30. maj, 2016   Agencija Oskar, Vodniki  

 

Refleksija na teambuilding,  10. – 13. marec

2016 Oskar Istra- vodniška šolaTo je bil moj prvi teambuilding; nisem vedela, kaj točno pričakovati, niti od soudeležencev nisem predhodno poznala skoraj nikogar. Pa sem si rekla: grem, da vidim in spoznam kaj novega. Glede na mail, ki smo ga prejeli pred odhodom in v katerem nam je Bivol naročil, naj vzamemo nož in svetilko, sem pričakovala veliko aktivnosti v naravi in nočne pohode po istrskih gozdovih.

Všeč mi je bilo, da smo teorijo iz knjige preizkusili v praksi. Izvedeli smo, zakaj na naše reakcije čustva vplivajo veliko hitreje kot pa razum; ravno zato je naš oder med mizami slabo vplival na moje govorniške sposobnosti. Sinhronost v skupini pa smo preizkusili z bobnanjem, ki se mi je zdelo zelo prijetna sprostitev. Brez delavnic, kjer smo imeli možnost pokazati lastno ustvarjalnost, bi se mi vse skupaj zdelo precej bolj dolgočasno.

Glede na to, da smo bili nastanjeni v tako lepem ambientu, bi lahko več časa preživeli zunaj; lahko bi na primer podaljšali sprehode, saj smo sicer večino časa sedeli in poslušali predavanja.

Skratka, preživeli smo lep konec tedna; ob novih stvareh, ki smo jih izvedeli in novih obrazih, ki smo jih videli – nedvomno smo si razširili obzorja.

Vrana

2016 Oskar Istra-vodniška šolaNa pot proti Vodnjanu sem se odpravil stežka. Bil je naporen teden in dnevi ter ure pred odhodom še bolj. Potem pa je prišla meja, posijalo je sonce in pojavil se je prvi znak za Medulin. In tukaj nekje sem se prvič nasmejal (spomini na lansko vodniško šolo). Potem pa sem bil vedno bližje Vodnjanu in vedno bolj je v meni naraščalo vznemirjenje. No, ko sem končno prispel, so bili ostali globoko v bobnanju. Takoj sem se usedel zraven, dobil boben in začel udrihati. Po koncu tega se spomnim, kako so k meni začeli prihajati vodniki, ki jih od prej nisem poznal, se predstavljali, šalili z mano, me sprejeli medse. Po koncu programa pa večerja in nadaljevanje »bildinga in bondinga«. To je verjetno tudi največ, kar sem od vse zadeve odnesel-občutek sprejetosti s strani starih mačkov (in mačk), njihove izkušnje, nasveti in občutek, da če bom kdaj kaj potreboval za boljše vodenje, to lahko brez težave dobim pri njih.

Glavna tema vikenda je bila vizija – in naslednja stvar, ki sem jo odnesel so ideje, kako svoja vodenja odpeljati z vizijo, jim dati neko rdečo nit, povezavo, višji smisel.

Na kratko Oskar, ampak sladko 🙂

Bramor