14. jan, 2015   Agencija Oskar, Člani pišejo, Madeira  

 

Prispevek potnika Francija s potovanja Portugalska z Madeiro

Sem eden tistih, ki na stara leta »izkorišča« agencije za odkrivanje delov sveta, ki so že mladostne želje, ker nimam časa in znanja, s sodobnimi načini, kvalitetno pripraviti logistike in vsebine, cene … ima pa ta način svoje omejitve, kot je program, ki ni vedno v skladu z željami, ki je »premalo poln« …
Madeira-HiškeZ Oskarjem sem bil po Turčiji drugič; prvič med novoletnimi počitnicami na Madeiri in celinskem delu Portugalske. Z vsem spoštovanjem do drugih organizatorjev potovanj, lahko rečem, da smo dobil največ vsebine v najmanj dneh za najmanj denarja; tudi, če bi skušal sam po cenah »zadnje minute« izvesti te vsebine. Pri tem bi ostal brez znanja, ki sta ga nam posredovali Sara in Polona. Kot učitelj, ki je vsakodnevno postavljen pred nove skupine udeležencev dnevov v naravi, sta heterogeno skupino obvladali »v nulo«, krmarili med raznoraznimi željami, pokazali dovolj in pravočasno odločnost … da o vsebinah, ki presegajo »prebrano iz vodiča«, ampak življenjske, doživete »ocvirke«, podatke, ki jih imaš le, če si »noter« s srcem, dušo, ne govorimo.
Za »konec«, ki je upam samo nov začetek, še priznanje agenciji za uvajanje vodičev, ki niso niti stalno pri njej zaposleni. Kolikor vem, ste edini. Upam, da to sporočilo pošljete Ministrstvu za delo, da vam pomaga finančno, ali vsaj moralno, saj dajete s tem mladim možnosti za kvalitetno življenje in ohranjate nivo našega turizma visoko, kar dokazujejo tudi tuji gostje na vaših programih … mimogrede na Oskarja so me opozorili prav kolegi iz Italije.
Oskarjevci hvala, naj vam energije ne zmanjka, srečno!
Franci