13. mar, 2018   Agencija Oskar, Člani pišejo, Kanarski otoki  

 

Prva izvedba Kanarskega trojčka USPELA

Piše: Romana

Gran Canaria - sipine MaspalomasZa nami sta kar 2 potovanji Kanarskega trojčka. Prepotovali smo Gran Canario, Lanzarote in Fuerteventuro. Bilo je odlično in veselimo se že prvega maja, ko potovanje ponovimo. Gre za novo potovanje iz serije »Otočkanje«. Priporočamo ga vsem, ki ste že uživali na Madeiri ali Azorih, na Islandiji ali Tenerifih z Gomero.

Otoki so med seboj povsem različni, pa čeprav ležijo tako blizu en drugega.

Najprej je tu Gran Canaria, kjer se mešajo kolonialna mesta, gorati svet in sipine Maspalomas. Mali otok ponuja veliko raznolikosti in je super uvod v potovanje.

Lanzarote - zeleno jezero v El GolfuNato se spoznamo s čudovitim in povsem drugačnim otokom Lanzarote. Očara nas nacionalni park Timanfaya, ki izgleda, kot bi prišli na drug planet. Tukaj imamo še vedno tradicionalne vasice, kot si jih je zamislil cesar Manrique – bele hiške z zelenimi ali modrimi okni in vrati. Obiščemo tudi njegovo hišo, ki je prava arhitekturna mojstrovina. Svoj pečat je pustil tudi na razgledni točki Mirador del Rio, podvodni jami James del Agua in lavinem tunelu Cueva de los Verdes. Tukaj nas čaka prav posebno presenečenje! J Lanzarote je otok mnogih barv, kar lahko še posebej dobro vidimo ob pogledu na zeleno jezero v El Golfu. Si predstavljate živo zeleno jezero na črnem pesku, poleg njega pa ocean? Noro lepo! Prav tako so izjemni razgledi, ki nam jih otok v lepem vremenu ponuja. Z nekaj sreče vidimo vse do sosednje Graciose.

Fuerteventura - vulkan HondoZa konec nas čaka še puščavska Fuerteventura, ki je pravzaprav otok sonca in vetra. Po vsem otoku najdemo lepe peščene plaže s turkizno barvo morja. Še posebej priljubljen je med ljubitelji vodnih športov, saj jih valovi in veter privabljajo skozi celo leto. Notranjost otoka je polna manjših vasic, vulkanov in plantaž aloe vere. Domačini nam z veseljem predstavijo to zdravilno rastlino, za katero pravijo, da pozdravi skoraj vse. Še sama se spomnim babice, katere rešitev za vsako bolečino je bila prav krema aloe vere.

Vsi tisti, ki so vas otočki Makaronezije navdušili s svojo naravo, vasicami, razgledi, hrano, vinom, domačini … boste vsekakor navdušeni tudi tukaj. Nekoliko manj aktivno potovanje, ki pa vseeno ponuja VELIKO. Otoki sreče nas vabijo.