici Kitulgale, ter sprehodi po višinski Šrilanki in čajnih plantažah. Poudarek je na potovalnem vzdušju ter doživetju. Večino dni bivamo v hotelih 3*, dva dni v bolj preprostih penzionih, na obali pa se vseeno razvajamo v 4*. Priporočamo!

Oskarjeva Šrilanka 12 dni je doživeto in izrazno potovanje, saj poleg glavnih znamenitosti vključuje tudi vstop v šrilanško samobitnost, na Adamov vrh in v čudovito naravo, nekaj več pa je počitnic ob morju. Lepo, polno in doživeto!

Doživeta Šrilanka 16 dni – na tem potovanju Šrilanko doživimo na polno. V prvem delu obiščemo vse glavne znamenitosti. V osrednjem delu vstopimo v višavje in kraljestvo čajnih plantaž, kjer začutimo tradicijo, se sprehodimo in osvojimo Adamov vrh ter začutimo tropsko vzdušje. V zadnjem delu pa si privoščimo tri dni ob morju. Celovito doživetje!

Preverite naše odhode vse do aprila na naši spletni strani.