12. sep, 2012   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Sinajski peskovnik za osebni razvoj

Za “potovalni čas” tega članka postanimoZaprite očke iskrivi otroci, ki se veselimo sami sebe, trenutka dogajanja in lastne glavne igre! Zaprite oči in si predstavljajte… Imate izbiro: svetlo zvezdno puščavsko noč ob beduinskem ognju ali sobo v 5* turističnem rezervatu. Kaj bomo izbrali?Kje bomo črpali doživetje in moč trenutka? Kje se nam bodo, potovalnim otrokom, prižigale zvezdice v očeh?
Začutite razliko vvašem občutku? Čutite žar puščavskega peskovnika in zvezdnih noči?Seveda, to je sfera duše, ki vas požene na pot, saj izpolnitevišče v preseganju obstoječega.
Bogato obložena mizaSe ob tem še kaj zgane v vas? OK, pustimo podrobnosti. Mislim na slast ob misli, na bogato obloženo mizo in ugodje mondene hotelske sobe? To je sfera telesa, ki užitke išče v znanih okvirih (kjerkoli že je!).
Zaželite si, da bi se uresničilo oboje, da bi uživala tako duša kot telo. To je končno stanje, nas uči tudi Biblija, to je Mojzesova obljubljena dežela… Do tja pa nas grešnike vodi še košček poti…
Skozi peskovnik!
Vas zgodba zanima? Bi tudi vi z nami odkrili obljubljeno deželo? Potem berite dalje!
 

Nihče ne potuje zaradi tistega kar plača

in ne more plačati tistega, zaradi česar potuje!

 
Pri odkrivanju vedno novihpotovalnih pristopov je ključnega pomena tankočutno razumevanje potovalne zgodbe in vloge sopotnika v njem. Le tako je mogoče ustvarjati Igra v peskuenkratne potovalne filme, v katerih ste prav VI, sopotniki, glavni igralci, ki potem doživljate “nekaj več” na naših potovanjih! Potovalna čarovnija? Seveda.
Vaša glavna vloga v igri je ključ do močnejših doživetij, vsak pa pod tem razume nekaj svojega. Doživetja so tisto “naše in osebno”, po kar na potovanje pridemo. Ne gremo torej zaradi PIRAMID, temveč zaradi NAŠEGA DOŽIVETJA piramid. Same piramide so pri tem lahko povsem postranskega pomena, če se mi tako odločimo. Ali pa jih sploh ne potrebujemo, če dosežemo tako stanje duha. Pustimo podrobnosti, gremo naprej!
 

Sopotnik je največje potovalno bogastvo!

Njegov ključni moto je – SODELOVATI.

 
Oskarjeva potovalna filozofija ustvarja čarovnije, saj v žariščepotovanja postavlja SODOBNEGA, AKTIVNEGA človekaHoja po peskovniku v začetku 21. stoletja.To ste vi, sopotniki Agencije Oskar, ki od življenja pričakujete VEČ in ste za to tudi pripravljeni nekaj storiti!
Smo združba ozaveščenih sopotnikov, ki VEMO, da se je za ponujeno jabolko na drevesu vredno stegniti in ne čakati … in čakati … da zgnije in ti potem tako pade na glavo.
Tako so nastale stopnje potovanj, s katerimi je Oskarjeva potovalna filozofija postala resničnost.
Hvala vam, brez vas nam to ne bi uspelo. Rad vas imam.
 

Celostno potovanje kot kvantni preskok

vabilo na Oskarjevo sinajsko pravljico – kliknite tukaj

 
Celostna potovanja so kvantni preskok naprej! Vključujejo sopotnika, ki jasno razume, da je edina trajna pot do “nekaj več” skozi osebnirazvoj ter da so potovanja Beduinski ogenjedinstvena priložnost za to! Tako je sopotnikova pozornost še bolj usmerjena v njega samega, ki postaja žarišče in sonce svoje bleščeče igre! Scena kot potovalna dežela pa postaja njegovo ogledalo, v katerem lahko občuduješ lastno sonce in igro njegovih žarkov v svetlobi … Uh, saj ne vem, kaj s tem mislim, ampak sliši se pa visokoleteče, kajne?
Gre torej za glavnega igralca, ki RAZUME, da s še večjim sodelovanjem ne le DOSEŽE, temveč potovalni višek lahko tudi temeljito PRESEŽE! Vrhunski izziv za vse nas; za scenariste (ustvarjalce potovanj), režiserje (vodnike) in vas, dragi sopotniki, zaradi katerih smo ustvarili Oskarjevo vesolje. Želimo se le seči preko obstoječih vzorcev in “skočiti višje”, da se potem na dosegu roke odpre nova razsežnost nesluteno slastnih sadežev …
Se vidite v gornjem opisu? Obljubljena dežela je že skoraj pred vami. Še malo potrpežljivosti in zmaga je vaša!
Nadaljujmo …
 

Sinajski puščavski peskovnik

 
Kaj bomo počeli v Sinajski puščavski pravljici? Presegali bodo dilemo, s katero smo se srečali v uvodu. A je ne bomo reševali z bledimkompromisom, temveč z udarno močjo! Vstopili bomo v puščavo in v njej zaživeli. Skozi igro bomo spodbujali otroka v nas in dajali duši leteti!
Skozi meditacije Sinajski puščavski peskovnikbomo umirjali misli in pozornost usmerjali na trenutek sedanjosti, nase in na okolico, na dogajanje v nas in okoli nas. Za čas potovanja bo naša resničnost široka…
Skozi energijske vaje bomo okrepili tok energijskih teles, ki jih bodo podprle posebne sinajske energije, ki jih občuti vsak, ki nekaj časa prebije v tej puščavi. To so preproste vaje, igranje in gradnja gradov v pesku, petje kabalističnih invokacij v sinajskih kanjonih, vaje iz joge in čigonga ter predvsem dihalne vaje, ki nam poženejo kri po telesu… Morda bolj kot nenačrtovan vzpon na visok vrh!
Z ležanjem v toplem pesku bomo ozaveščali dele telesa, na katere v hitrosti domačega vsakdana kar pozabimo! Teden dni popolne odmaknjenosti izprazni naš um vseh nepotrebnih informacij, puščavski vetrc pa nas prečisti nepotrebne navlake, ki se s časom nabere v nas. Svetlo puščavsko sonce in zvezdice ponoči pa nas napolnijo z vzdušjem in romantiko, po katerih tako zelo hrepenimo v domačem vsakdanu …
 

Za nov začetek …

 
Kot vodnikpuščavske pravljicebom skupino spodbujal, Sončni vzhodda bomo cel čas “zajemali od zgoraj” in “spuščali v resničnost” … in bo vsak po svoje lahko spoznaval, da je pravljica MOŽNA in globoko v vsakem izmed nas. In še več, da smo v bistvu ZGODBE, ki si želimo zaživeti, se uresničiti, zasvetiti v vsem svojem sijaju!
Vzpostavili bomo stanje duha, ki bo “lebdelo” nad deželo, umirilo godrnjanje telesa in spodbudilo zavedanje, da se na koncu puščave nahaja res prava, resnična in enkratna OBLJUBLJENA, tokrat domača dežela.
 
Srečno! Oskar